Mila Ximénez a 'Supervivientes'

Manolo Santana, el marit que va «maltractar psicològicament» Mila Ximénez

La periodista havia detallat en diverses ocasions la mala vida que va tenir amb l'a moextennista

Mila Ximénez va morir aquest dimecres als 69 anys a conseqüència d'un càncer de pulmó. Va tenir una vida molt intensa, marcada per la relació que va tenir amb el pare de la seva filla, Alba. Va estar casada amb l'extennista Manolo Santana, amb qui aquests últims anys amb prou feines tenia relació.

De la vida sentimental de la periodista, poc se'n sabia. Era molt discreta amb els seus amors. De fet, és complicat trobar parelles al seu currículum.

Abans que es convertís en una de les grans col·laboradores de Telecinco, Mila Ximénez s'havia donat a conèixer per la seva relació amb Santana. La sevillana va donar el salt a les revistes del cor sent pràcticament una desconeguda.

Va estudiar periodisme, i quan va complir la majoria d'edat es va guanyar el primer sou en un hospital de Sevilla com a infermera. Allà on es va enamorar del seu cap, el doctor Roberto Pastrana. Un home que estava casat i amb el qual va acabar fugint a Madrid.

Després de nou anys de relació, plena d'infidelitats i problemes, va aparèixer Manolo Santana. Ell venia d'un llarg matrimoni i ja era una llegenda del tennis internacional. De la seva anterior relació ja tenia tres fills: Manuel, Beatriz i Borja. Res semblava senzill en aquella història d'amor, però tots dos van decidir apostar per aquesta. No els importava el que poguessin dir.

Abans de casar-se, van estar tres anys junts. Va ser llavors quan tot el país va poder posar cara a Mila, tot i que la periodista ja s'havia fet un nom en el món de la comunicació. En qualsevol cas, ser la 'senyora de Santana', com ella deia, li va atorgar un cert estatus social. Sobretot a Marbella, on les trobades amb famosos i gent de diners eren molt freqüents.

Va passar de ser una persona totalment anònima a ocupar les portades de les revistes del cor. I tot això, en una època en què les exclusives no eren tan habituals. Va aprofitar aquest moment de fama per fitxar per 'ABC' i es va convertir en una entrevistadora estrella.

Es van casar el 9 de febrer de 1983 al jutjat de Villalba. Mila va reconèixer que ho va fer «absolutament enamorada». Com a testimonis de l'enllaç hi havia Adolfo Suárez i la princesa Tessa de Babiera, que eren un dels matrimonis del moment.

No obstant això, al cap de pocs anys, la relació es va començar a deteriorar. Ni el naixement de la seva filla, Alba, va aconseguir que remuntés. Tres anys i mig després del casament, es van separar. Una època de la qual Mila Ximénez no guarda bons records.

Dures crítiques de la periodista a l'extennista

Va assegurar que els últims anys de matrimoni, l'extennista era una «màquina de triturar». Però el veritable infern va començar després de la separació. Quan Mila va començar a treballar a la televisió, no va dubtar a carregar amb duresa contra Santana.

Va explicar que quan Alba tenia dos anys i mig, es va sentir «maltractada psicològicament per Manolo Santana». El va arribar a qualificar de «depredador emocional».

La seva vida va fer un gir radical d'un dia per l'altre. Era una persona que alternava amb molta gent a Marbella i tenia molts amics, però tot això es va acabar esfumant. Sostenia que darrere de tot això hi havia el seu exmarit. «Se'm van tancar moltes portes perquè Manolo Santana va fer un contuberni amb Encarna Sánchez», va explicar. Tot això «perquè em quedés al carrer».

A més de veure's apartada dels mitjans de comunicació, va haver de suportar les crítiques i comentaris que la titllaven de mala mare. Va veure com la seva filla creixia amb el seu pare i amb la tercera dona de l'extennista, Otti Glanzielus.

Mila mai ha tingut paraules agradables cap al seu ex. «Era molt difícil entendre que Santana, un heroi nacional, fos una mala persona».