La Casa Reial tremola: «La gent decidirà si Elionor arriba a Reina»

El líder de Podemos ha defensat en una entrevista que la República està cada vegada més a prop

La princesa Elionor al Congrés dels Diputats
Elionor serà la reina d'Espanya en un futur | Cedida

El principal objectiu de Pablo Iglesias, el vicepresident del govern espanyol, és acabar amb la monarquia espanyola, amb una consegüent restauració de la República com més aviat possible.

Podemos va començar llançant unes paraules contra Joan Carles, traient a la llum tots i cadascun dels draps bruts del Rei Emèrit fins a aconseguir que marxés del país. Havent aconseguit treure del mig al seu primer obstacle perquè torni la República espanyola, ara hi ha un nou objectiu: la princesa Elionor, futura reina.

Malgrat que tan sols té 14 anys, tot apunta al fet que la primogènita dels reis d'Espanya serà una gran reina quan arribi al tron. No obstant això, Pablo Iglesias farà tot el possible perquè la princesa d'Astúries mai arribi a regnar.

En una entrevista per a 'Público', el líder dels Drets Socials va descriure l'exili de l'Emèrit com una «fugida del lloc del crim», fent al·lusió al seu pas per l'Aràbia Saudita, als Emirats Àrabs, d'on va sortir la donació milionària per la qual està sent investigat pel Tribunal Suprem.

La població espanyola serà l'encarregada de decidir

Allí també va dir que «a la Monarquia ja només la defensen els sectors més retrògrads i reaccionaris de la societat» i que «hi ha un horitzó republicà cada vegada més a prop».

Quant a l'arribada de la princesa Elionor al tron, el líder de Podemos va manifestar en què això estava en mans de la societat. «Dependrà de la ciutadania espanyola», va defensar, «res frena a la democràcia», sentenciava.

Precisament per això, quan va ser qüestionat per un possible referèndum monarquia-república va tornar a donar una resposta similar: «Al final s'aconseguirà el que la gent demani i el que la gent exigeixi. Les coses que semblen impossibles acaben ocorrent, a vegades abans del que alguns s'imagina».

Les paraules de Pablo Iglesias podrien suposar una batalla per al PSOE, un partit que sí que és monàrquic, segons ha explicat el líder de Podemos.

«Les trinxeres que s'han establert per a defensar al rei emèrit són el més vell, el més reaccionari, el més retrògrad del nostre país» concloïa.


Comentaris

envia el comentari