El Rei Joan Carles I molt seriós

La trista realitat Joan Carles I a Abu Dhabi: «No és feliç i s'avorreix molt»

Així ho ha explicat un amic seu, qui creu que no és just el que li està passant

Des que el mes d'agost passat es fes públic l'exili de Joan Carles I poc s'ha sabut d'ell. Sembla, per cert, que el més a prop que tindrem al rei emèrit d'Espanya és en la portada del llibre de Pilar Eyre, 'Yo, el rey'. De moment el pare de Felip VI no té previst tornar al seu país natal en un període de temps curt i, per tant, continuarà amb la seva estada plena de luxes a Abu Dhabi. Encara que des d'allí, segons han explicat uns amics seus, continua contemplant tot el que succeeix a Espanya. 

Fa tan sols uns dies coneixíem la notícia de la mort de Fernando Falcó, un gran amic de Joan Carles amb el qual sortia a «lligar» i sembla que aquest esdeveniment ha tocat profundament el monarca. Les fonts pròximes a ell diuen que està deprimit perquè li agradaria tornar al seu país, tot i que diuen que no pot. 

Malgrat la indignació de Sofia després de la pregunta més esperada sobre si es comunicava amb el seu marit, segons han explicat fonts pròximes als Borbó a 'El Español', «ell s'ha d'avorrir moltíssim allí i es passa el dia penjat al telèfon, així que parla amb la Reina gairebé tots els dies, el mateix que amb la seva filla major i amb la infanta Cristina». 

Joan Carles I està desitjant tornar a Espanya

«Es mor per tornar. Està avorridíssim», han confessat des del cercle pròxim d'amistats de don Joan Carles I. «Als amics ens ha contat que està de gom a gom amb el seu treball per a poder tornar a portar el timó del Brivall. Que s'està donant veritables pallisses d'entrenament programades per a la seva edat i el seu estat, per a poder tornar al vaixell i navegar». 

No obstant això, a la Zarzuela no tenen pressa pel seu retorn i sembla que fins i tot ell mateix ho ha acabat acceptant. «L'altre dia feia broma dient que es menjaria el raïm al desert i com segueixi així la cosa serà real». Però encara que té moltes ganes de tornar a Espanya, també està completament espantat. «Al seu advocat l'ha de tenir fregit perquè necessita una excusa, la que sigui, per a tornar. Però és que no és el moment per a la Zarzuela amb el que està passant».

«Li insinuen que el tema del coronavirus és un risc per a ell i, com saben que té pànic a la malaltia i a la mort, es queda en Emirats. Però no crec que duri molt més, Una altra cosa que li fa por és morir-se fora d'Espanya. Després de tot, tampoc seria just no creus?», ha explicat un amic íntim de l'emèrit. «Aquest 2020 està sent tremend per a ell, recorda que la seva germana es va morir al gener. Només veu pèrdues i desert».