Fotografia del presenador Jorge Fernández somrient mentre surt del cotxe

Una foto de Jorge Fernández de 'La ruleta' sense roba li fa guanyar 10.000 euros

El presentador del mític programa d'Antena 3 guanya un judici contra una popular revista

Jorge Fernández està d'enhorabona. El presentador de 'La Ruleta de la Suerte' ha guanyat un plet que mantenia des de feia anys amb una popular revista del cor per «intromissió a la intimitat».

Fernández va decidir interposar una demanda quan va veure que la portada de la revista era ocupada per una fotografia seva, on se'l podia veure sense roba. Una instantània realitzada sense el seu consentiment, per la qual ha aconseguit guanyar el judici i rebre 10.000 euros d'indemnització.

Fotografien Jorge Fernández sense roba

Tal com expliquen a 'El Heraldo', tot va ocórrer en l'any 2017. La revista 'Cuore' va publicar en portada una foto de Jorge Fernández mentre aquest s'estava canviant de roba, després d'una jornada a la platja biscaïna de Sopelana. A la instantània es podia arribar a apreciar les parts íntimes de l'anatomia del presentador i, a conseqüència, Jorge Fernández va interposar una demanda per «intromissió en la intimitat personal i familiar i a la mateixa imatge».

Ara, després de tres anys de guerra judicial, el Tribunal Suprem ha donat la raó al presentador i ha condemnat a l'esmentada revista a abonar-li 10.000 euros. Per arribar a aquesta conclusió, els magistrats han valorat de manera positiva el fet que en el moment en què van ser preses les fotos, Jorge Fernández va tenir cura en canviar-se de roba amb la precaució més gran possible per no ser vist.

«Decòrum i prudència»

En aquest sentit, el presentador i model va usar un ponxo per cobrir la major part del seu cos i es va canviar de roba al pàrquing, allunyat de les persones que en aquell moment poguessin estar gaudint de la platja, amb la intenció de no ser vist. «Va mantenir una clara actitud de decòrum i prudència», resa la sentència.

No obstant això, un paparazzi «amb un potent teleobjectiu» va aconseguir fer diverses captures mentre Jorge Fernández es canviava. Durant el procés, el presentador s'estava traient el vestit de neoprè que havia utilitzat per realitzar 'paddlesurf' i es tapava amb el ponxo, quan aquest va deixar al descobert part de la seva anatomia íntima.

La revista 'Cuore' la publica en portada

La instantània no va tardar a ser publicada a la portada de la revista 'Cuore' -en l'actualitat no té versió en paper- jugant amb el titular: «La Pi-ruleta de la Fortuna. Lectora, Pare Noel, arriba abans d'hora. El teu presentador preferit, al natural com les escopinyes i sense censura», es podia llegir. A més, també es va publicar en la versió per a internet.

En aquell moment, fonts properes a Jorge Fernández van afirmar que es va sentir denigrat, tant per les imatges com pels titulars, i va decidir interposar una demanda.

No s'admeten a tràmit els recursos

L'acte del Tribunal Suprem no admet a tràmit els recursos presentats i reafirma la sentència de l'Audiència de Biscaia. Segons sosté 'El Heraldo', cap de les parts acudiran al Tribunal Constitucional, de manera que la guerra judicial ha arribat al final.

En un primer moment, el cas va passar pel Jutjat de Primera Instància n.° 7 de Bilbao, on l'advocat de Jorge Fernández demanava una indemnització de 90.000 euros. La Fiscalia, en canvi, en va demanar la meitat, una quantitat que, segons el magistrat, respon per la intromissió a la seva intimitat, ja que les fotos no tenien interès informatiu.

Però un segon recurs va provocar que l'Audiència rebaixés la indemnització a 10.000 euros, sustentat en què la revista no va guanyar rendiment per la publicació: «No ha concorregut prova que la publicació s'hagi produït un augment de venda, ni de més tirada de la revista en la qual es publiquen les fotografies, ni que tampoc les entrades a la pàgina web hagin estat majoritàriament més intenses per les fotos i publicacions que en altres publicacions similars».

El cercle proper a Jorge Fernández sosté que al presentador poc li interessa la quantitat a rebre, sent prioritari per a ell el fet que ha quedat clar que hi va haver una intromissió en la seva intimitat. Els jutges han demanat la retirada d'internet de les fotos i la revista haurà «d'abstenir-se en el successiu de realitzar actes semblants» contra Jorge Fernández.