La infanta Elena

Creixen els rumors sobre la infanta Helena: podria tenir parella

El gran suport de la primogènita de Joan Carles I podria ser la seva nova parella

L'últim concurs d'hípica a què ha assistit la infanta Helena, celebrat a Sevilla a mitjans del mes de novembre, ha provocat que creixin els rumors d'una suposada relació entre la primogènita del rei Joan Carles I i el sevillà Luis Astolfi. El genet va ser el gran amor de la primera filla de la reina Sofia, però van acabar trencant perquè ell no estava preparat per a l'exposició mediàtica que suposava sortir amb la filla del rei.

No obstant això, sempre han mantingut una gran amistat. Encara que la premsa s'entesta a relacionar-los sentimentalment, de moment tot apunta que no són res més que amics. «Són inseparables des de fa anys. És una cosa que ja no xoca perquè estem acostumats a veure'ls així», ha explicat a 'Vanitatis' una altra amazona que també va participar en el concurs.

Luis Astolfi va ser l'encarregat d'assessorar la primogènita de l'emèrit en el recorregut de salt i en la resta de les seves tasques com a amazona. Els dos són grans amants de l'equitació. «Ell va ajudar la infanta amb tota naturalitat, però dubto que torni a ser el seu entrenador. Serà més aviat per la relació que els uneix», deia l'amazona. L'última aparició de la germana de Felip VI va ser precisament allà, al Campionat d'Espanya de genets veterans al Reial Club Pineda. Allà, la primogènita de l'emèrit va aconseguir emportar-se la medalla d'or al costat del seu equip i pujar al pòdium amb un gran somriure.

Sense dret a un instructor militar

Després de l'abdicació de Joan Carles I, l'any 2014, la infanta Helena va passar de ser membre de la Família Reial a ser família del rei i d'aquesta manera, es va alliberar de certes obligacions com representar a la corona en actes públics. Però també va perdre alguns drets, com el de tenir un entrenador hípic militar que fins llavors se li pagava, i que a partir d'aquest moment havia de pagar de la seva butxaca.

Els cavalls de la infanta romanen en les quadres que el rei Joan Carles I va manar construir a Zarzuela el 1987 per a la seva primogènita, i és ella mateixa la que es fa càrrec dels costos de manteniment, en els quals estan inclosos l'alimentació, el veterinari, el ferrador o el mosso. No obstant això, no sembla que afrontar aquestes despeses suposi un problema per a la germana del rei, qui és titular de comptes sanejats gràcies al seu treball a la Fundació Mapfre, tot i que segons ha revelat 'Vanitatis' no disposa de cap entrenador actualment.

Els entrenadors més destacats

Al llarg de la seva carrera com a genet, la infanta Helena ha tingut diversos professors d'equitació. Un dels que més li va marcar va ser Santiago Pérez Seoane, tinent coronel de la Guàrdia Reial de Cavalleria, qui va morir el 200. Lla seva defunció va provocar una gran tristesa en ella, de la qual li va costar recuperar-se.

També guarda un gran record de Manuel Malta da Costa, mort el 2014, perquè va ser ell el que li va recomanar comprar Qant, el qual s'ha convertit en el seu cavall preferit. Juan Queipo, d'altra banda, va ser director de cavallerisses de la Zarzuela i professor de la primogènita del senyor Joan Carles I de 2002 a 2006. La infanta va tenir al seu últim entrenador l'any 2015: Felipe Zuleta.

Amb Zuleta, a més, està molt unida en la seva vida personal. Tant, que fins i tot van arribar a aflorar rumors de romanç entre tots dos. Però ell està feliçment casat i és pare de dos fills. Des de llavors, ha seguit la seva passió per l'hípica pel seu compte, tan sols amb l'ajuda de Luis Astolfi, qui és un dels genets més destacats de la història del salt espanyol, ja que va debutar amb només 14 anys en competició i des d'aquell moment no ha deixat d'aconseguir victòries i, fins i tot, ha participat quatre vegades als Jocs Olímpics.