Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Joan Manuel Serrat amb un micròfon

Joan Manuel Serrat s'acomiada dels seus i aclareix què passa amb el seu curiós estat

El cantautor ha llançat un missatge inesperat pocs mesos abans de retirar-se

Joan Manuel Serrat és un dels cantautors més prestigiosos del país. Les seves composicions van marcar un abans i un després als anys 80 al panorama musical d'Espanya i, fins ara, continua rememorant els grans èxits de la seva carrera.

Tot i que continua triomfant cada vegada que puja als escenaris, el cert és que Serrat va decidir que aquest any ja era hora de dir 'adeu' per sempre. Com era evident, la seva última actuació en què s'acomiadarà de la seva carrera tindrà lloc a la seva estimada Barcelona, al mes de desembre.

Però, mentre arriba aquesta data, Joan Manuel Serrat continua trepitjant diverses ciutats del país amb la seva última gira musical, El vicio de cantar 1965-2022.

Justament, l'últim lloc on ha ofert un concert ha estat inoblidable per a ell. I és que el cantautor va llançar un missatge pel que fa al seu comiat definitiu dels escenaris que va deixar tothom sense paraules.

Imatge de Joan Manuel Serrat posant a un photocall
Joan Manuel Serrat s'acomiada després de més de 50 anys de trajectòria. | GTRES
 

Salten les alarmes pel missatge que ha llançat Joan Manuel Serrat

El mes de desembre passat, Joan Manuel Serrat s'asseia a El Hormiguero per donar una notícia summament important. Així mateix, va confessar a Pablo Motos que havia arribat el moment d'acomiadar-se dels escenaris després de més de 50 anys al món de la música.

«Abans que m'acomiadi un virus, la salut o el públic, prefereixo acomiadar-me jo», comentava entre rialles. Això sí, com no podia ser una altra manera, l'artista va voler fer un regal als seus seguidors i, alhora, una mena d'homenatge a la seva carrera, oferint la seva última gira.

Fins ara, ha recorregut una infinitat de localitats espanyoles, entre elles, Tarragona, Múrcia i Bilbao. Ara, ha estat el torn d'una altra que, sens dubte, haurà marcat un abans i un després a la vida del cantautor.

D'aquesta manera, el cap de setmana passat, Joan Manuel Serrat tornava a enlluernar el seu públic com només ell ho sap fer. Aplaudiments i crits es podien sentir a l'Stone & Music Festival de Mèrida, on el cantautor va oferir el seu concert.

«Quin goig veure'ls aquí de nou! He vingut a acomiadar-me d'aquesta terra», començava dient. Però que no s'estengui el pànic perquè el català aclaria que «aquest no serà el meu últim concert».

«Gràcies per acompanyar-me una vegada més com ho han fet en tantes i tantes ocasions. Aquesta nit m'acomiadaré de tots i cadascun de vosaltres», prosseguia emocionat abans de començar amb el show.

En un moment donat del concert, el músic va aclarir que no s'acomiadarà dels escenaris perquè, com ell mateix diu, «no em retiro, em desplaço». De fet, més d'una vegada, Joan Manuel Serrat ha confirmat que, tot i que no tornarà a oferir concerts, per contra, sí que continuarà component. Per tant, el català seguirà, així, connectat amb la seva passió.

Imatge de Joan Manuel Serrat durant un dels seus concerts
El músic ha decidit que ja és hora d'acomiadar-se dels escenaris per sempre. | GTRES
 

Joan Manuel Serrat s'acomiada per la porta gran

Així mateix, els llocs que ha recorregut i on continuarà fent concerts Joan Manuel Serrat seran com una mena de comiat. «Cada concert serà un concert de comiat, d'aquell lloc, afectes, olors, records i paisatges. En aquest cas, cada concert serà únic i últim», deia sobre això.

De fet, les últimes localitats que podran gaudir de la seva música seran Madrid i Barcelona. D'altra banda, al novembre, el cantautor sortirà del seu tour per Espanya per creuar l'oceà. Els països que es podran acomiadar del gran músic seran Xile, Argentina i Uruguai.

Com no podia ser d'una altra manera, Joan Manuel Serrat ha decidit posar fi a la seva llarga i reeixida trajectòria musical per la porta gran.