Imatge de Javier Calvo i Javier Ambrossi, més coneguts com a Els Javis

Els Javis, trencats en conèixer-ho: «ha mort Laura»

Javier Ambrossi i Javier Calvo, enfonsats després de la mort de Laura Frenchkiss, famosa actriu de 'Veneno'

Laura Frenchkiss, coneguda actriu de la sèrie 'Veneno' de Javier Calvo i Javier Ambrossi, ha mort amb 66 anys a Torremolinos (Màlaga). Així ho han revelat a les seves xarxes socials la productora dels Javis, 'Suma Content'. Amb la mort de Frenchkiss marxa una de les cares més visibles de la ficció espanyola després del seu paper de Rocío a la sèrie d'Atresplayer Premium.

Segons sembla, l'actriu va treballar dissabte en una discoteca i ningú s'esperava aquest final per a ella, ja que «se la veia pletòrica». Després de morir, el cos va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal, on se li va fer una autòpsia, abans de portar el cadàver al cementiri.

Imatge de l'artista
Laura Frenchkiss, actriu de 'Veneno' morta amb 66 anys | Cedida

Així, Frenchkiss era una de les grans amigues de La Veneno, de Cristina Ortiz, en quatre episodis de la sèrie, ja que va aparèixer en els tres primers capítols i al vuitè. Però sobretot, Laura era clau pel relat que feia de Valeria Vargas, la protagonista del llibre en què es basa la sèrie.

La seva vida va estar marcada per ser una coneguda activista trans. De fet, a Torremolinos, on era molt famosa, va treballar com a 'vedette' en alguns locals. Més tard, va iniciar la seva carrera com a actriu amb la fi del franquisme i ja era una icona LGTBI.

Els Javis ploren la mort de Laura Frenchkiss

Després de conèixer la seva mort, les xarxes socials s'han omplert de missatges de condol. Els Javis, que havien estat els productors de 'Veneno', van afirmar que era «la més divertida, treballadora i bona» i «una meravellosa artista i companya».

A més, el perfil del Passatge de Begoña, a Torremolinos, ha recordat així l'actriu. «Qui hem tingut el privilegi de conèixer-te mai oblidarem el teu coratge i les teves ganes de viure. T'estimem i fins a sempre amiga», han dit.

«Sentim molt la mort de Laura Frenchkiss, inoblidable Rocío a 'Veneno'. DEP», escrivia la productora dels Javis, 'Suma Content'.

«Valenta, estimada i una inspiració. No saps el buit que deixes», han publicat en un 'stories' al compte d'Instagram de l'actriu. Carla Antonelli, una altra referència en la lluita pels drets del col·lectiu LGTBI, publicava aquest tuit al seu perfil.

«Ha mort una icona, Laura Frenchkiss, imatge de resiliència i resistència, la vam poder veure a 'Veneno'. Una figura a les sales de festes de Torremolinos a principis dels 70, encara que van creuar la seva vida la Llei Vagos i Maleantes o Peligrosidad Social. Però, res ni ningú va poder amb ella i és un dia trist», deia el seu missatge.

«Laura Frenchkiss, l'actriu que va interpretar l'amiga de Cristina Ortiz a 'Veneno'. Va ser una dona trans que va patir la repressió del franquisme, però va sobreviure Franco, el crac i la SIDA, com deia al seu compte d'Instagram», deia el missatge del periodista David Noriega.

Laura Frenchkiss, una lluitadora nata pels drets del col·lectiu LGTBI

Nascuda a Bilbao el 23 de desembre de 1955, la veterana actriu feia uns quants anys que treballava a Torremolinos, on compartia pis. Sempre ha estat molt valorada i estimada al món de la nit, ja que a la sala 'Parthenon' treballava com a amfitriona.

Imatge de l'artista
Laura Frenchkiss, en una imatge del fitxer | Cedida

La mort de Laura ha provocat un dur revés per a la comunitat LGTBI de Màlaga perquè tot i totes les dificultats, l'actriu no es va conformar i va decidir lluitar pels drets del col·lectiu. A més, al llarg de la seva vida va aconseguir participar en diferents sèries i programes.

En els darrers temps, Laura va col·laborar amb nombroses campanyes del col·lectiu LGTBI i va participar en diversos esdeveniments organitzats per 'La Térmica'.