La infanta Cristina rep la notícia més esperada: «Iñaki ja ho sap»

Iñaki Urdangarin segueix lluitant per aconseguir concessions vinculades a un segon grau penitenciari

Iñaki Urdangarin sortint del centre Don Orione a Pozuelo d’Alarcón, Madrid. 10 juliol 2020.
Iñaki Urdangarin podrà gaudir d'una flexibilització del segon grau | Catalunya Diari

Sembla que les bones notícies comencen a arribar per fi a la Casa Reial. Després de tota la tempesta institucional generada arran de la decisió de Joan Carles I de marxar del país, la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han rebut una notícia que esperaven des de fa temps però que s'ha anat endarrerint a conseqüència de la crisi del coronavirus

Iñaki Urdangarin torna a somriure 

L'Audiència Provincial de Palma de Mallorca (Balears) va revocar el passat 1 d'abril la primera concessió de l'article 100.2 després del recurs de la fiscalia. Aquesta concessió permetia a Iñaki Urdangarin sortir de la presó dos caps de setmana al mes per gaudir amb la seva família, però el fiscal va tallar de soca-rel aquesta possibilitat. 

La Sala que va condemnar al cunyat de Felip VI pel famós cas 'Nóos' va estimar el recurs del fiscal argumentant que la concessió d'un «tercer grau encobert per una part mínima de la condemna complida, pot generar espais d'impunitat», assenyalava. Tot i aquest gran cop per Urdangarin, el marit de la infanta Cristina no es va donar per vençut i va iniciar els tràmits pertinents per aconseguir una nova concessió de sortides. 

Podrà sortir un cap de setmana al mes

Ara, el jutge de vigilància penitenciaria de Valladolid ha admès una flexibilització del segon grau que permetrà a Urdangarin sortir un cap de setmana al mes de la presó de Brieva (Àvila). El jutge insisteix que el marit de la infanta està completament sol en un mòdul de la presó de dones de Brieva «no per voluntat pròpia, sinó per imposició de Presons per raons de seguretat». 

La concessió serà compatible amb les sortides en horari laboral per realitzar les tasques de voluntariat que Iñaki porta fent des del passat mes de setembre a la fundació 'Hogar Don Orione', encara que no s'executarà fins que sigui ferma. Serà el fiscal qui haurà de decidir si recorre a aquesta nova flexibilització del règim penitenciari concedit al marit de la infanta Cristina, una opció que guanya pes a jutjar per les últimes actuacions de la fiscalia. 


Comentaris

envia el comentari