Joan Carles i Felip VI es barallen per culpa de Letícia: «Això no es pot tolerar»

Els reis emèrits han apropat distàncies al llarg d’aquest últim any per fer un «front comú»

El rei Felip i la reina Letizia al costat dels reis emèrits Juan Carlos i Sofía a la Pasqua Militar del 2018
Joan Carles s'enfronta a Felip VI pels menyspreus de Letícia a Sofia | CatalunyaDiari.cat

Els reis emèrits s’han reconciliat perquè tenen un «problema» en comú. En els darrers mesos s’ha vist com, a poc a poc, Joan Carles i Sofia han apropat distàncies, apareixen junts en diferents actes, com en el funeral de Rubalcaba i en un partit de tenis de Nadal.

Les causes que han provocat que tornin a compartir un mateix espai les ha explicat Jaime Peñafiel al seu espai a ‘Republica.com’ i tot es remuntaria a la problemàtica Missa de Pasqua a Mallorca ara fa un any, moment en el qual el rei Felip VI i el seu pare també van tenir una esbroncada.

Letícia, raó de la unió entre Joan Carles i Sofia

Jaime Peñafiel és un periodista de gairebé 87 anys que ha documentat tots els detalls de la Família Reial, incloses les bodes de Joan Carles i Sofia, una ortodoxa i una altra catòlica, fa 57 anys i a informar sobre la crònica social de l’aristocràcia. Des de fa anys la distància entre els reis emèrits és ben coneguda, però des de l’incident de la Missa de Pasqua del 2018, sembla que han fet un «front comú» contra la reina Letícia, tot i que el periodista no s'acaba de creure la imatge que volen donar.

La imatge de la família reial durant la Pasqua, que va desencadenar en una disputa entre les reines
La imatge de la família reial durant la Pasqua que va desencadenar en una disputa entre les reines | CatalunyaDiari.cat

La baralla entre la reina Letícia i Sofia en sortir de la Catedral no va ser l’única aquell dia. A l’hora d’entrar a l’església, la primera va actuar amb «menyspreu» envers la seva sogra perquè va ignorar al rei Felip quan li va demanar que esperés els seus pares, ja que avançaven amb passos més lents per les dificultats de Joan Carles a l’hora de caminar. Tanmateix ni el «Letícia, si us plau» la va frenar.

Baralla entre Joan Carles i Felip VI

Llavors va intervenir el rei emèrit, enfrontant-se al seu fill davant el «menyspreu públic» de Letícia a Sofia. «Això no es pot tolerar! Hem de parlar!», va exigir a Felip, però aquest només va ser capaç de respondre: «No és el moment!». El que va passar a la sortida de la Catedral amb les reines i les nenes va fer-se viral per tot el món.

Els reis emèrits van reaparèixr junts a finals d'Abril a Hannover
Els reis emèrits Joan Carles i Sofia han reaparegut junts en diverses ocasions en els darrers mesos | CatalunyaDiari.cat

Tanmateix, Peñafiel ha explicat que el que més va molestar Joan Carles va ser la falta d’actitud del rei Felip davant la seva dona, que no va aconseguir que la Família mantingués les formes. En aquest punt, el rei emèrit s’hauria adonat de la «solitud» de Sofia amb «una nora que l’odia, un fill que no la defensa i unes netes a qui la mare no les deixa veure-la».

Per tant, l’«odi» que senten envers Letícia ha aconseguit que en aquests darrers mesos els reis emèrits hagin apropat distàncies i aparegut junts en diferents actes, tot i que Sofia continua viatjant sola de tant en tant.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari