Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Iñaki Gabilondo

Iñaki Gabilondo pren una dura decisió després de reconèixer el rumor de la seva salut

Iñaki Gabilondo se n'aparta per un motiu de pes

Iñaki Gabilondo és un periodista reconegut professionalment pel seu públic fidel al llarg de la seva extensa carrera. Sempre ha treballat des del rigor periodístic i és un dels més respectats del panorama nacional. La seva facilitat de paraula i el seu comportament han estat claus a l'hora de convertir-se en un gran de la comunicació.

Certament, Iñaki Gabilondo és un dels referents en el terreny periodístic del nostre país en els darrers 50 anys. El cas és que, després d'haver fet els 80, té clar que se n'ha d'apartar, encara que no se n'anirà de puntetes. Gabilondo va presentar el darrer dimecres el documental amb què s'acomiadarà de la televisió i que s'anomena ¿Qué (diablos) es España?.

Iñaki Gabilondo ho deixa perquè la seva salut no li permet continuar

El 2 de novembre es va estrenar el documental i ja es pot veure a la plataforma Movistar Plus. En aquest darrer projecte televisiu de Gabilondo, dialoga amb diverses personalitats sobre com podríem solucionar el problema de desunió que hi ha a Espanya des de fa temps.

Entre els convidats a aquest documental hi ha Antonio Muñoz Molina, José María Ridao, David Broncano o Cayetana Álvarez de Toledo. També hi participen Elizabeth Duval, Jorge Valdano, Pedro Duque, José Andrés, Isabel Coixet o David Trueba, entre d'altres.

El seu darrer projecte a la pantalla petita

Iñaki vol posar el focus en el tema d'Espanya, el nostre comportament i les fortaleses i les debilitats que tenim com a país. Segons ha exposat en la presentació del documental, vol posar fi a aquest problema «preguntant-li a la gent, no en el context del combat, ni buscant baralla, sinó parlant serenament», explicava fa unes hores.

¿Qué (diablos) es España? | #0

«Aquest és l'últim programa que faré i m'emociona. He avançat cap a l'escepticisme i pensava que era saviesa, però és fatiga. I volia que l'última cosa que fes no tingués res d'avinagrat», va assegurar Iñaki en una roda de premsa més que emotiva.

Aquesta presentació va acabar sent un homenatge càlid a la seva figura, ja que va estar ben acompanyat d'amics i professionals, per exemple: Inés Ballester, el Gran Wyoming, Nieves Herrero, Miquel Àngel Oliver o Luis del Olmo, entre d'altres.

El problema de salut pel qual Iñaki Gabilondo se n'aparta

En aquesta roda de premsa de presentació de ¿Qué (diablos) es España?, Gabilondo ha confirmat que ho deixa. «Sí, el més sorprenent és que les noves generacions no m'hagin tret ja! Me'n vaig perquè tinc fatiga de les de debò i perquè aquesta setmana ja he complert l'esgarrifosa edat de 80 anys», deia en to jocós.

El veterà i reconegut comunicador afirmava també que la carrera no va separada de la vida. «Fer-se vell és un procés en què vas fent comiats constants. Fer-se vell és acomiadar-se: un dia t'acomiades de la bona vista que tenies de jove i t'acomiades d'amics que es moren. Però això no t'agafa en la plenitud d'activitat ni de sobte. Vas arribant a poc a poc i sent conscient dels canvis de la vida. He tingut 80 anys per assumir que m'havia de retirar», ha exposat sense embuts. Sens dubte, aquest és un dels projectes més especials d'Iñaki Gabilondo i l'afronta amb una gran il·lusió.