La vida de Joan Carles, en risc per una bogeria seva dins l'avió

Jaime Peñafiel ha relatat ua de les aventures més perilloses del rei emèrit

El rei Joan Carles sortint de l’hospital després de rebre l’alta a Pozuelo de Alarcon, Madrid (31-08-19)
Joan Carles va forçar una temeritat | G3

Jaime Peñafiel, especialista en la Casa Reial, acaba de recordar una situació que molt té a veure amb l'aterratge d'emergència de l'avió d'Air Canadà a Madrid. En aquest cas, en la història que relata el cronista, el rei emèrit és el principal protagonista.

Peñafiel va comentar en el magazín de 'Cuatro al día' un episodi que va viure amb el Joan Carles, a qui va definir com «una persona molt capritxosa». El periodista va recordar que «jo he fet molts viatges amb el rei emèrit, en un d'ells, va passar una cosa semblant amb l'incident de l'avió Canadenc».

«Havíem fet un viatge de 32.200 quilòmetres durant 11 dies visitant l'Aràbia Saudita, l'Índia i Filipines. A la tornada, passàvem per sobre de l'Aràbia Saudita i, de sobte, el príncep hereu va voler convidar a Joan Carles al fet que fes escala a Jiddah, al costat de Mar Roig», començava dient l'expert en la Casa Reial. Segons Peñafiel, el viatge de tornada va ser especialment perillós, ja que va haver-hi una tempesta de sorra que els impedia enlairar.

Finalment i després de tres hores d'espera van enlairar amb una càrrega de combustible per a volar de Jiddah a Madrid però, de sobte, va haver-hi un canvi de plans. «Joan Carles va dir que volia aterrar a Jiddah. El pilot li va dir que no podia perquè els dipòsits estaven plens, però l'emèrit va ordenar aterrar com es pogués», va comentar Jaime Peñafiel en directe.

Aterratge molt perillós

Aturar el vol implicava tirar el combustible i així va ser, forçant una maniobra molt perillosa pel pilot. Aquesta opció no va ser gens segura. El mateix Peñafiel ha reconegut que van arribar a tirar 40 tones de combustible.


Comentaris

envia el comentari