El Rei Joan Carles I molt seriós

Joan Carles veu morir a un altre amic des de la distància, el col·lega amb 'qui lligava'

La tragèdia torna a colpejar al rei emèrit amb la pèrdua d'un dels seus companys més íntims d'Espanya

L'any 2020 ha estat un any espantós per a molts espanyols i també per a una de les famílies més conegudes a Espanya i en el món del cor: la família Falcó. I és que en aquests últims mesos ja han plorat la mort de tres membres.

Concretament, fa dos mesos moria Jaime Hoyos de Carvajal, als 56 anys, marit de Xandra Falcó. Cinc mesos enrere, qui perdia la vida a principis de la pandèmia era Carlos Falcó, marquès de Griñón, als 83 anys. I ara, qui ha mort és el germà de Carlos, Fernando Falcó, marquès de Cubas, a l'edat de 81 anys.

L'exmarit de Marta Chávarri i Esther Koplowitz feia uns dies que estava ingressat de gravetat en un hospital de Madrid, i finalment ha decidit marxar i descansar en pau. Allunyat del focus mediàtic, excepte algunes excepcions anant als toros o al Teatre Reial, l'empresari era amic íntim del rei Joan Carles des que els dos eren nens.

Mor Fernando Falcó i el rei plora la seva pèrdua

El rei emèrit ha rebut aquesta notícia des de la llunyania, però els seus sentiments eren molt profunds pel marquès, ja que es van criar pràcticament junts. No tornarà a Espanya per a acomiadar-se del seu company de vida, així que haurà d'acomiadar-se d'ell des del seu parador desconegut, i plorar des de la distància.

Fernando Falcó i el rei Joan Carles es van conèixer l'any 1948, quan el primer no era marquès i el segon encara estava lluny de ser rei. El Borbó acabava d'arribar a Espanya des de Portugal, i es va instal·lar en una finca propietat del marquès d'Urquijo, 'Las Jarillas'. Allí, el pare de Joan Carles va seleccionar a vuit joves perquè fessin costat al seu fill i l'ajudessin a adaptar-se a l'Espanya de postguerra. Entre ells, Fernando Falcó.

Poc després de conèixer-se, Juan Carlos es va fer príncep i tal com recordava el difunt Falcó en una entrevista fa anys, s'escapaven junts a lligar, aprofitant que el preceptor de Joan Carles estava despistat. Fins i tot, van arribar a fugir a la Costa Blava en alguna ocasió.

Amb el temps, els dos van continuar compartint confidències, caceres i esmorzars amb el seu amic de la infància durant molts anys. El marquès considerava al rei emèrit com algú indispensable per a Espanya.