Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Joaquín Prat durant un acte d''El Programa de Ana Rosa' el 27 de juny de 2019

Joaquín Prat, obligat a interrompre el seu programa en directe

El presentador de 'Cuatro al día' crida l'atenció al col·laborador Israel García-Juez per una paraula malsonant

Joaquín Prat durant un acte d''El Programa de Ana Rosa' el 27 de juny de 2019
Joaquín Prat, obligat a interrompre el seu programa en directe | GTRES

Com durant les últimes jornades, un equip de 'Cuatro al día' ha estat informant de primera mà a Barcelona sobre els aldarulls per la detenció del raper Pablo Hasél. Després de realitzar una connexió en directe amb Sergi, un fotoperiodista que va ser colpejat per algunes persones que van acudir a la concentració de dimarts passat, els contertulians del programa presentat per Joaquín Prat han opinat sobre això.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En línies generals, els col·laboradors del programa de 'Cuatro' han sigut contundents condemnant els disturbis provocats per diversos joves als carrers de Barcelona, i sens dubte el més directe ha estat Israel García-Juez, arribant a haver d'interpel·lar el presentador del programa, Joaquín Prat.

Joaquín Prat enlletgeix el comentari d'un col·laborador de 'Cuatro al día'

El presentador de 'Cuatro' ha considerat que la gent que causa aquestes destrosses i va a les manifestacions d'aquests dies a Barcelona, no tenen cap consideració amb els altres ni civisme: «Quan l'endemà tens oficina o tens alguna cosa a fer... Però quan estàs en aquesta història i no has de fer 'ni l'ou', ja que totes les nits són festa», ha opinat Prat.

García-Juez no va esperar ni un segon per defensar als Mossos que s'han d'enfrontar a aquesta complicada situació cada vegada que hi ha una concentració en defensa del raper Pablo Hasél: «Em solidaritzo amb els pobres Mossos. Les ampolles, o donen a les parets, o donen els Mossos. La idea que transmetria amb la vènia, aquí, a 'Cuatro al día' és que els meus policies, meus i de tota la societat, estiguessin empoderats. Hem vist les imatges d'un subnormal...».

Prat no es quedava callat després d'aquesta paraula feridora de García-Juez i tallava en sec l'opinió el col·laborador: «Eh... escolta. Aquest terme és molt lleig», afirmava Prat. «Bé, doncs un esbojarrat, perdó. Per sota de les coses normals. Que donava un cop a una furgoneta policial. És que aquestes coses no es poden tolerar, Joaquín», li responia Israel. Hores més tard, el col·laborador aclaria el que havia passat en un tuit.

Setmana complicada per Joaquín Prat

Fa uns dies, Joaquín Prat va haver de demanar disculpes en directe després de la mala interpretació que va fer el presentador sobre un tuit publicat per Pablo Echenique sobre els disturbis i les protestes per l'empresonament del raper Pablo Hasél.

El portaveu de Podem al Congrés va tuitejar un missatge de suport als participants en aquestes concentracions: «Tot el meu suport als joves antifeixistes que estan demanant justícia i llibertat d'expressió als carrers. Ahir a Barcelona, avui a la Porta del Sol. La violenta mutilació de l'ull d'una manifestant ha de ser investigada i s'han de depurar responsabilitats amb contundència».

Hores després, Joaquín Prat va preguntar a Sor Lucía Caram sobre la destrossa de diversos locals comercials, referint-se a l'esmentat tuit d'Echenique: «I, què li sembla el tuit del senyor Echenique animant els joves antifeixistes a reivindicar tot el que considerin oportú amb les armes que tinguin en les seves mans?». En realitat, Echenique no volia referir-se a «tot el que considerin oportú».

Després d'adonar-se'n de l'error comès, Prat va aprofitar una entrevista a la diputada d'Unides Podem, Ione Belarra, per entonar el 'mea culpa' en ple directe: «vaig reproduir malament el tuit de Pablo Echenique, no em vaig ajustar a la literalitat d'aquest tuit i li demano disculpes. Espero que les faci arribar. Rectifico públicament».

Després de les disculpes públiques, Echenique li agraïa el gest, i així li ho feia saber als seus seguidors de Twitter: «El que fa és molt poc habitual en el panorama mediàtic actual i des d'aquí vull donar-li públicament les gràcies».