Primer pla d'Iker Jiménez a un acte promocional

Iker Jiménez anuncia un sobtat canvi de vida (i a Telecinco no en donen crèdit)

El presentador de 'Cuarto Milenio' assegura estar «cansat de les engrunes»

Després de 15 anys seguint molt de prop els fenòmens paranormals, Iker Jiménez anunciava als seus seguidors la pitjor de les notícies: s'acaba el misteri a 'Cuarto Milenio'. Si bé és cert que en els seus programes el misteri anava acompanyat de temes relacionats amb la ciència i les noves tecnologies, ara el presentador ha decidit renovar-se i fer un gir de 180º a tota una carrera professional dedicada als fenòmens paranormals.

Ha sigut durant l'última entrega de 'Cuarto Milenio', on Iker Jiménez anunciava un canvi de rumb que va alarmar a tots els seus seguidors. «Hi ha molts factors», va començar dient el presentador. «Jo crec que estem a prop d'un límit. Quantes vegades hem investigat sobre el terreny en fenòmens presumptament estranys? Els parlo de les 'superclàssiques' on passa aparentment alguna cosa, presències, veus... Què hem obtingut en tots aquests anys? Molt poc, objectivament molt poc», continuava explicant.

Anys investigant fets paranormals sense trobar resultats

15 anys en antena amb un programa la base era, al principi, els fenòmens sobrenaturals, no és gens fàcil. Aquest tipus de temàtiques solen tenir poc recorregut, però Iker Jiménez i el seu equip han aconseguit any rere any captar l'interès d'una audiència que s'ha convertit en fidel. Però, el temps acaba passant factura i els pocs resultats obtinguts de les investigacions ja comencen a tocar sostre.

«Hem sigut honestos, i crec que, després de centenars de reportatges només a la televisió, si haguéssim de fer un balanç, podem dir que tenim poques proves. Tenim un grapat de veus, unes sensacions, mai hem captat cosa semblant a la imatge que tenim d'un fantasma, i cal ser honestos per dir-ho», ha argumentat Iker.

Canvi de rumb

«Jo no vull ser desconsiderat, però penso que potser aquest no sigui el camí més adequat, o, almenys, aquest és un camí molt comú i ja sabut i ho hem fet sense truc, i per això mateix hem explicat la veritat», s'ha referit el presentador sobre la sinceritat que sempre ha mostrat al programa.

Lluny de caure en trucs que puguin seguir mantenint a l'audiència esperant a escoltar aquella veu del més enllà i la imatge d'un fantasma, 'Cuarto Milenio' advoca per la realitat, i la realitat és que l'existència de fenòmens paranormals és un tema molt difícil de contrastar. Per això es qüestiona si val la pena continuar aprofundint en un «tema tan esquiu». «Estic bastant cansat de les engrunes», confessava.

Nous temes per a 'Cuarto Milenio'

D'un temps ençà, els seguidors de 'Cuarto Milenio' s'han adonat que els fenòmens paranormals ja no estaven dins de la graella del programa, només de tant en tant algun tema era tractat, però molt lluny dels casos i reportatges que abans formaven part de les gairebé tres hores que dura l'espai.

Gairebé sense adonar-se'n, el programa presentat per Iker Jiménez començava a girar cap a altres temes com a la ciència, la tecnologia o la història, els quals començaven a fer-se lloc i marcaven el camí cap a un 'Cuarto Milenio' renovat. «M'interessa molt més la ciència, la ment, la criminologia. Veig un altre tipus de resultats», assenyalava Iker Jiménez.

El seu al·legat va produir una allau de comentaris a Twitter, on els fans del programa es preguntaven si era cert que deixava el misteri, a les quals el presentador ha aclarit: «No deixaré el misteri», afirmava.

Com a mostra que un nou rumb és possible, Iker Jiménez ha recordat el primer programa de 'Cuarto Milenio', l'any 2005, on es van tractar temes de diferent índole: «Història a Toledo, ciència, arqueologia, conspiració i el 30% misteri», ha publicat el periodista. Sens dubte, una nova «nau del misteri» està a punt d'enlairar-se i segur que aconseguirà un bon nombre de passatgers desitjosos de conèixer noves destinacions.