Primer pla de Jesús Cintora

Jesús Cintora confirma la seva gran por: «Ha perdut la vida... ho segurié explicant»

El presentador de 'Las cosas claras' s'ha acomiadat de la seva àvia Milagros

En aquest any 2020 han estat moltes les persones que han patit la pèrdua d'algun ésser estimat per culpa de la pandèmia de la Covid-19. Aquest també ha estat el cas del periodista Jesús Cintora que, tot i estrenar el nou programa 'Las cosas claras' a TVE, no està passant pel seu millor moment. La posada en marxa del programa no ha estat fàcil per al presentador sorià. La seva tornada a la televisió com a presentador ha tingut molts contratemps en els últims mesos.

El periodista d'actualitat, Jesús Cintora, que intenta guanyar-se a l'audiència amb 'Las cosas claras' de TVE, ha patit un cop dur en el terreny més personal. En un 2020 realment complicat per a tots els espanyols, el periodista d'Ágreda (Sòria), ha perdut a la seva àvia Milagros, tal com ha publicat ell mateix a les seves xarxes socials.

L'emotiu missatge de comiat de Jesús Cintora a la seva àvia

«La meva àvia Milagros ha mort. Sempre atenta. Bé del cap fins a l'últim moment. No se li escapava res. Així m'ho va demostrar amb les seves últimes preguntes», comença el text que ha escrit Jesús Cintora a Instagram, on ha publicat una imatge de la seva àvia. 

«Passa el temps i marxa gent important de les nostres vides. Tants records que seguiran presents. Al poble perduren els malnoms i jo seguiré sent el net de la Milagros, la carrasca, arbre dur, escorça forta. Seguiré explicant-ho com si fos per la meva àvia», finalitza l'homenatge del periodista de TVE.

Un 2020 difícil per a Jesús Cintora

El 2020 no ha estat un any fàcil per al periodista. El primer revés va venir quan els sindicats de RTVE van prendre la decisió de portar als tribunals el programa 'Las cosas claras', ja que consideraven que vulnerava les normes de contractació externa: «El programa pot estar vulnerant les diferents lleis de la Corporació RTVE en el que es refereix a l'externalització dels continguts d'informatius i per tant incomplint la llei, ja que el 100% de la producció de continguts informatius han de ser produïts amb els mitjans i el personal de CRTVE», deia la denúncia.

Aquesta denúncia es va fer quan es va conèixer quin seria l'equip del nou programa. A 'Las cosas claras' treballen més de 20 periodistes de RTVE, que estan contractats per una productora externa. No obstant això, l'equip de redacció l'ha triat Jesús Cintora, ja que considera que són més aptes per treballar en el programa.

Crítiques d'alguns polítics pel seu passat a 'Mediaset'

A més, alguns polítics del Partit Popular van criticar el fitxatge de Cintora a TVE. Cayetana Álvarez de Toledo, exportaveu parlamentària del PP, va parlar de Cintora a 'La Hora de La 1': «El van destituir de Mediaset per no ser prou plural», va dir Álvarez de Toledo sobre Cintora després de qüestionar a l'ens públic si «aquesta persona representa la sensibilitat plural dels espanyols».

Sobre l'audiència del programa, no està recollint els resultats esperats, ja que, en la seva estrena el programa va arribar a un 11% de 'share' i, actualment, 'Las cosas claras' ha baixat i tan sols ha sumat una quota de pantalla al voltant del 8% o 7%.