Imatge d'arxiu del programa de Telecinco, Sálvame

La història es repeteix: detecten un nou positiu de Covid-19 a 'Sálvame'

El col·laborador ho ha anunciat en directe i ha agafat per sorpresa a tots els seus companys

La història es repeteix i 'Sálvame' torna a estar en perill per un positiu de Covid-19. Encara que creguem que el coronavirus a poc a poc va desapareixent de les nostres vides, encara estem lluny d'això i, si no, que ho diguin a l'equip del programa de les tardes de Telecinco.

Marta López va obligar la meitat de la plantilla de 'Sálvame' i de 'Ya es mediodía' a confinar-se per prevenció, ja que va donar positiu en Covid-19. En un primer moment, Telecinco va intentar no donar explicacions a l'audiència, però l'absència de col·laboradors habituals de la cadena i fins i tot de presentadors com Carlota Corredera o Marc Calderó, substitut de Sonsoles Ónega a l'estiu, va fer que es veiessin obligats a explicar el que estava passant.

Jesús Sánchez Martos ho explica a través d'una videotrucada

Ara la història es repeteix i el programa que presenta Jorge Javier Vázquez ha de fer front a un nou positiu per coronavirus, que obligarà el col·laborador a quedar-se a casa complint la quarantena i allunyat completament dels seus companys. Ha estat ell mateix qui ho ha explicat a la resta a través d'una videotrucada des de casa seva, on haurà de romandre fins que se li realitzi una segona prova en dues setmanes i es confirmi que ja està net.

Es tracta del doctor Jesús Sánchez Martos, el professional de medicina que va començar a col·laborar al programa durant la pandèmia i que, quan l'actualitat sobre el virus es va calmar, va aconseguir fer-se amb una secció pròpia on respon setmanalment els dubtes dels espectadors.

El col·laborador ha utilitzat les seves xarxes socials per promocionar la seva secció i alhora llançar un clar missatge als seus espectadors. Els ha demanat que es cuidin molt, un missatge que després ha repetit en directe, demanant consciència. 

Es va contagiar mentre treballava

Ha estat el mateix metge qui ha explicat que el contagi es va donar dissabte passat mentre tractava una pacient. A partir d'aquest moment, va començar un confinament domiciliari, que encara manté. Aprofitant la seva vivència personal, ha volgut incidir en la importància de fer bondat i respectar les restriccions establertes a cada comunitat autònoma.

La veritat és que Sánchez Martos, més enllà de la seva divulgació a la televisió, és un autèntic activista a les xarxes socials i insisteix molt en les mesures que s'haurien d'adoptar en un futur per delimitar els danys col·laterals i intentar frenar els efectes de la pandèmia a casa nostra.

Sánchez Martos sempre ha insistit molt en l'ús de la mascareta. Durant els primers dies de la pandèmia explicava la gran dificultat que hi havia per aconseguir-les. En canvi ara, demana que els punts de venda tinguin criteri, centrant-se en les farmàcies, les quals haurien de permetre que tothom les aconseguís amb la targeta sanitària. Així tothom tindria accés a mascaretes i s'evitaria la seva reutilització, ja que perden eficàcia al cap de poques hores.