María José Campanario i Andrea Janeiro

La inesperada notícia que María José Campanario ha donat a Andrea Janeiro

Andrea Janeiro, sense paraules després de saber-ho

Andrea Janeiro no s'ho pot creure: María José Campanario ha guanyat el litigi judicial que mantenia amb Facebook, cosa que a la filla de Belén Esteban l'ha enxampat per sorpresa. Campanario, que el febrer del 2019 va demandar l'empresa per no eliminar contingut injuriós contra ella, ha sortit victoriosa del procés.

Andrea Janeiro no s'ho esperava, ja que diversos comentaris contra María José han estat esborrats i sense haver d'acudir a un jutjat. Les parts van ser citades el 13 de juliol passat al Jutjat d'Instrucció número 3 d'Arcos de la Frontera, a Cadis.

 
Primer pla de María José Campanario
María José Campanario aconsegueix que Facebook esborri comentaris ofensius cap a la seva persona | El Español

La madrastra d'Andrea Janeiro, representada pels advocats Mario Bonacho i Antonio González-Zapatero, va demanar que s'esborressin alguns comentaris sobre el seu estat de salut.

Els comentaris, segons els advocats, no tan sols eren de molt mal gust, sinó que «vulneraven l'honor de la nostra clienta fins a arribar a qüestionar el patiment de la seva malaltia». Així ho va manifestar Bonacho a 'El Confidencial'.

Inesperada victòria

En un primer terme, Facebook va obviar les demandes argumentant que no podia eliminar dades privades i confidencials d'un usuari. A més, l'empresa considerava que no era necessària l'aplicació de cap protocol per exercir el dret de rectificació.

Imatge de Jesulín de Ubrique i María José Campanario
Jesulín i María José Campanario, en una imatge d'arxiu | GTRES

Per això, Campanario va interposar una demanda contra la plataforma, amb la qual cosa es va fixar un judici per aquest mes de juliol. Finalment, però, l'assumpte s'ha tancat de manera extraprocessal. «Els comentaris han estat eliminats per Facebook i no ha calgut arribar fins al final del procediment», apunta Bonacho.

Mario Bonacho creu que «era més que evident» que els comentaris erosionaven l'honor de la seva clienta. Esborrar-los, segons ells, implicava «l'admissió tàcita de les connotacions pejoratives i denigrants» dels comentaris.

María José Campanario venç a Facebook sense acudir als jutjats

Amb aquest resultat, Campanario «està satisfeta per obligar judicialment una plataforma a retirar els comentaris. Si no hagués anat a la justícia, la xarxa social hauria fet cas omís de les denúncies. I així ho va fer quan se li va requerir mitjançant burofax», exposa Bonacho.

El debat sobre els comentaris a les xarxes a persones famoses és obert. Per a l'advocat de Campanario, aquest acord «donarà lloc al fet que altres personatges públics es plantin i frenin aquelles plataformes que no atenguin les peticions procedents per protegir el dret a l'honor i la intimitat».

A més, el lletrat Samuel Parra ofereix el seu punt de vista a 'El Confidencial'. «No és que s'obri la possibilitat de denunciar», afirma. Aquesta ja existeix, «gràcies a la normativa de protecció de dades, el Codi Penal, el Codi Civil o la Llei de protecció civil del dret a l'honor, a la intimitat personal, familiar i de la imatge pròpia».

Imatges de María José Campanario fumant.
María José Campanario ha guanyat Facebook sense acudir presencialment als tribunals | Europa Press

Alhora, segons Parra, la llei espanyola de Serveis de la Societat de la Informació estableix que un prestador de serveis com Facebook no serà responsable del contingut que allotgen els tercers.

Tanmateix, serà aquest el cas sempre que no es tingui coneixement efectiu que aquest contingut és il·lícit o que lesiona drets d'un tercer. Així, apunta que si qualsevol plataforma té aquest coneixement efectiu, «ha d'actuar amb diligència per retirar-lo».

Bonacho: «Les plataformes tenen responsabilitats»

Segons l'advocat Mario Bonacho, en cas que «la reclamació es dirigís contra la persona que ha publicat el contingut, el jutge instaria la xarxa social a aportar les dades identificatives que pugui tenir sobre el compte: email, adreces IP, número de telèfon, etc...».

Segons el lletrat, les plataformes també tenen responsabilitats i «han de conscienciar-se que poden arribar a ser còmplices si no apliquen els protocols corresponents i actuen com a encobridors». Així, Bonacho anima les persones exposades a comentaris injuriosos a exigir responsabilitats legals a les plataformes».