L'homenatge a Álex Lequio un any després que ha passat desapercebut

L'empresa que va fundar li dedica una il·lustració molt personal amb un dels lemes del fill d'Ana Obregón

Àlex Lequio va morir el 13 de maig de 2020 a causa d'un càncer contra el qual va lluitar durant una mica més de dos anys. El fill d'Ana Obregón i Alessandro Lequio va deixar una petjada en la societat espanyola on, per desgràcia, qui més o qui menys coneix de prop la terrible malaltia. Aquest passat dijous, amics i familiars han volgut recordar-lo a les xarxes socials.

Polar Màrqueting, l'empresa que va fundar el 2014 a l'edat de 23 anys després del seu pas per la Universitat als Estats Units, s'ha atrevit amb el disseny d'una il·lustració acompanyada per una frase l'autoria de la qual li donen al fill d'Ana Obregón. «Amb esforç i humilitat s'aconsegueix tot» diu la publicació a la qual va reaccionar l'actriu. A més, la il·lustració inclou una gorra, peça que sempre ha estat un dels símbols de el jove. També utilitza el 'hashtag' que van emprar els seus pares durant el temps que lluitava contra la patologia. Tot i que pugui semblar que tenia un futur solucionat sempre es va mostrar com una persona molt activa i perseguidora dels seus somnis.

Va estudiar Ciències Polítiques i Filosofia, però seria a Polar Màrqueting on el seu talent veuria la llum. Ho va fer sense l'ajuda mediàtica que possiblement li van poder haver prestat els seus pares, però va decidir que ho faria pel seu compte i amb els mateixos recursos que compta qualsevol persona.

Un any sense Álex

Fa tot just dos dies, la seva mare, Ana Obregón, compartia orgullosa records de la infància del seu fill en un vídeo d'Instagram. En la publicació es referia a ell com un heroi, i recordava: «El dia que necessitaven un heroi al cel. El dia que vaig morir amb tu, fill meu». A més d'aquesta, uns dies abans també va aprofitar per recordar la memòria del seu fill durant el dia de la mare. L'actriu compartia una suposada conversa que tindria amb el seu fill.

«És el meu primer dia de la mare sense tu, fill meu, i donaria la meva vida, el meu futur complet, perquè tornessis», «Sé que ho faries, mare», responia ell. «Ploro cada dia per tu Aless»; «Ja ho sé, mami, perquè recullo cadascuna de les teves llàgrimes. Mare, tu vas ser la primera persona que em va estimar i la primera persona que vaig estimar. Sempre vas serhi quan et necessitava agafant-me de la mà amb amor fins al final i sempre sabies quan necessitava una abraçada. Estic cada segon amb tu, mare, en la teva ànima i el teu cor. Perquè no em vaig endur el teu cor, però sí que vaig deixar el meu amb tu», cita el relat.

Una terrible tragèdia de la qual no pot passar pàgina

El dolor que pot suposar un acte d'aquestes característiques només és comunicable per qui el pateix en primera persona, el fet que sí que ha quedat clar és que, per a Ana Obregón, aquest fet és irreparable. D'acord amb la mateixa publicació, també ha volgut pronunciar-se amb unes paraules que li va dir el seu fill abans de donar-li l'últim adéu.

«Un dia t'agafaré de la mà i et portaré al paradís, però fins llavors, mare preciosa, quan vulguis veure'm només has de tancar els ulls i escoltar un murmuri amb l'últim que et vaig dir: t'estimo des de sempre i per sempre, mare», escriu l'actriu. Alessandro Lequio també s'ha pronunciat en una de les publicacions de la biòloga, escrivint un «sempre amb nosaltres» per mostrar que tot i les diferències que poguessin sorgir durant el seu anterior matrimoni, tots dos pateixen un terrible dol causat per la mort del seu fill.


Comentaris

envia el comentari