Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Henar Ortiz seria mirant de banda, Joan Carles I seriós en vestit gris i corbata taronja i diners al costat d'un interrogant

Henar Ortiz, tieta de Letícia, confessa si Joan Carles I li ha donat diners d'amagat

La curiosa anècdota que es va viure a la celebració del casament de Felip VI i Letícia amb unes bosses de diners

Els reis Felip i Letícia estan d'aniversari. La parella ha celebrat dimecres passat els seus 20 anys de matrimoni. Una celebració que va tenir lloc a l'Almudena, el 22 de maig del 2004, en una cerimònia que va concentrar més de 1.200 convidats.

Motiu pel qual molts mitjans han decidit recordar aquest dia tan important amb algunes imatges del transcurs de la cerimònia.

Durant aquests darrers 20 anys s'ha mirat amb lupa els comportaments de tots dos, arribant a especular-se en alguna ocasió sobre un possible divorci. Tot i això, sempre s'han mostrat ferms en què segueixen enamorats.

Foto dels reis Letizia i Felip VI acabats de casar agafats del braç
El 20è aniversari de casaments de Felip VI i Letícia Ortiz | GTRES

Amb motiu de l'aniversari, el periodista Martín Bianchi acaba de publicar el llibre Letícia a Vetusta, en què ha recollit diferents declaracions d'alguns dels convidats a l'enllaç.

Un dels més rellevants va ser a la bancada de la família Ortiz Rocasolano, es tracta de Henar Ortiz, la tieta de la reina Letícia.

La singular anècdota del casament de Felip VI i Letícia

Al llibre de Bianchi revela molts dels moments que es van viure durant la cerimònia i el posterior banquet.

Uns dels detalls que ha destacat és que, durant la celebració, la gent va començar a dir que es rebien bosses de diners que eren llençades des d'un helicòpter.

Henar Ortiz seria amb un abric marró al carrer
Henar Ortiz, la tieta de Letícia explica una curiosa anècdota del casament | Europa Press

S'ha comentat que tot això va poder ser una iniciativa de Joan Carles I qui sap si a manera de broma o simplement volia tenir un detall amb els convidats.

Una situació que va sorprendre molt a Henar Ortiz, que va arribar a fer broma amb la peculiaritat d'aquell moment: "Tan fàcil que és una transferència bancària o una maleta. Quina ximpleria".

Com va viure la família Ortiz Rocasolano l'entrada de Letícia a la Família Reial

Henar Ortiz, en aquell moment, va explicar als mitjans que tenia certs nervis que Letizia Ortiz fos part de la reialesa, ja que la seva vida canviaria per sempre. A més, és una cosa que no només afectava ella, sinó tota la família.

"Ho vaig viure des d'una ingenuïtat absoluta. Per mi era el casament de la meva neboda, encara que en realitat fos un casament d'Estat. Després va suposar una seriosa alteració a les nostres vides. Hi va haver massa i dolorosos danys col·laterals", va revelar Vanity Fair.

Era tan gran l'assumpte, que la família es va arribar a veure força aclaparada per la pressió que tot això suposava i a la qual no estaven acostumats. "Se'ns va acabar la tranquil·litat", va comentar Henar.

Muntatge del palau de la Zarzuela darrere, Jesús Ortiz seriós, Paloma Rocasolano somrient amb arracades de perles i Letizia amb rostre neutre mirant de banda
La situació de la família Ortiz Rocasolano després de l'entrada de Letícia a la Família Reial | catalunyadiari.com, Casa Real, Europa Press, GTRES

Martín Bianchi recull al seu llibre "la crueltat amb què van ser tractats" en estar en un segon pla de tot, però, al seu torn, ocupant les primeres pàgines dels mitjans.

"Era una família normal, de classe mitjana, que ho segueixen sent, i treballadora. Van patir moltíssim i van pagar un preu molt alt", va explicar Henar Ortiz.

"S'exigia que aquesta família fossin els Borbons. I no eren els Borbons, eren els Ortiz Rocasolano", va concloure.