Primer pla d'Imanol Arias seriós.

Els hereus d'Imanol Arias tremolen en rebre la trucada que tanta por els feia

L'actor de 'Cuéntame' rep una trucada inesperada amb relació als seus problemes amb Hisenda

Imanol Arias s'ha assabentat d'una notícia que podria beneficiar-lo considerablement amb relació als seus problemes amb Hisenda. Sens dubte, es tractaria d'un succés que podria fer un gir radical a la seva situació judicial.

El mateix que Ana Duato, l'actor de Lleó ha rebut una trucada del seu advocat que podria fer-li veure el seu futur més positivament.

L'any 2015, els coneguts actors de la sèrie més longeva de la televisió espanyola, Cuéntame, van sortir a la palestra per un fet força greu. En concret, van ser assenyalats per defraudar importants quantitats de diners a l'Agència Tributària.

I ara, en les últimes hores, el cas Nummaria pot haver fet un tomb de notables dimensions després que s'hagi publicat noves dades al digital The Objective.

Imanol Arias rep una notícia que pot canviar-ho tot

I és que, segons sembla, ha estat terrible el cop que s'ha endut la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i Hisenda en el cas Nummaria. Així és, ja que l'Audiència Provincial de Madrid ha volgut estrènyer el setge en la investigació per saber un fet important.

Imanol Arias
Imanol Arias s'ha emportat una alegria dins de l'embolic que té amb Hisenda | GTRES

Exactament volen conèixer si l'excap de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau, Margarita García-Valdecasas, va donar una ordre concreta. Ens referim a manipular o destruir 5.266 documents intervinguts cap al 2016 al despatx 'Nummaria'.

Aquest es tracta del bufet d'advocats que gestionava la comptabilitat i les declaracions fiscals dels actors de Cuéntame cómo pasó, Imanol Arias i Ana Duato. A més a més, també portaven els comptes d'altres famosos, que es van veure sorpresos per aquest cas en 2015.

El cas Nummaria, que va enfonsar Imanol Arias, Ana Duato i altres membres de la productora de la sèrie per presumptes delictes contra la Hisenda Pública, segueix el seu curs.

Gir al cas Nummaria a favor de l'actor?

Així doncs, que s'hagi ajustat el setge sobre l'esmentada excap de l'ONIF podria provocar que els actors espanyols vegin la llum al final del túnel.

Sí, perquè, després d'un recurs presentat per Fernando Peña, querellant i propietari de 'Nummaria', i admès a tràmit per la Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Madrid, es posa al focus Margarita García-Valdecasas, ex de l'ONIF. Un organisme depèn de l'Agència Tributària.

Imatge d'Imanol Arias i Ana Duato actuant a la sèrie Cuéntame cómo pasó
Imanol Arias acompanyat de l'altra acusada, Ana Duato | RTVE

Segons publica The Objective, s'investiga si García-Valdecasas va ordenar aquesta eliminació d'aquests milers de documents.

«Els processos d'eliminació d'almenys 1.925 d'aquests fitxers contravenen el procés d'imparcialitat dels funcionaris, ja que aquest fet implica ocultació d'informació existent. El procés d'eliminació de la informació en descontextualitza el contingut i el sentit», diu l'informe de Lazarus inclòs a la querella interposada per l'expropietari del despatx d'advocats 'Nummaria'.

No és or tot el que llueix per a l'actor lleonès

«L'evidència presenta una clara alteració en la conservació, inalterabilitat i repetibilitat», deia la querella en què Peña denuncia indefensió jurídica.

D'aquesta manera, els jutges de l'Audiència Provincial apunten que ONIF «no compleix les condicions d'idoneïtat per a la realització de la diligència de recerca acordada per l'instructor».

Imatge d'Imanol Arias de perfil.
Imanol Arias, en un fotograma de la sèrie Cuéntame cómo pasó | RTVE

Amb tot, l'Audiència Provincial va ordenar al jutge instructor del Jutjat número 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, que anomenés un altre organisme per executar la petició de Peña.

Així, podran investigar de manera rigorosa el que va passar amb aquests milers de documents. Però, cal apuntar que, avui dia, tant Imanol Arias com Ana Duato estan pendents de judici a l'Audiència Nacional.

I encara que tots dos han fet gala de mostrar predisposició per regularitzar la seva situació amb Hisenda, pagant part del defraudat, no van aconseguir pactar amb la Fiscalia. Finalment, tots dos s'asseuran a la banqueta dels acusats i s'enfronten a prop de 30 anys de presó cadascun.

Google News ja ha tornat a Catalunya. Segueix-nos ara, clicant aquí i no et perdis les teves notícies preferides.