Mila Ximénez y Jorge Javier Vázquez en un acto promocional

Jorge Javier, emocionat en directe: «Mila, m'has reconciliat amb la vida»

El presentador de Telecinco ha après una lliçó molt valuosa de la seva companya i amiga

'Sálvame' està de dol. L'equip del programa ho està passant malament després d'haver-se d'acomiadar de la seva companya Mila Ximénez. Un dels que més ha sentit aquesta pèrdua és precisament el presentador de l'espai, Jorge Javier Vázquez.

El català i l'andalusa feia anys que eren amics. Encara que a vegades s'enfadaven, es tenien un gran afecte i això es palpava en l'ambient cada tarda.

L'especial per a la seva amiga i companya

El programa ha volgut dedicar l'emissió d'aquest dijous a la tertuliana. 'Eterna Mila' ha començat amb l'artista Merche interpretant la cançó preferida de l'andalusa, Si te vas.

Des de la seva posició de presentador, Jorge Javier Vázquez ha volgut que l'espai fos un cant a la vida. Així ho hagués volgut la seva amiga, que precisament va voler transmetre aquest missatge quan va saber que estava malalta.

Molt serè i amb unes paraules molt emotives, el presentador ha reflexionat sobre el que Mila ha significat per a ell. També ha parlat de l'última etapa de la seva vida, cosa que ha deixat tothom mut.

«Ahir a la nit em vaig posar a escoltar àudios seus», ha recordat amb emoció Jorge Javier Vázquez. «Quan s'enfadava, enviava uns àudios innemitibles. I a unes hores...», ha afegit.

El presentador de Sálvame ha canviat de to, una mica més seriós, quan s'ha obert en canal per a abordar el que ha suposat aquest any de lluita per a la seva estimada col·laboradora.

A molta gent li ha sorprès la serenitat amb què el conductor del programa de Telecinco ha encaixat la pèrdua de Mila. Està clar que ha preferit viure-ho des d'un altre punt de vista, però no per això amb menys dolor.

«El dol el porto fent des de fa mesos, però quan ja em vaig acomiadar d'ella fa dos dimarts, em vaig adonar de com de malament estava», ha confessat.

«Moltes vegades, quan estàs en aquesta professió, que té molt a veure amb la teva vida, una de les sortides més recurrents és dir: "ho vull deixar". Ens passa a tots quan tenim un problema, i aquest cop ha estat la vegada que més a prop he estat de deixar-ho», s'ha sincerat.

«M'ha faltat molt poc», subratllava davant dels seus companys. «Ja tenia pensat que al juliol desapareixeria un temps», ha revelat també. No obstant això, tot apunta que el presentador ha reflexionat i ha reconsiderat aquesta opció.

Mila Ximénez li ha donat una gran lliçó. «No veia cap tipus de sortida, havia perdut la curiositat», revelava recentment al blog que escriu a 'Lecturas'. «A mi Mila m'ha reconciliat amb la vida, m'ha fet tornar a tenir ganes de viure», afegia.

«M'ha empès cap endavant, i tot el que abans era caos i negror, ara és com lluminositat. M'ha tornat les ganes de viure, tinc ganes de viure, que és una cosa que feia temps que no tenia. M'ha donat un nova empenta», assenyalava Jorge Javier Vázquez.

Està clar que el presentador ha perdut un dels seus grans suports en aquesta vida. No obstant això, la seva amiga i companya de feina li ha ensenyat una lliçó molt valenta: cal viure sempre com si fos l'últim dia, mai se sap quan arribarà.

Això últim és precisament el que ha intentat fer la col·laboradora durant els seus últims dies. L'andalusa ha estat tot el temps que ha pogut envoltada del seu entorn més proper.

La seva família i amics han estat al costat d'ella en tot moment des que li van diagnosticar la malaltia. Ara, els toca donar-li l'últim adeu, tot i que la col·laboradora seguirà sempre present en ells.