Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Irene Montero amb una camisa blanca

Irene Montero no amaga la gran fortuna que té al banc

La ministra guanya un 'suculent' sou com a ministra d'Igualtat

Irene Montero s'ha convertit en una de les ministres més atacades i criticades d'aquesta legislatura. Tot allò que fa o diu és objectiu dels retrets per part de la 'dreta' d'aquest país. Entre altres coses, han criticat més d'una ocasió els diners que guany estant al capdavant del Ministeri d'Igualtat.

En concret, se li retreu que estigui engreixant el compte bancari gràcies a la seva arribada al Govern. Tanmateix, a alguns els resulta absurd, ja que Irene Montero cobra una quantitat adequada per al lloc que ocupa, igual com tots els polítics que arriben al mateix nivell o a un de similar.

Irene Montero guanya un 'suculent' sou

Irene Montero va arribar al Govern el 2020 després de produir-se un acord de coalició entre el seu partit, Podemos, i el PSOE. Així, des de llavors, ocupa el càrrec de ministra d'Igualtat.

Segons estableix Transparentia, la iniciativa de la plataforma Newtral, la ministra té un sou brut anual de 74.858,16 €, és a dir, que cada mes cobra 6.238,18 €. Tanmateix, segons COPE, a la pràctica aquesta quantitat és menor perquè Podemos té limitats els diners que guanyen els seus polítics. Exactament, té determinat que el sou d'aquests ha de ser com a màxim tres vegades el salari mínim interprofessional (SMI).

Això sí, per càrregues familiars, i en aquest cas té tres fills, s'estableix que percebrà com a màxim 4,5 vegades l'SMI. La resta dels diners que li paguen i que no pot 'acceptar' per aquesta imposició del partit morat, Irene Montero els ha de donar.

D'altra banda, el 20223 el sou el d'Irene, com el de tots els integrants del Govern de Coalició, s'incrementarà un 4 %. Per tant, així Irene Montero aconsegueix generar mensualment una important quantitat de diners que afavoreix el seu compte bancari, fet que li retreuen constantment i que és verdaderament absurd. Tots els ministres que han passat, passen i passaran per un govern, cobren la quantitat establerta segons el càrrec que ocupen.

Irene Montero sempre a l'ull de l'huracà

Irene Montero ha esdevingut l'objectiu constant de les crítiques de la dreta. Així, hem hagut d'escoltar qualificatius vergonyosos i menyspreus de polítics del PP i Vox contra ella, els quals utilitzen qualsevol argument per atacar-la.

Una de les coses que se li retreu és que ha arribat a ocupar el càrrec que ocupa només per ser parella de Pablo Iglesias. Com si ella no tingués vàlua o no estigués preparada per aconseguir aquest objectiu per si sola. Aleshores, és clar, usant aquest argument, segons ells Ana Botella també va arribar on va arribar per ser dona d'Aznar, oi?

Pablo Iglesias i Irene Montero.
Irene Montero ha de sentir constantment que ocupa aquest càrrec per la seva relació amb Pablo Iglesias. | CEDIDA

De la mateixa manera, aquells que l'ataquen també li retreuen ser jove o haver treballat com a caixera de supermercat. Tanmateix, Irene Montero està molt orgullosa de les feines que ha realitzat per pagar-se els estudis i també ho està de la seva Llicenciatura en Psicologia. I sorgeix una pregunta: Qui està més preparat per ocupar un càrrec: el que coneix la realitat del país que viu o el que mai no ha treballat en res i ha viscut de la política?

Tots aquests arguments i alguns més són els que es fan servir constantment per atacar-la. I continuaran fent-se servir perquè sembla que ser dona, jove, reivindicativa i amb ganes d'abordar assumptes espinosos que s'havien de tractar des de fa temps són criticables. Sobretot, encara l'ataquen més perquè ara, amb el càrrec que ocupa, està guanyant un sou que dista molt del que tenia abans de ser ministra.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp