Iñaki Urdangarin rep la millor i més esperada notícia en anys

El marit de la infanta Cristina està més a prop que mai de la llibertat

Iñaki Urdangarin sortint del centre Don Orione a Pozuelo d’Alarcón, Madrid. 10 juliol 2020.
Iñaki Urdangarin per fi ha rebut bones notícies | Catalunya Diari

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Castella i Lleó ha avalat finalment el tercer grau per a Iñaki Urdangarin. El jutge ha valorat positivament el pagament de la responsabilitat civil per part del marit de la infanta Cristina, a més del dur aïllament que ha estat vivint durant els últims mesos a causa de la pandèmia.

El magistrat destaca que no se li ha fet cap tracte de favor per ser un exmembre de la Família Reial i s’acull, així, a la proposta de la Junta de Tractament del Centre Penitenciari d’Àvila, qui demanava el tercer grau d’Urdangarin.

Iñaki Urdangarin, molt a prop del règim de semillibertat

Tot i les bones notícies, la resolució no serà executiva fins que no es faci firme i s’haurà d’interposar un recurs de forma en el termini de tres dies o d’apel·lació en els deu dies següents després de ser notificat.

Iñaki Urdangarin va ser condemnat a sis anys i tres mesos de presó per la seva relació amb el ‘Cas Nóos’, acusat de delictes de malversació, prevaricació, frau a l’Administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències. D’aquests més de sis anys ja n’ha complert dos, després que el passat mes de juny es complissin 24 mesos des del seu ingrés a la presó de Brieva.

Diego Torres, exsoci d'Urdangarin, ja va rebre el tercer grau

Si finalment la resolució queda acceptada, el marit de la infanta podria gaudir del permís de semillibertat molt abans de l’esperat. De fet, el seu calendari penitenciari marcava el maig de 2021 per començar a plantejar-se un tercer grau. Ara, sembla que la sort li somriu després de passar els mesos de confinament completament aïllat i sense poder veure la seva família.

Cal recordar que el seu exsoci Diego Torres, també director de l’Institut Nóos i implicat en el cas, va rebre una condemna més dura encara que la d’Urdangarin. El tribunal el va penar amb vuit anys i sis mesos de presó, dos anys més que al marit de la infanta. Tot i això, va rebre el tercer grau aquest mes de juny i va ser revocat tan sols un mes després, havent de tornar a conformar-se amb el segon grau. El jutge va justificar la seva decisió afirmant que Torres no estava complint els objectius imposats en un règim de semillibertat, raó per la qual no dubtarà a fer el mateix amb Urdangarin si finalment s’aprova el seu tercer grau.


Comentaris

envia el comentari