Primer pla de l'actor espanyol Imanol Arias

Imanol Arias explica com van ser els últims dies d'Enrique San Francisco

L'actor ha fet una intervenció a 'La Redacción' i li ha dedicat unes paraules de comiat a l'humorista

El món de l'espectacle s'ha vestit de dol aquest dilluns, 1 de març, amb la mort d'Enrique San Francisco a causa d'una pneumònia necrosant. Totes aquelles persones que el van conèixer l'han recordat com una persona a qui li agradava ser lliure i gaudir de la vida. No obstant això, els seus últims dies no els va poder gaudir com a ell li hauria agradat.

L'actor estava ingressat a l'hospital Clínic San Carlos de Madrid des del passat mes de gener, i malgrat que una petita millora li va permetre fins i tot passar per les seves xarxes socials a informar ell mateix sobre el seu estat de salut, finalment no ha pogut superar la malaltia contra la qual feia setmanes que lluitava, i ha mort al centre mèdic.

Els últims dies d'Enrique San Francisco

Imanol Arias ha explicat que Enrique San Francisco tenia una forma molt peculiar de viure la vida, unes paraules que ha secundat Pablo Motos al petit homenatge que li ha fet al 'El Hormiguero'. Però, tal com ha explicat l'actor que interpreta Antonio Alcántara a 'Cuéntame cómo pasó', la pneumònia que el va portar a ser ingressat a l'UCI de l'hospital no li va permetre gaudir dels seus últims dies amb vida com a ell li hagués agradat.

«No es podia parlar amb ell, però sí que ens van dir que estava enfadat perquè no podia sortir i no podia veure la gent ni podia saludar», ha relatat Imanol Arias a través d'una trucada telefònica al programa 'La Redacción' de Telemadrid.

L'actor ha confessat que Enrique San Francisco tenia una «forma de viure peculiar i vibrant» i que era «una persona tremendament elegant, educada» amb «una enorme virtut: l'agraït que era, com agraïa les coses. I ell volia sortir al carrer a agrair-nos la vida amb els quals havia conviscut, els companys que ens havíem ajuntat amb ell en algun moment de la vida».

«Ell deia el que volia, prenia el que volia, gaudia el que volia, però sempre va ser un home honest, molt ètic, molt afectuós i si algú li retreia, ell li deia que aquesta va ser sempre la seva forma de viure», ha assenyalat Imanol Arias completament emocionat i amb la veu entretallada.

No obstant això, i malgrat la millora en la incidència de casos, la pandèmia li ha frustrat el seu desig de poder anar-se'n del món gaudint com a ell li hagués agradat, i al costat de les persones que amb tant afecte li estan recordant ara. «És una pena que se n'hagi anat sense poder sortir al carrer, sense acomiadar-se de tots. És una notícia trista, la veritat».

Imanol Arias ha confessat al programa de Telemadrid que la millor manera d'acomiadar Enrique San Francisco és agafar el camí pel qual l'actor transitava i obrir una ampolla de vi en honor seu. «Aquesta nit toca 'Quico San Francisco'», ha dit.

Tan peculiar era la manera que tenia l'humorista de viure la vida que, quan se li ha preguntat al lleonès què hauria dit el seu amic de la seva mateixa defunció, ha compartit una frase molt particular en un to molt bromista. «Diria: 'Quina mort més ximple he tingut, em cago en la mar'».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«La millor manera d'acomiadar-lo és agrair-li el seu desig d'agrair»

Imanol Arias i Enrique San Francisco eren grans amics, ja que van gaudir junts en nou temporades a 'Cuéntame cómo pasó', on l'humorista interpretava a Tinín, l'amo del celler de San Genaro, i han compartit plató en diversos projectes més. Ara, la mort de l'humorista ha suposat un cop molt dur per al lleonès, que no ha dubtat a dedicar-li unes últimes paraules per acomiadar-lo a 'La Redacción'.

«Per a mi s'ha mort un amic, una persona amb la qual he viscut molt i estimava molt. He fet tres pel·lícules amb ell, tres aventures meravelloses. I ell sempre volia agrair-ho. La millor manera d'acomiadar Quique és agrair-li el desig d'agrair».