El cantant Javi Cantero

Javi Cantero, fill d'El Fary, sobre la història familiar: «Mai he volgut parlar»

Ha preferit mantenir-se en silenci i guardant discreció

Javi Cantero és un cantant que va tenir molt d'èxit al començament de segle XXI. Ho va fer amb singles com 'Y cuanto más acelero'.

El seu carisma i les seves cançons enganxadisses el van catapultar a la fama, però hi ha un fet que el va influir una mica més: ser fill d'El Fary, artista emblemàtic de la història musical d'Espanya.

Es van deixar veure junts en platós i escenaris, sempre mostrant alegria i satisfacció. Semblava que tenien una vida plena i perfecta, però no era així. A la seva família hi havia una tragèdia, de la qual el jove no va voler parlar al seu moment, però que ahir va veure la llum.

La trista història de la família de Javi Cantero

El rumbero és, sense cap mena dubte, el fill més famós de José Luis Cantero i el que va seguir els seus passos professionals. No obstant això, no va ser l'únic que va tenir. José Luis va ser pare de quatre fills més.

El primer, José Luis, va ser fruit d'una relació sentimental amb Ana Rodríguez. Adela i Luis van néixer fruit del seu matrimoni amb Pilar de Miguel. I Javi i Raúl, per la seva banda, els va tenir amb la seva segona esposa, Concepción Olmedilla.

Precisament aquesta dada, fins ara desconeguda per molts, va ser una de les quals ahir a la nit es van abordar en l'especial que va emetre TVE. El programa 'Lazos de sangre' va dedicar la gala a l'emblemàtic artista. I això va suposar que sortissin a la llum aspectes de la seva vida que no havien arribat al gran públic.

En concret, es va parlar de la gran tragèdia que va viure la seva família i que gira entorn del primogènit, que va morir el 2019.

Pel que sembla, tal com ha donat a conèixer 'Informalia', el jove va caure al món del joc i al de les drogues. I això el va portar a cometre diversos delictes de robatori que finalment van fer que entrés a presó.

La relació que va mantenir amb el seu entorn, com es pot imaginar, va ser molt difícil per  les circumstàncies exposades. La seva germana, Adela, durant un temps es va fer càrrec d'ell i el va intentar ajudar a superar les addiccions, però no ho va aconseguir.

Es va allunyar dels seus éssers estimats i es va gastar els 300.000 euros de l'herència del seu pare. Després va desaparèixer, i quan Adela l'intentava trobar, va descobrir un trist final. El seu germà havia mort un any abans de càncer.

Javi Cantero mai ha parlat del seu germà gran

Ahir a la nit, a 'Lazos de sangre' es va tractar aquesta trista història familiar, de la qual Javi mai ha volgut parlar. Bona mostra d'això és que l'any passat, en una entrevista per a 'El Mundo', se li va preguntar al respecte, però no va dir res.

Les seves úniques paraules van ser: «Amb aquest germà tenia relació de petit, però després van passar coses. La veritat és que mai he volgut parlar. Si m'ho respectes, jo em sento més de música i et puc parlar d'això, de coses de família no. Mai m'ha agradat tocar aquests temes».

Al programa d'ahir a la nit també es van abordar altres aspectes molt singulars del carismàtic i ja desaparegut El Fary. Ens referim, per exemple, a la suposada relació que va tenir amb Ava Gardner.

De la mateixa manera, es va fer un repàs per la seva trajectòria professional, els seus èxits i també per la lluita per a assolir els seus objectius. Això sense passar per alt que van prendre la paraula persones que, d'una manera o altra, el van conèixer o el van admirar, com Santiago Segura o Mario Vaquerizo, que van revelar com era realment la veu de cançons com 'El toro guapo' o 'Apatrullando la ciudad'.