Raquel Sánchez Silva i Mario Biondo asseguts

Identificades les dues persones que estaven amb Mario Biondo quan va perdre la vida

Un despatx de consultors contractat per la família del càmera ha revelat la incògnita gràcies a tècniques de geolocalització

Vuit anys després de la mort del marit de Raquel Sánchez Silva, Mario Biondo, s'ha revelat la clau que podria resoldre definitivament el cas. La seva família sempre ha cregut que no va morir per accident ni es va llevar la vida, i la seva obstinació ha permès finalment conèixer la identitat de les dues persones que van estar amb ell la nit que va morir.

El jove càmera va morir en el domicili que compartia amb Raquel Sánchez Silva, a Madrid, el 30 de maig de 2013. El van trobar sense vida en estranyes circumstàncies, despullat i penjat d'una prestatgeria. Des del principi es va treballar amb la hipòtesi d'un accident mentre realitzava alguna pràctica sexual o que, fins i tot, s'hagués llevat la vida. 

La seva família, però, va descartar aquestes opcions i, amb la idea que Mario va ser assassinat, van iniciar la seva pròpia investigació que ara els porta a un punt clau: un despatx de consultors italoamericà ha aconseguit identificar els usuaris dels dos smartphones que es van connectar als comptes de Mario Biondo des del wifi del seu domicili.

Fins ara se sabia que la matinada del 30 de maig de 2013 dos smartphones es van connectar als comptes de Facebook i Twitter de Mario, accedint des de la xarxa del seu domicili. Això era un gran pas endavant perquè revelava que almenys dues persones havien estat al costat d'ell la nit en què va morir i podrien estar directament implicades o ser testimonis directes del succés. No obstant això, fins ara no s'havia aconseguit accedir a la identitat dels titulars dels mòbils.

Emme Team és un despatx de consultors especialitzat en delictes telemàtics i amb una llarga experiència en protecció dels drets d'autor, lluita contra la pedofília i assistència legal i investigació. La família de Mario Biondo va acudir a ells per revelar una de les grans incògnites per resoldre del cas del seu fill i la seva tenacitat ha tingut premi. Mitjançant una triangulació a través dels repetidors de la zona, els investigadors privats han aconseguit trobar la identitat dels titulars dels dispositius.

Els especialistes han aconseguit, mitjançant les lleis dels Estats Units, accedir a la informació de les companyies telefòniques implicades. «Després de setmanes de feina, estudi de la documentació i anàlisi de les còpies forenses de tots els dispositius electrònics que Mario feia servir en vida, hem pogut descobrir la identitat del segon telèfon, connectat a través de les seves xarxes socials», asseguren des d'Emme Team.

Milers de folis i informació

La investigació ha estat plena d'obstacles, tal com expliquen ells mateixos: «Les conclusions de la fiscalia de Palerm eren totalment incompatibles amb els arxius adjunts i les còpies forenses dels dispositius, especialment després de recuperar les activitats a internet dels perfils socials de Mario a Facebook i Twitter».

Des d'Emme Team assenyalen que l'assessor designat per la fiscalia va assenyalar erròniament l'absència total de dades d'interès per a la investigació, però en realitat existien «milers de folis i informació que després de vuit anys d'espera ens han permès identificar almenys dues persones implicades aquella nit i presents a l'interior del pis».

La intensa tasca de recerca els va portar fins a la identitat de la primera de les persones que es van connectar a les xarxes socials de Mario aquella nit. Ara, «la segona persona ha estat també identificada gràcies a l'estudi de cadascuna de les adreces IP i la seva geolocalització, que ha permès per fi tenir un mapa complet d'on eren realment els protagonistes d'aquesta història».

A punt de resoldre's definitivament el cas

La posició de les IP revela que els titulars d'aquests smartphones van estar a casa de Mario Biondo i en els seus voltants la nit del 30 de maig i el senyal els situa també allí l'endemà, després de la troballa del cadàver. A més, les últimes novetats del cas confirmen que Mario tenia el mòbil a casa i que, per tant, és poc probable que estigués bevent en un club com es va filtrar inicialment.

Després de la identificació de les persones que van estar al lloc dels fets aquella nit, el perit d'Emme Team ultima un nou informe que serà lliurat per l'advocada de la família Biondo a la fiscalia general de Palerm. Per ara, la identitat de les dues persones només la coneixen el despatx de consultors i la família Biondo, però ja s'ha filtrat que el primer d'ells és un home d'uns 50 anys.