YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

El rei Joan Carles I es vacunarà amb un objectiu molt clar al cap

L'emèrit passa un Nadal estrany fora d'Espanya

El Rei Joan Carles I molt seriós
El rei Joan Carles I es vacunarà amb un objectiu molt clar | GTRES

La vida del rei emèrit va fer un gir radical fa uns mesos. El 3 d'agost va ser quan des de la Casa Reial es confirmava que Joan Carles abandonava Espanya per «certs esdeveniments passats» de la seva «vida privada». En aquests moments no s'anunciava quin era el seu destí, però finalment, dies després, es confirmava que passaria a residir temporalment als Emirats Àrabs, en un luxós hotel de la ciutat d'Abu Dhabi.

I de moment segueix allà, més de 4 mesos després, un cop es van negar rotundament les seves intencions de tornar per Nadal. Allí ha passat l'inici de les festes i allí acomiadarà l'any, encara que en la seva ment segueix estant la intenció de tornar a Espanya quan les coses estiguin més calmades, però no només pels seus problemes judicials sinó per la situació de la pandèmia.

Això és almenys el que assegura un íntim amic seu del cercle de Galícia, segons explicava 'El Espanyol'. Aquest assegura que el monarca no passarà Nadal a casa nostra «per culpa del Coronavirus». Així pensa que «amb l'arribada de la vacuna... ell té pensat vacunar-se allà, ja han començat les vacunacions a Abu Dhabi, i tornar quan pugui». Sembla doncs que el retorn del pare de Felip VI es podria produir abans del que s'esperava, sense que aquest esperi que estiguin resoltes les seves qüestions legals.

Com va ser la Nit de Nadal per a l'antic monarca

Aquest mateix entorn confirmava que, encara que la nit de Nadal i el dia de Nadal no van ser dos dies familiars per a Joan Carles, ni va sopar ni va menjar sol a la seva habitació d'hotel. Recorda que té molts amics al país àrab i no només entre els membres de la família reial.

«Va anar a buscar-lo al seu hotel un cotxe d'un empresari d'origen anglès que viu mig any allà, mig any a Londres perquè sopés amb la seva família, la seva dona i la seva filla. Es coneixen de la capital anglesa i de les caceres i safaris a què ha anat el rei tota la vida», explicava aquest amic del rei al citat mitjà.

Tot i que és cert que fins a última hora va existir la possibilitat que hi hagués rebut una visita especial. La infanta Helena i els seus dos fills, Froilà i Victòria, van estar a punt de viatjar a Abu Dhabi, però finalment «es van quedar a Madrid i van anar a sopar a la Zarzuela amb la reina Sofia i la princesa Irene», explicava una amiga de la reina emèrita.

Aquesta també confirma que les dues germanes es van arribar a plantejar viatjar a Grècia per veure el seu germà Constantí, però que van declinar aquesta opció per «pel tema de la Covid».

Orgullós del discurs de Nadal que va fer el seu fill

Tot i la distància i la diferència horària de 3 hores més, el rei Joan Carles no va voler perdre's el discurs que el rei Felip VI va pronunciar la nit de Nadal i que van seguir més de 10.000.000 d'espanyols, rècord per a qualsevol dels dos. Estava a l'expectativa de veure què deia, sobretot sabent, per bones fonts que manté dins de la Zarzuela, segons explica 'El Espanyol, que els rumors sobre les pressions del govern espanyol al rei Felip VI eren certes.

I l'emèrit, com molts altres ciutadans, va acabar satisfet amb les paraules del seu fill. Estava «content» amb el fet que no hagués fet una referència explícita als seus teòrics problemes fiscals o de corrupció. «Feia broma per telèfon l'endemà, dient que aquesta fórmula ja l'havia fet servir ell quan va haver de dir en el seu discurs de Nadal de 2010 alguna cosa sobre Urdangarín, però sense citar-lo», assegurava el seu amic íntim que afegia que estava «orgullós» d'haver format a un bon rei.


Comentaris

envia el comentari