Jorge Javier Vázquez

Jorge Javier no s'està de res: es posa amb la reina Sofia

Ha estat molt contundent en les seves opinions contra la mare de Felip VI

Jorge Javier Vázquez, com molts altres ciutadans, no ha dubtat aquests dies a opinar sobre la situació de la reina Sofia. I és que ha sortit a la llum que ella, al costat de Joan Carles I, les seves filles i dos dels seus nets (Froilà i Victòria Frederica) haurien fet ús d'unes targetes opaques.

Aquest últim escàndol, sumat a altres que han anat revelant-se des de fa mesos, han posat en dubte a tots aquests personatges. I precisament dijous, el presentador de 'Sálvame', va voler fer ús del seu bloc a la revista 'Lecturas', 'Vidas propias', per parlar de la mare de Felip VI. I no ho ha fet precisament per a bé.

Una reina Sofia que desconeixíem

Partint dels esdeveniments esmentats i de les dades que Pilar Eyre ha publicat al seu llibre 'Yo, el Rey', Vázquez ha carregat contra la reina Sofia exposant que no és aquesta dona càndida, patidora, ben educada i pacient que se'ns havia indicat.

En concret, ha exposat que «segons la periodista, la Reina és una dona àvida de poder, que no dubta a aguantar mil i una humiliacions per tal de seguir conservant el seu estatus». Així mateix, ha afegit que també ella, de la qual s'han revelat les seves últimes voluntats, destaca per ser «antipàtica, altiva, classista i reaccionària».

Primer pla de la Reina Sofia en un acte públic
La reina Sofia, segons Eyre, no és la dona que sembla ser | GTRES

L'enuig de Jorge Javier Vázquez

Aquestes informacions donades per Pilar en el seu llibre i les polèmiques que els membres de la família del Rei estan protagonitzant han enfadat molt al presentador. Així, ha sigut molt contundent en les seves paraules atacant tant a la reina Sofia com a Joan Carles I i al seu entorn. I ho ha fet dient: «La societat no tolera més enganys, i té tot el dret a saber qui hi ha darrere de cada institució. Sense mitges tintes, sense mitges veritats, sense imatges prefabricades».

No obstant això, el moment més contundent del seu 'post' ha arribat quan Jorge Javier Vázquez ha manifestat: «No vull reis com Joan Carles i Sofia. En un món que està lluitant contra una devastadora pandèmia no hauríem de donar ni acceptar res per fet. No hi ha res més anacrònic que una adhesió indestructible».

De la mateixa manera, ha volgut enviar un missatge referent als que ara defensen aferrissadament als reis emèrits, malgrat tota la corrupció revelada. El missatge del presentador de Telecinco diu així: «Desconfiem d'aquells que criden 'Visca el Rei' sense solta ni volta. En el fons, volen que tot romangui inalterable per seguir gestionant amb soltesa els tenebrosos fils d'un món fosc i corrupte».

Les paraules de Jorge divideixen la població

Com passa en tants aspectes, hi ha opinions dividides actualment al voltant de la monarquia, però més referents als escàndols financers protagonitzats per Joan Carles I, la reina Sofia, les seves filles i alguns nets. I aquestes estan potser més dividides encara per les paraules de Jorge Javier. Últimament, les xarxes socials s'han convertit en un 'camp de batalla' entre els que defensen a aquests monarques i als que rebutgen la manera en la qual han actuat.

Així, entre les persones que els donen suport, utilitzen arguments com ara l'important paper que els Reis han exercit aquests anys al país, fins i tot, destaquen el lloc sempre discret i professional de la reina Sofia. No obstant això, a l'altra banda hi ha els que consideren que els monarques i els seus familiars han demostrat ser poc patriotes a l'haver estat, presumptament, cometent delictes econòmics contra Espanya. I ho manifesten amb missatges com aquests:

  • «Quina vergonya de monarquia espanyola que tenim! Què més queda per sortir? Fàstic de poder, no es lliura ni un».
  • «Tota la vida pensant que les targetes 'black' eren patrimoni del PP i ara resulta que l'emèrit i la consort també les feien servir».
  • «Quina vergonya, senyora Sofia! Per tot això no tenen justificació ni perdó».
  • «Quina família! Quanta exemplaritat!».
  • «Vinga Sofia, ara vagi a la seva gira pels bancs d'aliments i a recollir alguna bosseta de plàstic a la platja. Però, això sí, estigui segura que anirà un fotògraf perquè tots vegem com de solidària i bona que és vostè. Quina hipocresia i cinisme!».

És clar, el país està dividit al voltant de la monarquia, però cada vegada és més difícil defensar-la.