Pla general del presentador català Joaquín Prat a El programa de Ana Rosa

Joaquín Prat s'enfonsa: «Ens hem quedat orfes»

El presentador se sent buit després de la marxa de la seva companya Ana Rosa Quintana

Joaquín Prat ha hagut de viure la setmana més difícil de 'El programa de Ana Rosa'. I és que el copresentador del format ha hagut de fer-se càrrec de la secció del club social sense la presència de la seva amiga i companya, Ana Rosa Quintana.

Dimarts passat, la veterana periodista s'acomiadava de tots els espectadors de Telecinco i treballadors del seu programa després d'anunciar que s'enfrontava a una dura batalla contra el càncer.

En un rampell d'honestedat amb el seu públic, la presentadora va voler compartir el delicat diagnòstic que li han donat els metges després de detectar-li un carcinoma a la mama. Es tracta d'un tumor sense metàstasi que, malgrat estar molt localitzat i tenir un bon pronòstic, requerirà que Ana Rosa se sotmeti a un tractament intens.

«Afortunadament està localitzat: no hi ha metàstasi, però requereix un tractament intens que em mantindrà allunyada d'aquest plató, d'aquests companys, que també són la meva família. Espero que la meva absència no sigui gaire llarga», afirmava la presentadora de 65 anys en ple directe.

Primer pla del personatge
Ana Rosa Quintana ha anunciat que pateix càncer de mama | Mediaset

Probablement, Ana Rosa es mantindrà allunyada de la televisió durant la resta de la temporada. Una decisió que ella mateixa ha pres a causa de l'exposició mediàtica i de la gran intensitat del seu lloc com a presentadora, encara que no pensa renunciar a continuar treballant.

«Sé que em curaré i que m'espera un camí complicat, com coneixen moltes dones valentes. Faré una vida el més normal possible i seguiré treballant darrere de les càmeres i a la productora. Això és un sotrac, una prova», assegurava convençuda que tot sortirà bé.

Ana Rosa anuncia que té càncer: la reacció de Patricia Pardo i Joaquín Prat

Sense cap indici de preocupació ni por a la cara, Ana Rosa va voler compartir el delicat moment personal que està passant a conseqüència de la malaltia. Durant l'anunci, la presentadora es va mantenir ferma i molt positiva, demostrant que estava preparada per lluitar i recuperar-se com més aviat millor.

«Estic tranquil·la, confio en els meus metges i soc una afortunada per tenir tant d'amor al voltant. Espero que tot tingui un final feliç. Afortunadament, la investigació i la medicina ha avançat molt en el càncer de mama», assegurava de manera rotunda.

Tot i això, els seus companys de programa no van poder mostrar la mateixa tranquil·litat al capdavant de les càmeres. L'emoció se'n va apoderar i alguns no van saber com fer front a aquesta complicada situació.

Primer pla de la presentadora
Patricia Pardo es farà càrrec del programa juntament amb Ana Terradillos i Joaquín Prat | Mediaset

Aquest va ser el cas de Patricia Pardo, que no podia contenir les llàgrimes després de l'anunci de la seva companya de professió i cap.

«Són molts companys, moltes persones les que estem avui aquí recolzant Ana en aquests moments. Ana, tu acabes de dir que ets conscient de l'amor que tens al voltant, però jo crec que no ho ets i m'agradaria acostar-me a tu, perdó per plorar», li ha dit mentre Quintana s'acostava a ella amb els braços oberts per donar-li consol.

«Escolta, que estic bé i que vindré», deia la presentadora traient-li ferro a l'assumpte. «Si ja ho sabem, que estàs bé, la ploranera soc jo, també hi és Joaquín. És un dia molt difícil per a tot l'equip», confessava la col·laboradora gallega.

«Ana Rosa sempre és la que està tranquil·la», afegia Joaquín Prat molt emocionat abans de rebre una abraçada de la seva companya. Aquestes van ser les úniques paraules del periodista en aquell moment, que va intentar contenir l'emoció al llarg del programa fins a ensorrar-se definitivament a la recta final de l'espai.

Joaquín Prat s'esfondra per la marxa temporal d'Ana Rosa Quintana

Després de presentar el club social, el periodista català no va poder evitar acomiadar un dia tan dur amb unes paraules d'afecte dirigides a la seva companya.

«Estar en aquest sofà sense Ana Rosa, ella és la mare de tots nosaltres. Sense ella al programa ens quedem orfes i fotuts. La propietària del mas, després de molts anys d'entrega, d'explicar el que passa a vosaltres , d'exercir aquesta funció de servei públic, ens ha explicat que ara necessita temps perquè en tinguin cura», assegurava mirant a càmera.

Joaquín Prat durant una emissió de Quatre al Dia
Joaquín Prat s'ha emocionat en acomiadar Ana Rosa | Cuatro

Sense poder contenir l'emoció, Joaquín Prat mostrava l'admiració que sent per Ana Rosa després de compartir aquesta notícia personal amb tots els seus espectadors.

«Estarà una temporada lluny de nosaltres, però s'ha volgut acomiadar com s'acomiaden les grans, amb aplom i serenitat i ens ha donat una lliçó a tots. Tots els pacients saben el que té Ana Rosa ara per davant i poden entendre com estem nosaltres perquè som la seva família. Aquí l'esperem», afegia amb els ulls plorosos.