Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Irene Urdangarin i reina Sofia

Irene Urdangarin s'enfonsa per la decisió que acaba de prendre la seva àvia

Irene Urdangarin, molesta amb l'actitud de la reina Sofia

Irene Urdangarin ha estat, sens dubte, la que més ha patit per la deslleialtat del seu pare.

Se'n va assabentar a través d'una revista que Iñaki enganyava la seva mare amb una altra dona. Això la va portar a convertir-se en el millor suport de la infanta Cristina, que veia també com la reina emèrita li donava l'esquena.

Això va posar de manifest la profunda crisi que hi havia entre elles. «Una cosa greu passa entre mare i filla», escriu a LecturasPilar Eyre. Per tant, és força evident que alguna cosa ha passat perquè es provoqui aquest distanciament.

La mare d'Irene sempre s'ha posicionat al costat de Joan Carles. Entre ells sempre hi ha hagut molta complicitat. Però després del moment tan amarg que va viure al costat d'Iñaki, si algú havia d'estar al seu costat, era Sofia .

La periodista especialitzada sobre la casa reial sosté que ningú com ella per entendre la difícil situació per la qual travessa la infanta. Deixa entreveure que entre elles hi ha una bretxa que sembla insalvable. No hi va haver gestos ni missatges encoberts que poguessin servir d'ànim.

Recorda que l'emèrita sap per experiència com es pateix molt davant d'una situació d'aquest estil. Sorprèn que s'hagi desmarcat 'sorprenentment' de la seva filla després de tot el que ella va aguantar en el matrimoni amb Joan Carles. Va estar «replet d'infidelitats i menyspreus per part d'un home que mai no l'ha volguda ni respectada».

Irene Urdangarin amb la seva mare, la infanta Cristina
Irene Urdangarin amb la infanta   | GTRES

Davant d'aquest panorama és possible que trobi a faltar les paraules i mostres d'afecte de la seva mare. Explica que Cristina està «necessitada d'afecte, sola, humiliada pel seu marit» i immersa en un procés de divorci.

En aquest temps, Irene Urdangarin ha estat un dels seus grans suports. La jove va romandre sempre al costat de la infanta, convertint-se en el seu principal consol. La resta dels seus germans també van tractar de fer-la costat, però van haver de conformar-se amb fer-ho des de la distància.

Aquest comportament adoptat per la reina Sofia dona a entendre que hi ha una greu crisi dins de la família reial. Sorpresa per l'actitud de l'emèrita, explica que és «com si no fos amb ella» el patiment de la seva filla.

I més quan és la que millor la podria entendre per tot el que va patir en el seu matrimoni. Sembla que se li han oblidat moltes coses.

Encara que no aclareixin els motius d'aquest distanciament, no seria una bojeria pensar que la dona de Joan Carles fos contrària al divorci amb Iñaki. Sempre va tenir molt bona relació amb l'exjugador d'handbol, i possiblement no veiés amb bons ulls que la infanta decidís separar-se'n.

Però es pot dir que va adoptar aquesta posició quan ja no hi havia solucions. El matrimoni passava per un petit sotrac, però les fotos de l'exduc de Palma amb una altra dona van accelerar el procés de divorci.

Família Urdangarin
Iñaki i Cristina amb Irene i la resta de fills | GTRES

Irene Urdangarin va posar amb la família, menys amb Sofia

Irene Urdangarin va visitar la Setmana Santa passada el seu avi a Abu Dhabi. I no ho va fer sola, ja que en aquell viatge el van acompanyar els germans, la mare, la tia Elena i la Victoria Federica. Només faltaven l'emèrita i Froilà.

Aquella fotografia que es va difondre tenia moltes lectures. D'una banda, tots volien mostrar que estaven del costat de Joan Carles, ansiós per tornar a Espanya. Però també es pot interpretar com un gest de fractura amb la reina, que romania mentrestant a Palma.

Les visites per part de Cristina a Abu Dhabi són freqüents. També viatja a Espanya amb força assiduïtat, però, fa molt de temps que no es deixa veure amb la seva mare. Pot ser una casualitat o una mostra que entre elles la relació no va del tot bé.

Mentrestant, Irene Urdangarin continua preocupada per la mare. Li costa molt superar la separació amb Iñaki.