Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La infanta Helena fa 55 anys

La primogènita dels reis emèrits celebrarà el seu aniversari amb els familiars i amics més propers
La infanta Elena cumple 55 años
La infanta Helena fa 55 anys | CATALUNYADIARI.CAT

 

Segons ha avançat 'La Coctelera', la infanta Helena està de celebració, ja que fa 55 anys. Malgrat això, sembla que no es farà cap festa ni cap acte representatiu per celebrar-ho. La filla primogènita del rei emèrit Joan Carles I fa temps que ha passat a segon pla i cada vegada són menys les fotos en què apareix juntament amb els membres de la Casa Reial. Per això, segurament bufarà les espelmes amb els seus familiars i amics més propers.

  • Segueix aquí el MINUT A MINUT  del 21-D | Els CDR fracassen en el seu intent de paralitzar Catalunya

Les infantes Helena i Cristina han quedat desterrades de la Família Reial

El divorci amb Jaime de Marichalar, el cas 'Nóos' en què la seva germana, la infanta Cristina, s'ha vist involucrada i el posterior empresonament del seu cunyat, Iñaki Urdangarin, han fet un forat en la Família Reial, la qual prefereix que els caps visibles siguin els reis Felip VI i Letícia, i les seves filles, Elionor i Sofia. A la celebració del 40è aniversari de la Constitució espanyola, només hi van assistir els reis actuals amb les seves filles i els reis emèrits, Joan Carles i Sofia. No hi va haver ni rastre de les dues germanes del rei Felip

Las tres generaciones de monarquía juntas
A la celebració del 40è aniversari de la Constitució no hi va haver ni rastre de les infantes Helena i Cristina | CATALUNYADIARI.CAT

 

Segons afirmen fonts properes a la Casa Reial, la presència de la infanta Cristina no estava prevista a l'acte a causa d'estar implicada al cas 'Nóos' i per torna tampoc no hi aniria la infanta Helena, per evitar comparacions. Així doncs, Helena va haver de pagar la festa i quedar-se a casa encara que se la consideri la nineta dels ulls del seu pare. Quan el rei Joan Carles va abdicar i el seu fill Felip va ser nomenat rei,  les infantes Helena i Cristina van quedar desterrades de la Família Reial i van passar a ser 'família del rei'.

Més notícies relacionades: «Felip VI, considerat el rei 'més impopular d'Europa' per un diari alemany»

Helena de Borbó apaga els incendis de la Família Reial

La primogènita del rei sempre ha estat ben vista per tots aquells que estan a favor de la monarquia gràcies al seu irreprotxable saber estar. Per això, la seva presència institucional està marcada per les necessitats de Zarzuela. Quan per Setmana Santa vam veure el desacord entre la reina Sofia i Letícia, l'agenda d'Helena de Borbó es va duplicar. I va passar el mateix quan el seu cunyat, Iñaki Urdangarin, va entrar a presó, ja que va ser l'única de la família que va assistir a un acte de lliurament de premis de pintura infantil. També es va encarregar d'assistir aquest estiu a la Copa del Rei de Vela per substituir el seu pare Joan Carles, després que es fessin públiques les gravacions de Corinna.

La duquesa de Lugo participó en la Copa del Rey de Vela 2018 sustituyendo a su padre
La presència institucional d'Helena de Borbó està marcada per les necessitats de Zarzuela | CATALUNYADIARI.CAT

 

Més notícies relacionades: «La infanta Cristina celebrarà el Nadal en família a la Zarzuela»

La infanta Helena, centrada en la seva feina

Quan la Zarzuela no la necessita, Helena es dedica a treballar a la fundació Mapfre i a la seva gran afició a l'hípica. A part de cuidar els seus fills Froilán i Victòria Federica, la duquessa de Lugo té temps de sortir amb els seus amics, entre els quals hi ha la seva cosina Maria Zurita. Fa unes setmanes, la infanta va rebre el premi atorgat per Mapfre per la seva implicació en la seguretat viària infantil. A més, va assistir a l'Assemblea General de Paralímpics espanyols per decidir la preparació per als jocs olímpics de Tòquio 2020.

La nineta dels ulls de Joan Carles

Helena sempre acompanya el seu pare als actes privats als quals ha d'assistir. A causa de la poca mobilitat del rei emèrit, Helena és el seu suport i li fa companyia. La bona relació entre ells és molt evident i tots dos han compartit Setmana Santa a Còrdova, jornades gastronòmiques a Sant Sebastià i tardes de toros. Sens dubte, la duquessa de Lugo viu per al seu pare i s'ho passa pipa amb ell.

Padre e hija se lo pasan muy bien cuando están juntos
Pare i filla tenen una molt bona relació | CATALUNYADIARI.CAT

 

El sentit de l'humor de la infanta Helena 

No estem acostumats a veure els membres de la Família Reial passant uns moments relaxats i divertits, però la infanta Helena ha demostrat en diverses ocasions que és el membre de la família que millor s'ho passa i que no dubta a mostrar el seu costat més divertit  quan l'ocasió ho demana.

La infanta Elena bailando con unos niños en uno de sus viajes solidarios
La infanta Helena ballant amb uns nens durant un dels seus viatges solidaris | CATALUNYADIARI.CAT

 

Més notícies relacionades: «Els reis i les seves filles feliciten les festes amb una imatge molt natural»

Elena de Borbón y su hija Victoria Federica comparte risas
La infanta Helena no dubta a mostrar el seu costat més divertit quan l'ocasió ho demana | CATALUNYADIARI.CAT