Iñaki Urdangarin

Iñaki Urdangarin i la seva nova xicota reben un regal enverinat

Iñaki, preocupat pel que es pugui explicar sobre ell

Urdangarin passarà el primer Nadal al costat d'Ainhoa Armentia, o almenys des que són parella. Moltes coses han passat el 2022 que han fet un gir a la família dels exducs de Palma. Nova parella per a Iñaki i un divorci a la vista, en espera que la benjamina de la família compleixi la majoria d'edat.

Fa precisament un any, la infanta Cristina i la seva filla Irene volaven des de Suïssa a Espanya per reunir-se amb el seu marit i els seus fills.

Van celebrar tots junts la nit de Nadal i el dia de Nadal a Baqueira esquiant, després de cinc anys sense acudir a la seva cita hivernal. Després de passar uns dies a la neu, es van reunir a Vitòria amb la família d'Iñaki Urdangarin per acomiadar el 2021.

Foto de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin passejant pel carrer.
Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó van passar junts el final de 2021. | GTRES
 

En la seva visita a la ciutat natal de l'exjugador d'handbol, van procurar ser discrets i gairebé no van sortir de la casa familiar. La infanta Cristina sí que va ser vista pels carrers de Vitòria passejant amb les seves cunyades, Lucía i Laura, amb els quals manté una bona relació.

El dia 2 de gener, la filla del rei emèrit va viatjar a la capital per esmorzar a Zarzuela amb la infanta Elena i la seva mare, la reina Sofia.

Gairebé un any de la portada que ho va canviar tot

Res no feia presagiar el que dues setmanes després va passar. La portada de la revista Lecturas no deixava cap mena de dubte: Urdangarin de la mà d'una dona que no era la infanta Cristina.

Iñaki passejava amb la seva acompanyant per una platja del País Basc francès, a prop de Bidart, on sol estiuejar amb la seva dona, mentre ella era a Suïssa.

Fotomuntatge d'Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia.
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia van ser fotografiats junts el gener d'aquest any. | CatalunyaDiari
 

En el moment de la publicació, encara no se'n coneixia la identitat d'ella, l'advocada vitoriana Ainhoa Armentia. Alguns van pensar que aquesta misteriosa dona possiblement fos una amiga o familiar. Però l'actitud i els gestos còmplices de les instantànies deixaven clar que era una relació sentimental.

Uns dies després que les fotos veiessin la llum, la parella va emetre un comunicat a l'agència EFE informant de la nova situació. «De comú acord, hem decidit interrompre la nostra relació matrimonial. El compromís amb els nostres fills roman intacte».

Un llibre resumeix el temps a la presó d'Urdangarin

El periodista Nacho Gay ha volgut resumir al seu llibre Urdangarin. Relato de un naufragio les circumstàncies que van envoltar la seva estada a la presó de l'encara cunyat de Felip VI, així com la situació de la seva vida actualment. Un regal perfecte per a aquestes festes en què Iñaki podrà veure escrit el relat dels últims anys de la seva vida.

Segons Gay, Iñaki va tenir privilegis a la seva etapa com a pres. «Sí, amb total certesa i seguretat va ser un pres amb certs privilegis. Com que ell estava sol en una part d'una presó de dones, tenia totes les zones comunes d'aquest mòdul per a ell. Perquè, a banda d'una habitació amb bany, tenia una saleta amb una bicicleta estàtica davant del televisor».

Foto d'Iñaki Urdangarin caminant pel carrer.
Iñaki Urdangarin tenia privilegis a la presó. | CatalunyaDiari

 

Preguntat sobre la possibilitat que Iñaki escrigui les seves memòries, el periodista ho té clar. «Dins de Brieva, en un quadern, anava escrivint les seves reflexions, una cosa així com unes memòries. Li ha ofert una gran quantitat de diners alguna editorial, però ell ha dit que no. No vol, de moment, agitar l'opinió pública».

Sobre Iñaki, a qui li agrada seduir les dones, l'autor del llibre explica una anècdota sobre l'estada a la presó d'Urdangarin. «La subdirectora de la presó va arribar a comunicar que hi havia gestos d'Iñaki que no sabia com interpretar i el capellà va esbroncar Urdangarin». Aquests i altres detalls revelen el comportament i la rutina a la cel·la de l'exjugador d'handbol.

La lectura del llibre Urdangarin. Relato de un naufragio de ben segur que faran que a Iñaki se li ennueguin les festes. La revista Lecturas posava a la portada «Les imatges que Cristina no hauria volgut veure mai». Potser el subtítol d'aquest llibre hauria de ser «El llibre que Iñaki no hauria volgut llegir mai».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp