Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Raquel Sánchez Silva passejant pel carrer molt seriosa

Inesperat gir judicial en el cas de Mario Biondo, exmarit de Raquel Sánchez Silva

La Fiscalia General del Tribunal d'Apel·lació de Palerm decideix mantenir oberta la investigació per homicidi a Itàlia
Raquel Sánchez Silva passejant pel carrer molt seriosa
Raquel Sánchez Silva en el punt de mira per la mort del seu exmarit, Mario Biondo | GTRES

La investigació del cas Mario Biondo continua oberta set anys després de la tràgica i inesperada mort del càmera italià. Tot i que a Espanya el cas ja ha estat tancat, la Fiscalia General del Tribunal d'Apel·lació de Palerm decideix mantenir oberta la investigació per homicidi, provocant un gir inesperat en el cas.

El cas es manté obert a Itàlia per ordre d'un jutge

El que va ser marit de la presentadora Raquel Sánchez Silva, a qui va conèixer a 'Supervivientes 2011', va aparèixer mort en estranyes circumstàncies al pis que el matrimoni compartia al centre de Madrid. El cas va commocionar a tot Espanya i Itàlia, on també s'ha dut a terme una investigació policial paral·lela després de la lluita de la família del jove per demostrar l'assassinat del seu fill.

Des de l'inici del cas, la família Biondo ha rebutjat la teoria del suïcidi que sempre ha sostingut la policia espanyola. Malgrat la seva obstinació, fins al moment, les tres autòpsies i les dues exhumacions del cadàver no havien servit per donar suport a la teoria de la família.

No obstant això, l'esperança torna a arribar a la família de Mario Biondo. Després d'anys portant el cas als tribunals, per fi un jutge ha decidit mantenir obert el cas per homicidi a Itàlia després d'estudiar la documentació aportada el passat 2 d'octubre.

Per si no n'hi hagués prou, aquesta notícia arriba una setmana després que la vídua de l'operador de càmera, Raquel Sánchez Silva, hagi interposat una demanda per assetjament contra la família del jove.

El jutge obre la via a una invalidació de la tercera autòpsia

Després de l'apel·lació realitzada per la família, els fiscals generals tenien la intenció d'arxivar el cas davant la manca de col·laboració de les autoritats espanyoles, l'absència de pistes i l'existència de tres autòpsies que confirmaven la teoria del suïcidi.

No obstant això, el cas ha fet un gir inesperat després de les aportacions expertes realitzades a petició de la família Biondo: el criminòleg espanyol Óscar Tarruella, exmarit de Mónica Naranjo, i la d'un equip pericial italià liderat per l'exgeneral dels carabinieris Luciano Garofano. 

El jutge Roberto Riggio ha decidit mantenir el cas obert amb una nova pròrroga de sis mesos i ha assenyalat l'existència d'importants «anomalies» en les mostres utilitzades per a la tercera autòpsia, la qual cosa obre la via a una invalidació. D'aquesta manera, el jutge italià ha qüestionat l'autòpsia realitzada a Madrid pel forense José Abenza Rojo, denunciat a casa nostra per la família de la víctima.

«Resulta mancat de fiabilitat a la llum de les posteriors diligències d'investigació en l'informe de l'autòpsia del metge espanyol: conté nombroses i evidents omissions (entre elles, indicació de la lesió temporal esquerra, restes de menjar a l'interior de l'estómac) i una falsedat certa i objectiva com la referent a l'obertura de la teca cranial» ha recollit el jutge segons informa 'La Vanguardia'.

Els misteris al voltant de l'ordinador de Mario Biondo

El jutge també ha incidit en els misteris que giren al voltant de l'ordinador de Mario Biondo. L'ordinador de la víctima va registrar accessos a Internet quan ell ja estava mort al pis. Segons l'informe presentat pel professor Maurizio Cusimano, el matí del 30 de maig de 2013, el Macbook va registrar tres connexions a Internet en mode no automàtic.

Això vol dir que l'accés el va realitzar algú que es trobava al pis després de la mort de Mario. A més, quinze dies després de la mort de Biondo, es va instal·lar un control remot a l'ordinador, al qual s'accedia des d'una xarxa a Plasència (Càceres), ciutat natal de la presentadora Raquel Sánchez Silva.