Un altre membre de la Casa Reial, a la fuga: «Se n'anirà d'Espanya»

Abu Dabi o Qatar són dos dels destins més probables

Iñaki Urdangarin sortint del centre Don Orione a Pozuelo d’Alarcón, Madrid. 10 juliol 2020.
Iñaki Urdangarin podria acabar l'agost amb uns dies de llibertat | Catalunya Diari

Queda tan sols un any i mig, dos com a molt, perquè Iñaki Urdangarin pugui sortir de la presó, però aquesta vegada ja ho faria amb completa llibertat. Al juny de 2018 se li va imposar una condemna de cinc anys i deu mesos per la qual va ser ingressat a la presó de Brieva, a Àvila. Una condemna que ha complert de manera exemplar des del principi.

Durant la seva estada a la presó, la seva família ha estat vivint únicament del sou de la infanta Cristina i de les ajudes puntuals que els proporcionava Joan Carles. És per això que Iñaki Urdangarin no pot esperar a sortir per a poder posar-se a treballar i ajudar-los.

El marit de la filla de la reina Sofía és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses, té un màster en negocis en Esade i, a més, durant la seva estada a la presó, segons s'ha comentat, ha cursat a distància en una universitat un màster en Psicologia per a exercir de ‘coach’.

L’ex jugador de handbol estaria disposat a treballar en qualsevol empresa que el contracti, i de fet, sembla que ja esta a punt de treballar com a ‘coach’.

Qatar o Abu Dhabi, possibles destins d'Iñaki Urdangarin

Qui va ser el seu primer entrenador el 2013, que segueix en el front de la selecció d'handbol a Qatar, li va oferir ser el seu segon i ell el va acceptar encantat. De fet, en aquells dies, la Casa Reial va comunicar que malgrat que ell residiria al país àrab, la seva família es quedaria a Barcelona.

No obstant això, Urdangarín mai va poder començar la feina per les polèmiques que va protagonitzar en aquell moment l'esportista, que el portarien a judici i finalment a presó. Una de les possibilitats més sonades és que quan obtingui la llibertat torni a oferir-se-li aquest lloc.

Tot i que a Rivera no li queda molt temps a Qatar, el marit de la infanta podria aconseguir un lloc en qualsevol dels projectes esportius que s'estan desenvolupant en els emirats del Golf amb l’ajuda de Joan Carles.

Però no és l'única opció que sembla haver-hi sobre la taula. El 2012, Hamed Bin Ahmed, el xeic d'Abu Dhabi, va llogar la casa del carrer Elisenda de Pinós, a Barcelona, a petició del Rei Emèrit, mentre la família Urdangarin estava a Washington. La va llogar durant un any i va pagar 432.000 euros per ella. Segons va informar l'advocat de la infanta Cristina, la van llogar per aquesta desmesurada quantitat perquè la necessitaven per a pagar les despeses de la hipoteca.

El xeic d'Abu Dhabi dirigeix una important empresa financera, Al Farida Investments, i podria fer-li el favor a al rei emèrit i oferir-li un lloc de treball a Iñaki Urdangarin.

En qualsevol d'aquests casos, l’exjugador hauria de deixar enrere Espanya. Però aquesta vegada sí que seria acompanyat per la infanta Cristina, qui sol·licitaria una excedència en el treball, i pels seus dos fills petits, Irene i Pablo.


Comentaris

envia el comentari