Iñaki Urdangarin en una foto d'arxiu

Ho ha aconseguit: Iñaki Urdangarin torna a gaudir de la llibertat

El marit de la infanta Cristina es desplaçarà fins a Vitòria per reunir-se amb la seva família

De nou al carrer.  Iñaki Urdangarin gaudirà d'un nou permís penitenciari. Ha estat tres mesos sense abandonar la presó, i ara disposarà de sis dies per estar amb la família.

Estava previst molt abans però la crisi sanitària ho va ajornar

El marit de la infanta Cristina ja fa dos anys que està a la presó. Li van concedir un permís penitenciari al mes de març que es va suspendre per la crisi sanitària del coronavirus. L'obligat confinament decretat per l'estat d'alarma impedia als presos abandonar els seus centres de reclusió.

Ara amb l'entrada a la «nova normalitat» pot recuperar aquest permís suspès. Iñaki Urdangarin gaudirà de nou de la llibertat. Encara que només siguin sis dies. Avui 26 de juny el marit de Cristina de Borbó i Grècia abandonarà de la presó de Brieva. Tot apunta que farà el mateix que ja va fer amb els seus dos permisos anteriors. Urdangarin es desplaçarà a Vitòria. A la capital basca resideix la seva mare i gran part de la seva família.

Fins allà viatjaran també la seva dona i els seus fills per poder veure-li. El curs acadèmic a Suïssa  finalitza avui. El país helvètic és el lloc de residència habitual de la germana del rei i dels seus dos fills petits Miquel i Irene.

Exempt de quarantena

Iñaki Urdangarin no haurà de complir una quarantena perquè viu completament aïllat en una presó de dones.  Institucions Penitenciàries ha enviat les  instruccions i protocols a seguir per a aquells reclusos que gaudeixin de permisos temporals fora de les presons. «Cada centre i cada pres seran avaluats de manera individual. Alguns presos hauran de passar una quarantena abans o després de sortir de presó, altres no. Dependrà, diem, de centre i del pres en concret», afirmen des de l'organisme públic.

És la tercera vegada que Urdangarin disposa d'un permís penitenciari des que va entrar a la presó fa dos anys. El primer el va tenir durant el Nadal passat. El segon durant el passat mes de febrer. On no podrà acudir de moment és al seu lloc de voluntariat a la Llar Don Orione. En aquest lloc encara no permet la incorporació dels voluntaris a causa que en ell hi ha persones d'alt risc davant la Covid -19.