Iker Jiménez durant el seu programa amb vestit de color blau fosc i micròfon davant

Iker Jiménez deixa l'audiència en xoc: «Hi ha qui no vol saber-ho»

El presentador de 'Cuarto Milenio' està fart de la irresponsabilitat d'alguns ciutadans que segueixen sense trobar la Covid-19 de debò

Iker Jiménez va tornar a intentar posar el setge a l'origen de la Covid-19 en una nova entrega de 'Horizonte: Informe Covid' on, al costat d'un grup d'experts, ha retrocedit als dies previs a la pandèmia. El presentador de 'Cuarto Milenio' feia una nova crida a la ciutadania apel·lant a la prudència, ja que és més que evident que la pandèmia està molt lluny d'estar controlada.

Així, fent un repàs als mesos anteriors al fet que el coronavirus arribés a les nostres vides, Iker Jiménez ha assenyalat que el virus ja estava entre nosaltres molt abans del que ens pensem. El periodista segueix amb la seva missió de treure a la llum tots aquells aspectes que encara desconeixem de la Covid-19 per arribar a conèixer el seu origen.

«La Covid és com si fiques una bala en una pistola»

L'arribada propera del Nadal és el que més preocupa els experts. La relaxació de les mesures de restricció així com la dificultat perquè la gent de veritat es comprometi a complir amb les recomanacions, és el que ens pot portar drets a una tercera onada. D'una manera bastant clara ho va explicar César Carballo, metge adjunt al departament d'Urgències de l'hospital Ramón i Cajal de Madrid.

«Perquè la gent ho entengui, la Covid és com si fiques una bala en una pistola amb 10 compartiments i fas així -explica posant-se la mà a la templa simulant una pistola-. Un 10% és sever», advertia Carballo per les esperances que les noves vacunes contra el coronavirus tenen per posar fi a la pandèmia.

Cansat de veure cada dia com una part de la població continua sense ser conscient de la perillositat que suposa contagiar-se i no compleix amb les recomanacions, Iker Jiménez exclamava: «La gent això no ho vol saber». «Veig que hi ha una part de la societat que no vol saber-ho, i punt», assenyalava el presentador després de veure les últimes informacions sobre la manera en què el virus se circula per aerosols o aigües residuals.

«Veig cada dia pacients que es moren»

Potser alguns espectadors del programa d'Iker Jiménez sentissin que les declaracions que, en la nit de dimecres 2 de desembre, es van llançar sobre la Covid-19 són d'allò més alarmants i que només es busca fer por a la població. Però si el que parla i explica les seves experiències en un prestigiós metge, hem de ser conscients que almenys, sap de què parla.

Encara que s'experimenti un tímid descens en els contagis, no hem d'abaixar la guàrdia, aquesta és una de les premisses que s'han anat repetint des del passat mes de març quan va començar la pandèmia. «És que jo sóc sanitari i he de dir-ho, sóc l'esgarriacries o com diuen alguns el qual intenta fer por, però és que veig cada dia a pacients que es moren», explicava el metge adjunt al departament d'Urgències de l'hospital Ramón i Cajal de Madrid.

«Tothom pot atendre aquestes recomanacions perquè estem en un moment frontissa, en un moment clau per a la història d'aquesta pandèmia i que ens ha tocat viure. Tant de bo entre tots ho superem», afegia Iker Jiménez sobre la importància de complir amb les recomanacions ara més que mai a causa de les celebracions nadalenques. Un moment clau en la pandèmia i que, segons alguns experts, podria suposar l'inici d'una tercera ona en els primers mesos del 2021.

No és la primera vegada que el presentador de 'Cuarto Milenio' s'ha mostrat molt molest amb la irresponsabilitat d'alguns respecte a la Covid-19 . Per això, des del seu espai informatiu a Telecinco, segueix intentant programa després programa conscienciar els espectadors sobre l'important que és cuidar-nos a nosaltres mateixos per a la vegada protegir els que més volem.