Infanta Cristina i el seu fill

La infanta Cristina confirma que Juan Urdangarin ho deixa tot i marxa

Cristina veu com Juan Urdangarin s'allunya d'Espanya

La infanta Cristina es va distanciant dels seus fills a mesura que compleixen anys. Tres ja són independents i els té repartits entre Barcelona, Londres i Madrid. Només Irene continua vivint amb ella a Ginebra.

A la capital hi havia Juan Urdangarin, però recentment ha fet les maletes per anar-se'n a un altre país. El jove va ser un dels grans absents durant l'acte que van organitzar la setmana passada a Zarzuela per rebre Joan Carles. Estava a milers de quilòmetres d'Espanya, a l'Índia.

El fill gran de Cristina, Juan Urdangarin, està implicat en un projecte que desenvolupa l'ONG Entreculturas. L'objectiu és dotar aquesta zona d'una qualitat més gran quant a educació. Però no seria la primera vegada que treballa amb aquesta organització, ja que l'any passat també va exercir de voluntari a les oficines de Madrid.

Fa anys el seu pare el definia com un noi «molt bo, crec que és el que està més unit a nosaltres. És una cosa tímida, però després a casa és molt graciós». Acabava dient que «és noble i molt responsable».

Una excompanya de classe assegura que Juan Urdangarin «és un noi profundament religiós. Creu en un món millor i treballa per aconseguir-lo. No li agraden els focus, ni ser el centre d'atenció».

Irene Urdangarin amb la seva mare, la infanta Cristina
Irene Urdangarin amb Cristina | GTRES

Desvelava que la seva única preocupació és «ajudar, li encanten els nens i, si el deixen, es passarà la vida intentant millorar les seves vides». Així ho explicava a El Español.

Aquest costat solidari l'ha convertit en el net preferit de la reina Sofia, molt implicada també amb els més desafavorits. Els seus compromisos a l'Índia li van impedir estar fa una setmana a la trobada amb el seu avi. A qui sí que va poder veure Joan Carles durant la seva estada al nostre país va ser Pablo Urdangarin.

L'emèrit no va dubtar a desplaçar-se des de Sanxenxo fins a Pontevedra per veure'l jugar amb el segon equip del Barcelona. Va ser un retrobament molt emotiu al pavelló.

S'havia rumorejat amb la possibilitat que Cristina també s'hagués acostat durant aquest cap de setmana al nostre país. Tot i això, va optar per quedar-se al seu domicili de Suïssa.

Una persona propera al rei assegura a aquest mitjà que «els germans tenen encara una conversa pendent, moltes ferides per tancar. Ara mateix Felip no es pot permetre una foto amb la seva germana». I encara menys després que esclatés la nova relació d'Urdangarin amb una altra dona.

Per tant, ni Cristina ni cap dels seus fills va estar present al mediàtic menjar familiar que es va celebrar a Zarzuela. Potser van deixar el retrobament per a una altra ocasió.

Iñaki Urdangarín.
Juan Urdangarin marxa cap a l'Índia   | Europa Press

La infanta Cristina viatja amb freqüència a Abu Dabi

Cristina no veia convenient acostar-se a Madrid per estar només un dia amb el pare. És habitual que es desplaci algun cap de setmana durant l'any a Abu Dhabi, on l'emèrit té fixada la seva residència. La relació entre ells és molt estreta.

En el cas de Juan Urdangarin, tot fa indicar que la darrera vegada que va veure el seu avi va ser per Setmana Santa. En un viatge que va fer amb la seva mare, els seus tres germans, la seva tia Elena i la seva cosina Victòria Frederica. Aquell dia es va crear un gran enrenou per la reunió familiar.

Al més gran dels Urdangarin Borbó li encantaria establir-se lluny d'Espanya. La seva intenció és fer alguna cosa relacionada amb la cooperació i treballar en l'anonimat, sense la pressió que pugui suportar al nostre país. De fet va estudiar relacions internacionals a la universitat britànica d'Essex.

Cristina ja sabia des de feia temps quins eren els plans del seu fill. Quan va finalitzar el batxillerat es va prendre un any sabàtic per anar-se'n de voluntari a Cambodja. Era una demostració que volia ajudar els altres.