Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Joan Carles

Joan Carles I reapareix i assenyala els culpables de la seva caiguda en desgràcia

Joan Carles I ha parlat alt i clar

Joan Carles I ha decidit trencar el silenci. Ho ha fet a través d'una sèrie de declaracions recollides al llibre de la periodista Laurence Debray, titulat: 'Mi rey venido a menos'.

Sense pèls a la llengua, l'emèrit confessava estar dolgut, però haver acceptat la seva condició actual. Això, mentre encara espera el moment de poder tornar a Espanya.

Imatge de la reina Sofia saludant a la premsa mentre que el rei Joan Carles surt del cotxe
Joan Carles I i la Reina Sofia durant una de les aparicions públiques. | GTRES 

«Estic llegint un article on dius que, si hagués mort abans de la cacera de Botswana, hauria mort com un heroi. Però em trobo força bé, saps?», reconeix Joan Carles I.

A més, assegura que a Abu Dhabi hi té «bons amics, però no sap quan tornarà».

«Alguns estan molt contents que me n'hagi anat!», hauria deixat caure assenyalant potser la seva nora, Letícia, o el seu fill. De fet, la relació amb Felip VI, «estaria completament trencada».

Així, fins i tot hauria començat a anomenar-lo de manera diferent. «Abans es referia al senyor Felip com el Rei, ara parla del meu fill, és una forma de degradar-lo», assenyalen des del seu entorn més proper.

Aquestes discrepàncies amb el seu fill podrien ser el motiu del seu retard a tornar a Espanya: «No ho sé en absolut, alguns estan molt contents que marxés».

Fotomontatge de Laurence Debray i el rei Joan Carles
Laurence Debray, periodista i escriptora francesa que podria haver estat amant del rei emèrit. | GTRES 

La veritat és que el marit de la senyora Sofia encara no perdona la manera com el van obligar a sortir d'Espanya:

«M'estava enfrontant a moltes pressions. A Galícia m'haurien perseguit els periodistes. Aquí no destorbo a la Corona», apuntava.

Sens dubte, l'autora d'aquest nou i polèmic llibre Laurence Debray s'ha convertit en una gran defensora de Joan Carles I.

«El senyor Juan Carlos hauria de venir a Espanya a viure, no de visita», comentava en una ocasió.

«No es poden condemnar trenta-nou anys d'un regnat d'aquesta manera, els millors anys per a Espanya en molt de temps», es lamentava.

Els intents desesperats de l'emèrit per tornar a Espanya: algú no el deixa

«Els valors han canviat amb el pas del temps a Espanya i al món, però ell és algú que no ha mentit respecte a la seva personalitat».

«No va amagar mai que li agradaven les dones i la gent que feia negocis. Això als 80 no molestava», defensava.

Aquesta és la seva defensa de l'emèrit que, fins i tot, es va arribar a rumorejar sobre la veritable essència de la seva relació.

Primer pla del rei Joan Carles
Joan Carles assenyala els responsables del seu patiment. | GTRES 

«Estimava Joan Carles, hi havia alguna cosa possessiva perquè ho vaig estudiar, vaig fer un documental amb ell... Són molts anys junts», reconeixia Debray.

«El meu interès per la figura de Joan Carles va néixer quan jo era molt jove», revelava.

Letizia recibe un mazazo por los problemas de su familia

«És un home molt directe, molt cordial, molt simpàtic. És una persona amb qui de seguida et sents a gust, però molt honesta, molt humil», deia sobre la seva personalitat.

De moment, l'emèrit continua tenint comptes pendents amb la justícia. El jutge britànic ha ordenat que el judici contra l'emèrit segueixi endavant.

D'aquesta manera, Joan Carles I ja no gaudeix d'immunitat al Regne Unit davant la demanda d'assetjament presentada per la qual fos la seva amant Corinna Larsen.

El Rei Joan Carles i Corinna Larsen
Corinna Larsen és l'amant més famosa de Joan Carles. | GTRES 

Concretament, l'emèrit va rebre 65 milions d'euros de part del rei d'Aràbia Saudita i que va donar a Larsen.

Alguna cosa, que segons Debray, «es tractava ni més ni menys que d'un regal».

Una versió que l'autora considera creïble. «Des de fa segles les monarquies s'ajuden i es fan regals. Són xifres que ens al·lucinen a nosaltres, però per al rei d'Aràbia Saudita no és res».

Però també «entén que va decebre molta gent». «Molts van perdre la il·lusió i la confiança en la institució de la Corona».

«No va pagar els seus impostos com un ciutadà honest, però el rei, encara que faci mal, segueix sent el pare de la Constitució», reivindica.