Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El ex marido de la infanta Elena, Jaime de Marichalar, durante un evento. 1 de marzo de 2019

El sorprenent motiu de Jaime de Marichalar per defensar el rei Joan Carles

L'ex marit de la infanta Elena ha trencat el seu silenci i es posiciona a favor de la monarquia

Jaime de Marichalar en una imatge d'arxiu
Jaime de Marichalar defensa el rei Joan Carles davant els últims casos de corrupció | cedida

Jaime de Marichalar ha decidit trencar el silenci que sempre l'ha caracteritzat en relació amb les polèmiques  que envolten la Casa Reial espanyola. L'exmarit de la infanta Helena, que sempre s'ha mantingut al marge de la família reial des del seu divorci, ha sortit en defensa del seu antic sogre, el rei Joan Carles, quan es troba en el pitjor moment de la seva vida, com a mínim pel que fa a popularitat.

El rei emèrit va setmanes, potser mesos, que pateix una greu crisi d'opinió pública després que hagin vist la llum diversos casos de corrupció i enriquiment que suposadament el monarca hauria dut a terme durant els seus anys com a rei, però també després d'abdicar. 

L'exduc de Lugo ha volgut defensar Joan Carles en una carta que han publicat a 'La otra crónica' i, de pas, ha carregat contra l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el seu vicepresident, Pablo Iglesias. 

El pare de Froilà i Victòria Frederica no ha deixat dubtes per a la interpretació: «Jo estic amb SM, el Rei Joan Carles I». Així de contundent comença la missiva on Jaime de Marichalar afalaga el monarca l'emèrit i la seva figura, donant importància al fet que ha marcat tot el seu regnat, el fallit cop d'estat del 23-F. 

«Res pot entelar» el que ha fet el rei Joan Carles per Espanya

Marichalar recorda que el rei Joan Carles va «fer caure un cop d'estat»  i, que des de llavors, ha tingut un paper fonamental en la història d'Espanya que «res» pot entelar, ni tan sols els milions d'euros que el monarca va amagar en paradisos fiscals i que ha anat regalant a les seves amants  al llarg dels anys. 

L'exmarit de la infanta Helena recorda, a més, que el rei emèrit «ha estat un extraordinari ambaixador  del nostre país» i que ha propiciat inversions  per a les empreses espanyoles. En el seu homenatge a la figura de Joan Carles, l'exduc reclama el suport de tots aquests empresaris que es van beneficiar de la seva feina, així com dels polítics i periodistes que lloaven la seva tasca.

Aprofitant la seva carta de defensa, Marichalar ha aprofitat per carregar contra Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, ja que, segons ell, si cau la Monarquia a Espanya, adverteix que com a cap d'Estat tindrem «un Pedro Sánchez o un 'coletas'». 

La seva carta ha sorprès tothom pel fet que Jaime de Marichalar sempre s'havia mantingut al marge de les polèmiques, però per alguna raó ha decidit canviar d'estratègia i defensar clarament el seu exsogre.