José Luis Losa primer pla

L'homenatge de 'Supervivientes' a José Luis Losa que posa els pèls de punta

José Luis Losa era molt estimat al programa

José Luis Losa, guanyador de 'Supervivientes 2017', va morir aquest dissabte als 47 anys. Hores després, l'equip del reality li va rendir un homenatge molt emotiu que va commocionar l'audiència.

Jorge Javier Vázquez va ser l'encarregat de comunicar la trista notícia al 'Deluxe'. Aquella tarda havien trobat el cos sense vida de l'exparticipant de 'MasterChef' a casa seva, a Munera (Albacete). Feia mesos que estava en una situació molt delicada.

Al febrer va perdre la seva dona, Inma, a causa d'un infart. Va ser una mort molt dura per a ell, i no ho va superar. Fa unes setmanes, va reaparèixer a 'Sálvame' per a recordar aquest episodi tan trist.

Se'l va veure abatut, incapaç de remuntar la situació. I és que s'havia quedat sense el que més estimava, que era la seva dona. Amb només 48 anys, s'acomiadava d'aquest món abans d'hora.

Els espectadors es van mostrar commocionats amb la notícia. I també els amics del manxec. Un dels primers a reaccionar va ser Iván González, que havia sigut company seu al reality de supervivència.

José Luis Losa a la televisió
José Luis Losa durant l'última intervenció televisiva que va fer | Mediaset

Iván va destacar que José Luis era molt bona persona i molt generós. Només tenia paraules d'afecte cap a ell. Ahir, diumenge, durant l'emissió de 'Supervivientes: Conexión Honduras', se li va fer un altre homenatge.

El programa va recuperar alguns dels millors moments de quan Losa va ser a Cayos Cochinos. Durant els tres mesos que va concursar al reality, va aconseguir guanyar-se l'afecte de tothom des del primer dia. Tot un exemple de supervivència que el va portar a guanyar el premi final.

El plató es va posar dret per a acomiadar-lo amb un aplaudiment molt afectuós. El presentador, Ion Aramendi, va començar dient: «Ahir vam saber la trista notícia de la mort del guanyador de 'Supervivientes 2017».

«José Luis Losa ens va demostrar que era un gran supervivent, però sobretot una gran persona», va recordar el comunicador. I va continuar dient que «la seva manera de ser, la companyonia, la generositat, i la humilitat que el caracteritzava ens va conquistar a tots».

També va voler recordar la seva família, a qui va enviar «una abraçada fortíssima», especialment als seus dos fills. I va finalitzar dient: «Aquest programa va per a tu».

Aquestes paraules tan boniques, juntament amb el vídeo que li van dedicar a l'espai, van commocionar els espectadors, que no van dubtar a aplaudir el gest que el programa havia tingut amb el manxec. També van aprofitar per a donar el condol a les persones properes a l'exconcursant.

«A vegades, tinc la sensació que les millors persones són les que se'n van abans d'hora. Descansa en pau», escrivia a les xarxes socials una espectadora. «Quin homenatge més bonic», va assenyalar una altra persona.

També reconeixien que el record que havien tingut amb ell els havia posat els «pèls de punta». «Un dels millors supervivents de la història i, sobretot, millor persona», apuntaven.

José Luis, incapaç de superar la mort d'Inma

Fas tot just tres mesos, José Luis Losa va patir la mort de la seva dona, amb qui portava pràcticament tota la vida. «Ha intentat viure, però la pena ha pogut amb ell», explicava el seu amic Ivan González.

Lamentava molt la mort de l'exsupervivent, sobretot pels seus dos fills, que «estimava amb bogeria». Sostenia que «quan passen aquestes coses, sempre es diu que els que se'n van eren bones persones, però és que era veritat. No he conegut ningú tan bo com ell», va apuntar.

Homenatge a José Luis Losa a 'Supervivientes'
'Supervivientes' va fer un homenatge molt bonic a José Luis | Mediaset

Va explicar que havia parlat amb ell recentment i «el vaig trobar normal. Però això ja ho va intentar fa temps». En l'última intervenció televisiva que va fer, a 'Sálvame', se'l va veure desolat pel dolor, incapaç de superar aquest mal tràngol.

José Luis deixa un gran buit entre els seus amics i familiars. Sempre se'l recordarà com el que va ser: un home generós, però sobretot bona persona.