Foto de Joaquín Sabina

Joaquín Sabina revela qui ocupa el seu cor i com és el seu estat de salut real

Joaquín Sabina va contreure matrimoni en secret el 2020

Joaquín Sabina és, sens dubte, un dels grans cantants del nostre país. El cantautor compta una extensa trajectòria amb què ha aconseguit èxits a pràcticament arreu del món. El seu llegat musical passarà a la posteritat, Sabina sempre s'ha caracteritzat per la seva capacitat de renovar-se i aportar nous matisos a la música.

Joaquín Sabina fa més de 40 anys que és sobre els escenaris i això li ha assegurat un enorme seguici de seguidors. Amb gairebé 20 discos publicats a l'esquena, Sabina és tot un referent de la música espanyola. Tot i això, l'intèrpret de 19 dias y 500noches ha optat sempre per mantenir la seva vida privada allunyada de la pública.

Joaquín Sabina i l'amor de la seva vida

El cor de Sabina ja fa més de vint anys que està ocupat per Jimena Coronado. Tot i això, la parella va decidir contraure matrimoni fa tan sols dos anys. Poques són les ocasions en què l'autor n'ha parlat; la més recent va ser el passat any al programa La noche D.

Al programa, va parlar sense embuts sobre la seva passió per l'amor i enamorar-se. «Jo he fet les meves cançons per aconseguir noies, no perquè les aconsegueixi el que és a la quarta fila. M'ha costat la meva feina», feia broma l'autor. «Jo ja no tinc edat per dir-ho, però a mi m'ha agradat sempre molt l''amor fou'. L'amor boig que fa flames i que pot durar un instant o tres anys. No gaire més de deu anys», comentava Sabina.

Foto de Jimena Coronado i Joaquín Sabina
Sabina i Coronado es van casar fa dos anys, després de vint anys junts | GTRES

Tot i això, Sabina va reconèixer que quan Jimena va arribar a la seva vida, tot va canviar. Ella va posar el seu món del revés i li va fer veure la vida des d'una altra perspectiva. «Ha estat amb mi en les bones i en les dolentes. De gira, si no ve ella, no hi vaig. Abans era al revés, sexe drogues i rock and roll, i no cal portar la xicota ni la dona. Jo ara si no ve ella, no hi vaig», sentencia l'autor de Y nos dieron las diez.

Al mateix programa, Joaquín va parlar sobre els motius que el van portar a contraure matrimoni amb ella. I és que Jimena és del Perú i es van conèixer al país sud-americà per feina. Ella va fer una sessió fotogràfica. «A totes les meves anades i vingudes als hospitals, inclosa l'última, sempre he pensat que tinc 71 anys. Si em passa alguna cosa jo vull que tingui papers que li donin tota mena de drets», afirmava el cantant.

L'artista sempre s'ha caracteritzat per la visió avançada sobre l'amor i les relacions de parella. A més, ell mateix va arribar a confessar, més d'una vegada, que s'havia enamorat de més d'una dona. Tot i això, té una opinió molt clara sobre el poliamor: «És esgotador, ara, es porta el poliamor, les relacions obertes… No tinc res en contra, però no m'hi apunto. [...] Jo no tinc edat», va declarar. «Per mi, l'amor és un meravellós invent de l'ésser humà perquè els animals tenen sexe, però no amor ni erotisme», relatava Sabina.

▶️ Vídeo del dia

Sabina no té intenció de retirar-se

Tot i els rumors sobre una possible retirada dels escenaris, l'intèrpret ha comentat en reiterades ocasions que no pensa fer-ho. És més, la seva intenció és continuar creant música per tornar a embarcar-se en una nova gira. Fa dos anys que Sabina va patir una aparatosa caiguda durant un concert. El cantant estava oferint un recital amb el seu gran amic Joan Manuel Serrat a Madrid. Sabina es va precipitar per l'escenari caient des d'una altura de dos metres.

A l'última gala dels premis Goya d'aquest any, Joaquín va tornar a aparèixer públicament, dissipant així tots els rumors sobre la seva salut.