Felip VI

La trucada inesperada que ha rebut Felip VI aquesta mateixa setmana

El monarca ha mantingut una conversa telefònica molt especial

Zarzuela ha informat que el reiFelip havia estat parlant per telèfon amb la reina Isabel II. Aquesta és la tercera monarca amb la qual s'ha connectat per via telefònica aquests dies, després d'haver-ho fet de manera oficial amb el rei Mohamed de Marroc i l'emperador Naruhito del Japó.

A més de comunicar-se amb diversos monarques, el reiFelip també s'ha posat en contacte amb altres caps d'Estat, com Donald Trump, o els primers ministres de Portugal, Itàlia, Alemanya, Àustria, Israel i Tunísia.

La conversa entre Felip VI i Isabel II

Casualment, la reina Isabel II compleix avui mateix 94 anys, sense la seva família i confinada, ja que la monarca va considerar inadequat fer un festeig tradicional a causa de l'emergència de Covid-19  al seu país. Potser en la trucada que va fer-li Felip hi va haver felicitació per avançat.

L'oportuna conversa de Felip ha servit per donar ànims i oferir tot el seu suport al Regne Unit. El marit de Letícia  podria haver estat també un dels primers monarques a felicitar a la reina Isabel II pel seu aniversari.

També ha parlat amb el príncep Carles

Felip també va aprofitar el moment per parlar amb el príncep Carles. El monarca va enviar els seus millors desitjos al príncep de Gal·les, després d'haver estat un dels contagiats per  coronavirus, malaltia que ja ha superat sense més contratemps, de manera que ja ha tornat a la feina.

Segur que la conversa va servir tant als espanyols com als britànics per recollir tot el suport necessari de les nacions que estan patint greument les conseqüències del coronavirus. A Espanya ja són més de 20.000 les víctimes mortals, i més de 200.000 contagiats, una xifra que no deixa de pujar, encara que ho faci d'una manera menys accelerada respecte al dia anterior.

Cal destacar que hi ha vincles familiars entre Felip i la reina Isabel, ja que per molt rocambolesc que sembli, el rei emèrit Joan Carles comparteix rebesàvia amb la reina britànica, la famosa Victòria I d'Anglaterra.