L'actor Jordi Rebellón en una imatge el 2018

Jordi Rebellón, el 'doctor Vilches' que va preferir morir sol que mal acompanyat

L'actor d''Hospital Central' tenia molt clara la manera en la qual volia viure

L'actor Jordi Rebellón, conegut pel seu paper de doctor Vilches a la sèrie Hospital Central, ha mort. La seva inesperada pèrdua, per un ictus que va patir dimarts, ha causat un gran impacte. I no només entre els seus familiars i amics sinó també entre els seus milers de fans.

Encara en ple procés d'assimilació de la seva mort cobren rellevància moltes de les declaracions que va realitzar al llarg de la seva trajectòria professional. Declaracions que li van servir per donar-se a conèixer personalment i que ara ens fan recordar com era realment.

Per exemple, tenia molt clares les seves idees a tots els nivells. Tant és així que, sentimentalment parlant, havia pres una determinació: preferia viure sol.

El doctor Vilches d'Hospital Central i la seva postura davant la vida

Jordi, a més de ser un apassionat de la seva feina, era una persona madura que havia pres una clara postura davant la vida. En concret, havia decidit que, malgrat els seus aspectes en contra, volia viure sol. I així ho va manifestar en una entrevista que va concedir per Diez Minutos el 2013.

Les seves paraules exactes van ser: «No em pesa la solitud. Si visc sol és perquè prefereixo viure així abans que mal acompanyat. A viure només s'aprèn, com a tantes altres coses».

«Lògicament, hi ha dies que et cau la casa a sobre, però a mi em compensa aquesta situació».

Va ser descrit com el George Clooney espanyol i això el va convertir en un home molt desitjat. Per aquest motiu sempre va tenir molt èxit en l'amor. No li van faltar romanços en la seva vida, però potser no va trobar la persona amb la qual hauria fet el pas de formar una família.

Aquesta passió per la solitud el va portar a exposar que el fascinava allunyar-se de l'enrenou de la seva professió i aïllar-se en certa manera. En aquest sentit, va arribar a reconèixer que les seves vacances ideals eren «perdut en una platja, en una selva o en una cabana sense fer res».

Fins i tot va confessar el lloc que utilitzava per a 'recarregar' d'energia quan ho necessitava: «La meva casa del Montseny. Allà desconnecto de tot i, quan retorno a la meva feina, em sento nou».

Malgrat tot, també era una persona molt sociable i que gaudia compartint molts moments amb familiars i amics. Sempre en presumia a les xarxes socials. 

Precisament fa cinc dies va compartir a Instagram una fotografia molt especial. En ella mostrava que havia anat al teatre a veure a Nacho Fresneda, el que va ser el seu company a Hospital Central. Allà hi havia estat amb altres membres de la sèrie com Carles Francino, Jesús Olmedo o Roberto Drago.

Jordi Rebellón, molt clar davant el món que li va tocar viure

Una altra de les característiques que definien a l'actor era que era molt sincer. I això ho demostrava a totes les entrevistes que concedia.

Precisament, no va dubtar a afirmar obertament que estava cansat de «la falta de sinceritat i honestedat. També de la violència i del terrorisme».

Per descomptat, no podem oblidar que va ser especialment crític amb la classe política. Ha manifestat: «Hi ha una paraula que és la gran xacra de segle XXI: poder».

«Els polítics hi són perquè els hem votat i amb els nostres impostos els paguem un sou perquè visquin, perquè ens cuidin i ens representin. I no perquè es dediquin a lluitar entre ells per veure qui té més poder».

Clar, directe, honest i amb idees clares. Així era Rebellón, un dels actors més estimats del nostre país. Un reconeixement i un afecte que es va guanyar a pols amb el seu esforç, el seu treball i la seva humilitat.

Descansi en pau.