Nacho Vidal en una imatge d'arxiu

Surten a la llum les surrealistes imatges del ritual amb verí de gripau de Nacho Vidal

José Luis Abad va perdre la vida després de consumir la substància tòxica sota la supervisió de l'actor

Continua oberta la investigació policial i mediàtica a Nacho Vidal per la mort del fotògraf José Luis Abad a la seva casa d'Enguera, València. Cal recordar, que l'actor de cinema per adults va ser detingut per un presumpte homicidi imprudent després de la fatídica mort del fotògraf que va patir un infart per haver inhalat verí tòxic d'un gripau buf.

Vidal ja havia provat amb anterioritat aquesta substància i, fins i tot, havia arribat a mostrar públicament els beneficis que aquesta li havia aportat. És per això que José Luis Abad va consumir la substància sota la supervisió de l'actor.

D'aquesta manera, Nacho Vidal exercia el paper de 'gurú' en una mena de ritual xamànic que va quedar enregistrar en un vídeo de 22 minuts guardats al mòbil del mateix fotògraf i gravat per la cosina de l'actor.

Les imatges del vídeo de Nacho Vidal durant el ritual

La Sexta va emetre aquest passat divendres el programa especial que el programa 'Equipo de Investigación' havia preparat sobre el cas. En ell s'explica per què l'actor, la seva cosina i el seu amic van ser acusats d'homicidi imprudent i es mostren imatges exclusives del tràgic ritual amb el gripau buf.

Algunes de les imatges que es mostren en el programa són d'extrema duresa i mostren el moment exacte en què el fotògraf inhala el verí. Envoltats d'alguns instruments de percussió, recipients i pipes, es pot veure com l'actor de pel·lícules per adults desenvolupa el paper de mestre de la cerimònia. 22 segons després d'haver inhalat la substància que li proporciona Vidal, la víctima comença a trontollar-se, cau desplomada i comença a convulsionar.

La primera reacció de Vidal és la de continuar tocant percussió però un cop transcorregut el primer minut es pot veure com l'actor començar a realitzar-li maniobres de reanimació i intenta despertar-lo tirant-li aigua en diverses ocasions.

Imatges del vídeo del ritual del verí de gripau de Nacho Vidal
Imatges del vídeo del ritual del verí de gripau de Nacho Vidal | La Sexta

Investigat per un presumpte homicidi imprudent

L'actor justifica que justament aquestes imatges són les que demostren que no va haver-hi omissió de socors. No obstant això, al vídeo es pot observar com els assistents continuen amb el ritual i no és fins al minut 22 quan apaguen la gravació i truquen als serveis d'emergència.

És per això que l'atestat ha catalogat d'insuficients les maniobres de reanimació que se li van practicar a la víctima i, fins i tot, assenyala que el mestre de la cerimònia va continuar amb el ritual tot i la gravetat de la situació.