Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jimena Coronado i Joaquín Sabina amb ulleres de sol posen junts a l'aire lliure en un dia assolellat.

Jimena Coronado, la dona de Joaquín Sabina, que sap com es troba l'artista

Jimena Coronado, esposa de Joaquín Sabina, ha estat fonamental en els diversos problemes de salut del cantant

Joaquín Sabina, el cèlebre cantautor espanyol, ha tingut una vida marcada per èxits musicals i desafiaments de salut. Als seus 75 anys, ha anunciat la seva última gira mundial titulada Hola y Adiós, un comiat que ha generat gran expectativa entre els seus seguidors. Tot i això, darrere d'aquest gegant de la música, hi ha una figura clau que ha estat fonamental en la seva vida: la seva dona, Jimena Coronado.

Jimena Coronado ha estat al costat de Joaquín Sabina durant els darrers 26 anys. No només hi ha compartit els moments d'èxit, sinó que també ha estat el seu suport incondicional en els moments més difícils.

En una entrevista recent, Sabina va confessar que Jimena li ha salvat la vida "més d'una vegada". La seva presència ha estat vital, especialment als episodis crítics de salut que l'artista ha enfrontat al llarg dels anys.

Joaquín Sabina tocant una guitarra a un escenari amb fons colorit.
Joaquín Sabina anuncia la seva última gira: 'Hola y Adiós' | Europa Press

Jimena Coronado sap millor que ningú com es troba Joaquín Sabina

La decisió de Joaquín Sabina d'emprendre aquesta darrera gira ha estat influenciada pel seu estat de salut. Tot i que la gira anterior seria l'última, ha volgut fer un darrer esforç per gaudir d'aquesta experiència.

Als 75 anys, després de múltiples problemes de salut, el seu cos ha donat senyals que és moment de baixar el ritme. Per això, Jimena Coronado us ha aconsellat centrar-se en una vida més tranquil·la, lluny de l'estrès i les exigències dels concerts.

La salut de Joaquín Sabina ha estat un tema recurrent als mitjans de comunicació. El 2001, va patir un ictus que va posar en risc la seva vida. "Jim! Porta'm a l'hospital! No em puc aixecar...", va cridar Sabina en aquells moments tràgics.

Des de llavors, la seva salut ha estat fràgil, i Jimena ha estat al seu costat en tot moment, assegurant-se que rebi la millor cura possible.

Jimena Coronado ha mantingut un perfil baix al llarg dels anys, preferint estar darrere de les càmeres i lluny del focus mediàtic. No obstant això, el seu rol a la vida de Sabina no pot ser subestimat. No només ha estat la seva companya sentimental, sinó també la seva cuidadora i consellera.

El seu amor i dedicació han estat un pilar a la vida del cantautor, permetent continuar amb la seva carrera malgrat els desafiaments de salut.

Un dels episodis més recents i preocupants va ser la caiguda de l'escenari del WiZink Center de Madrid el 2020. Aquest accident li va provocar un hematoma intracranial que va requerir diverses intervencions quirúrgiques i una estada a l'UCI.

Jimena va estar al seu costat durant tot el procés de recuperació, demostrant una vegada més el seu compromís i l'amor incondicional cap a Sabina.

Joaquín Sabina amb barret i ulleres de sol fuma una cigarreta mentre està assegut al seient del copilot d'un automòbil, acompanyat per Jimena Coronado amb ulleres al seient del conductor.
Jimena sempre ha estat al costat de Joaquín | Europa Press

No hi ha dubte que la seva presència ha estat constant. Al llarg dels anys, ha demostrat ser una peça fonamental a la vida de Joaquín. Especialment en els moments que la seva salut ha estat en joc.

La influència de Jimena Coronado a la vida i carrera de Joaquín és innegable. Gràcies al seu suport, el cantautor ha pogut suportar els seus problemes de salut i continuar delectant els seus seguidors amb la seva música.

L'última gira: Hola y Adiós

La notícia ha saltat fa unes quantes hores, quan la discogràfica Sony treia un comunicat en què anunciava l'última gira de Joaquín Sabina. Aquesta ha estat titulada com: Hola y Adiós.

"A la calor d'aquestes mels i per la plana cortesia de no abandonar la festa sense acomiadar-se, Joaquín Sabina ha decidit tornar a pujar als escenaris per saludar per última vegada abans d'abaixar el teló", deia el comunicat.

Aquesta gira mundial és vista com un adeu emotiu als seus seguidors i als escenaris que tant ha estimat. El mateix Joaquín Sabina ha reconegut que li costa deixar-ho. Per aquest motiu, ha decidit fer una darrera gira sorpresa per acomiadar-se.

No hi ha dubte que aquesta gira serà recordada per a la història. Les dates de la travessia per Amèrica ja estan disponibles a la seva pàgina web. Començarà el seu camí l'1 de febrer de 2025 a Ciutat de Mèxic.

Passarà pels Estats Units, Costa Rica, Colòmbia, Perú, Xile i Argentina. Finalment, acabarà el 29 de març a Montevideo, Uruguai.