Desestimen la demanda de plagi contra Shakira per ‘La Bicicleta’

Tanmateix, encara es podria presentar un recurs davant de l’Audiència Provincial de Madrid
Shakira i Carlos vives
El jutjat de Madrid ha desestimat la demanda contra Shakira i Carlos Vives pel presumpte plagi de 'La Bicicleta' | CatalunyaDiari.cat

Bones notícies per Shakira. El Jutjat Mercantil número 12 de Madrid ha desestimat la demanda del compositor cubà Liván Castellano Valdés contra els cantants colombians Shakira i Carlos Vives, a qui va acusar d’haver plagiat la cançó ‘La Bicicleta’. Així ho ha acordat el jutge en una sentència contra la qual encara es pot presentar un recurs davant de l’Audiència Provincial de Madrid.

 

Shakira no ha plagiat ‘La Bicicleta’

«No existeix plagi» és la sentència del jutjat que ha desestimat la demanda del compositor cubà que considerava que havien copiat parts d’una cançó seva de l’any 1997, concretament la de ‘Yo te quiero tanto’. Segons va fer patent en la seva demanda, part de la cançó de Castellano diu «yo te quiero, yo te quiero tanto», mentre que la part presumptament plagiada que interpreten Shakira i Vives és «que te sueño y te quiero tanto».

 

Sembla ser que Castellano mateix va enviar la seva cançó a Vives perquè la cantés, però a l'artista colombià no ho va fer. Tanmateix, després de la seva participació amb Shakira interpretant 'La Bicicleta' i el gran èxit mundial aconseguit pel single gràcies a ella, el cantant cubà va decidir demandar-los.

 

El passat mes de març, tant Shakira com Carlos Vives van haver de personar-se en el Jutjat Mercantil número 2 de Madrid per declarar davant del jutge per demostrar que eren els autors de ‘La Bicicleta’ i no havien plagiat el cantant cubà. Per fer-ho, fins i tot, els colombians van cantar la seva cançó durant el dia de la vista. Per la seva part, el secretari general de la SGAE, en aquell moment Carlos López, va explicar que, a causa de la interposició de la demanda, devien retenir els drets d’autor de la cançó, que va guanyar un Grammy Llatí l’any 2016 i va ser la més venuda al món amb 210.000 còpies.

 

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari