Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge promocional de la sèria Joc de Trons

Joc de Trons: qui és el Rei de la Nit?

Tot i que molta gent no se'n va adonar, la sèrie ja va ensenyar el seu origen

 

Tothom es pregunta el mateix des que va acabar la Batalla d'Invernalia al capítol 'The Long Night', que és el número tres de la darrera temporada d'una de les sèries més populars per als moments d'oci de la gent: qui s'amaga rere la figura del Rei de la Nit i quines intencions tenia? Tot i que no tothom se'n va adonar, la resposta a la pregunta va quedar revelada uns capítols enrere. 

Tal com ha revelat 'Carácter Urbano', l'origen d'aquest ésser maligne és clar, i les intencions que té són concretes. Per mitjà de les visions que li va fer arribar el Corb dels Tres Ulls, Bran va poder resoldre aquests interrogants. Tothom qui vulgui aprofundir més en això només haurà de mirar amb atenció 'The Door', el capítol número cinc de la temporada sis, que també ens revela el motiu pel qual Hodor únicament pot pronunciar el seu nom.

Qui s'amaga rere la figura de Rei de la Nit?

Si continues llegint, trobaràs diversos espòilers.

A l'episodi que hem esmentat, Bran veu el passat de Ponent a través de visions. En concret, en una es veu que els Fills del Bosc agafen un punyal de vidre de drac i li claven a un home al pit. Poc després d'això, els ulls se li tornen de color blau, cosa que demostra que va ser el primer Caminant Blanc dels Set Regnes. En altres paraules: el Rei de la Nit.

El verdadero origen del Rey de la Noche.
Els orígens veritables del Rei de la Nit | HBO

 

Uns quants milers d'anys abans dels fets que veiem que tenen lloc a 'Joc de Trons', als Set Regnes només hi vivien els Primers Homes i els Fills del Bosc. Com que vivien en guerra, als Fills del Bosc els calia una arma nova que els permetés enfrontar-se a les persecucions que vivien. Aleshores, amb el vidre de drac i la seva màgia poderosa van dur a terme la creació dels Caminants Blancs.

Ara bé, en un moment de la història que no sabem quin va ser, la situació se'ls va descontrolar. Tot sembla indicar que el Rei de la Nit va decidir formar un exèrcit de morts propi, i que va fer que els Fills del Bosc s'haguessin d'exiliar al Nord. En aquest moment Bran té una altra visió, en què veiem com el Rei de la Nit l'atrapa i es produeix la fugida de la cova.

Quin és el significat de l'espiral?

Durant l'episodi inicial de la darrera temporada de la sèrie va aparèixer un interrogant nou: quin és el significat de l'espiral que apareix després de les matances del Rei de la Nit? En aquest sentit, la visió de Bran pot tornar a ser reveladora. En el moment en què els Fills del Bosc creen el primer dels Caminants Blancs, al voltant de l'arbre hi podem veure diverses pedres disposades en forma d'espiral.

Espiral de piedras en el lugar dónde se creo el Rey de la Noche.
L'espiral de pedres de l'indret en què es va produir la creació del Rei de la Nit | HBO

 

El guionista del capítol, Dave Hill, va resoldre aquest misteri en una entrevista que va oferir al 'New York Post': «Després, el Rei de la Nit va decidir apropiar-se d'aquest símbol com si fos una mena de blasfèmia similar a la creu invertida o a Satanàs». 

Quines intencions té?

Respondre aquesta pregunta no és tan fàcil. Som conscients que és una criatura malvada i que, tal com explica Bran al llarg de la darrera temporada, prova d'eliminar tots els records del món. Per això el persegueix: com a nou Corb de Tres Ulls, Bran ha esdevingut el record viu de qualsevol cosa que passa i que ha tingut lloc en algun moment.

Ara bé, on vol arribar eliminant tots els records? Això no ho podem respondre amb certesa. Podria ser que el mogués la malícia que té, o que volgués imposar un nou regnat de terror. Les hipòtesis estan obertes.