Muntatge Elionor i Sofia

La infanta Sofia, molt trista amb l'última decisió de la seva germana Elionor

La infanta Sofia tem que Elionor s'allunyi d'ella aquest estiu

La infanta Sofia està acostumada a viure a l'ombra de la seva germana. Assumeix amb resignació el seu paper de secundària dins la Casa Reial. Val a dir que el darrer any ha estat força dur per a ella.

Va trobar a faltar Elionor després de la seva marxa a Gal·les, on continua amb els seus estudis de Batxillerat. La princesa s'ha adaptat meravellosament a l'internat i al país. És molt feliç a l'UWC Atlantic College, on aconsegueix passar pràcticament desapercebuda.

Però Elionor té al cap prendre una decisió que pot afectar força Sofia. No descarta allargar la seva estada a l'estranger més enllà del mes de juny. Lluny de la Zarzuela, sense el control dels reis, ha trobat el seu lloc.

El centre on cursa el primer any de Batxillerat ofereix als seus alumnes uns campaments durant l'estiu. Està pensat per a tots aquells estudiants que tinguin fins a 16 anys. És l'edat que precisament té Elionor, per això es trobaria davant la seva última oportunitat per assistir-hi.

La infanta Sofia i la princesa Elionor
La infanta Sofia amb la seva germana a un acte | GTRES

El preu de la inscripció és de 1.200 euros per persona i setmana. Una quantitat que podrien assumir els seus pares sense cap mena de problemes. La qüestió és que tampoc veuen amb bons ulls que passi gaire temps fora de casa, especialment després del curs escolar.

Tot just n'han pogut gaudir els últims mesos. Va fer les maletes a l'agost i en aquest temps amb prou feines ha tornat a casa un parell de cops. Un cop va ser amb motiu dels Premis que porten el seu nom a Oviedo i l'altra per Nadal.

L'opció que la germana de la infanta Sofia prengui part en aquests campaments és sobre la taula. No seria la primera vegada que aniria a un d'aquestes característiques. L'oferta que promociona la seva escola garanteix «un viatge que promet desafiar-te i emocionar-te amb altres joves d'idees afins».

S'estructura en dos torns. El primer tindria lloc entre el 17 i el 23 de juliol i estaria destinat als alumnes de 12 a 14 anys. El segon, pensat per als que tinguin 15 i 16 anys, se celebraria entre el 24 i el 30 del mateix mes.

En el cas que decidís assistir-hi, a Elionor li tocaria aquest segon grup. El que el portaria a passar la darrera setmana de juliol fora de casa. A la Zarzuela estan encantats amb totes les activitats que l'ajudin a madurar.

Tot i això, entenen que aquest campament els restaria temps per gaudir de les vacances junts. Són molts els quilòmetres de distància que hi ha ara entre ells i des del setembre amb prou feines s'han pogut veure en un grapat d'ocasions.

La infanta Sofia podria seguir els seus passos

Altres estius, la princesa ja va poder gaudir d'altres campaments juntament amb la infanta Sofia. Però en aquells moments les circumstàncies eren unes altres. Estudiava a Madrid al Santa Maria de los Rosales i feia molta més vida amb la família.

Ara la situació és totalment diferent. La intenció és que tots els membres de la família reial gaudeixin de les vacances junts. Com sol ser habitual estaran uns dies a Palma i unes setmanes en una destinació desconeguda, allunyada dels focus de la premsa.

Abraçada Elionor i Sofía
L'abraçada de Sofia i Elionor el dia que Elionor va marxar | Cedida

És l'única manera que tenen Letícia i Felip d'estar al costat de les seves filles. Desconnectant i recarregant piles amb vista a la segona part de l'any.

A més, alguns mitjans ja han deixat anar que la infanta Sofia pogués seguir els passos de la seva germana. No es descarta que en el futur estudiï el Batxillerat al mateix internat que Elionor.