Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jorge Javier Vázquez

Jorge Javier, l'estrella catalana de Telecinco: els seus inicis, rivalitats i èxits

L'actual presentador de 'Sálvame' és una de les cares televisives més populars del nostre país, repassem la seva trajectòria
Jorge Javier Vázquez
Jorge Javier Vázquez ha estat gairebé sempre lligat a Telecinco | Telecinco

Jorge Javier Vázquez és un dels presentadors espanyols que més temps fa que hi és en antena. El català, llicenciat en Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona, la seva carrera professional ha estat lligada a la televisió, la seva gran passió al costat del teatre.

Actualment és l'estrella de Telecinco, on presenta programes com 'Sálvame','Supervivientes','Gran Hermano' o 'La Casa Fuerte', els programes amb més audiència de la cadena i també de la graella televisiva a Espanya. El fet que alguns no saben és que el presentador més exitós de 'Mediaset' (va néixer a Badalona, l'any 1970) va debutar a Antena 3, competència directa de Telecinco.

Els inicis de Jorge Javier Vázquez a la televisió

L'any 1997 es va endinsar en el món de la televisió després de treballar durant un temps a la revista per a adolescents 'Super Pop'. Vázquez va començar en el mitjà televisiu col·laborant en el programa d'Antena 3, 'Extra Rosa', conduït per Rosa Villacastín i Ana Rosa Quintana.  Abans de ser un presentador estrella va col·laborar a diversos programes, els quals en l'actualitat pertanyen a la cadena rival. Jorge Javier va començar a tenir més protagonisme i a ser més conegut pel públic durant la seva etapa a 'Sabor a ti', espai també presentat per la seva amiga Ana Rosa.

Després de diversos anys de col·laboracions, el 2001 va arribar el seu debut com a presentador, ja que el català va conduir, al costat de Francine Gálvez , 'Rumore,rumore'. El seu salt a Telecinco va arribar l'any 2003 al programa 'Día a día', presentat per María Teresa Campos, qui al principi va ser la seva gran referent. A partir del seu debut al costat de la Campos, la paraula 'èxit' ha acompanyat a Jorge Javier Vázquez al llarg de la seva trajectòria a la cadena de Paolo Vasile.

Els programes estrella de Jorge Javier a Telecinco

És evident que el nom de Jorge Javier està íntimament lligat a Telecinco i a les grans dades d'audiència perquè, en aquesta cadena, el presentador ha aconseguit ser un referent per a molts. El seu primer gran èxit a Telecinco va ser 'Aquí hay tomate', un programa trencador que tractava les xafarderies d'una manera molt intensa.

Després de la seva marxa de 'Día a día', la cadena li va proposar aquest gran repte al costat de Carmen Alcayde. La realitat és que molt pocs apostaven per aquest format que va acabar convertint-se en un dels programes de societat i cor més vistos de l'època gràcies al seu tractament humorístic i sensacionalista de l'actualitat social.

'Aquí hay tomate'

L'any 2003, va ser quan el català i la seva companya van canviar el rumb de Telecinco, ja que la cadena va apostar fermament per ells i pel món del cor, fet que estava estretament vinculat a Antena 3. Gràcies a ells, avui dia, Telecinco ha seguit amb aquesta tendència, que de moment li funciona, ja que són líders absoluts mes rere mes.

Aquesta supremacia a les sobretaules li va costar algun mal de cap a Jorge Javier perquè el seu màxim rival, 'Sé lo que hicistéis' acostumava a mofar-se'n i això va provocar que el català estigués malament. Precisament en aquest programa de 'La Sexta' se li va atribuir el malnom de 'Mermelada', pel qual encara li coneixen alguns espectadors, els més crítics amb el presentador català.

Cinc anys després de l'estrena d''Aquí hay tomate', el programa va començar a perdre força, de manera que va ser cancel·lat en 2008, on la fi d'aquest peculiar programa va posar en perill el futur de Jorge Javier a la televisió i va obrir una etapa d'incertesa en la seva carrera professional.

'Sálvame'

Per a sorpresa de Jorge Javier, en l'any 2009 va arribar una de les trucades més importants de la seva vida: la de 'Sálvame'. En un principi, el programa havia de ser provisional, ja que es va crear amb l'objectiu de ser un resum diari de 'Supervivientes'.

Però, les seves grans dades d'audiència van fer que Telecinco renovés aquest espai any rere any. El que va començar sent un repte provisional i supeditat a un altre programa, s'ha acabat convertint en el gran èxit de Jorge Javier i de l'última dècada de Telecinco.

Jorge Javier Vázquez vestit de negre i amb les mans alçades sosté un retolador mirant a càmera
Fa més de 10 que Jorge Javier Vázquez hi és a 'Sálvame', el programa que li ha consolidat professionalment | Telecinco

'Sábado Deluxe'

Després de les bones dades de 'Sálvame', la cadena i la productora van decidir ampliar la franja d'aquest programa creant 'Sálvame Deluxe' amb Jorge Javier també al capdavant de l'espai nocturn. Aquest nou espai va ocupar durant molts anys els divendres, fins que el programa ho va reconvertir fa uns anys a 'Sábado Deluxe'.

És evident que 'Sálvame' i Jorge Javier van de la mà perquè el presentador s'ha convertit en aquests últims anys en una mena de talismà per a 'Mediaset'. Actualment, no hi ha projecte de pes que s'iniciï en el grup mediàtic presidit per Paolo Vasile que no compti directament o indirectament amb el suport de Vázquez.

'Supervivientes'

Amb un lloc més que assegurat a 'Sálvame',Jorge Javier volia més. La seva ambició i ganes de protagonisme l'han portat a tenir la gran reputació que avui té i sempre amb les dades d'audiència acompanyant-li. De nou, Telecinco va tornar a apostar per ell designant-li com a presentador de 'Supervivientes'. El 'reality' estava patint diverses baixades en les seves últimes edicions, fins que, el 2011, Jorge Javier va arribar per canviar aquesta tendència.

El presentador no ha estat sol en aquest format. Des del 2011 fins al 2014 va conduir el programa al costat de Raquel Sánchez Silva, l'enviada a l'illa, que venia de substituir a Eva González, però l'embaràs de l'actual presentadora de 'Maestros de la Costura' va suposar que 'Mediaset' escollís a Lara Álvarez com la seva substituta a l'illa.

Jorge Javier va assumir el gran paper de continuar amb l'èxit dels presentadors anteriors com a Jesús Vázquez, qui va ser el presentador que millor va manejar aquest format, i després de la seva baixa la productora va provar amb diversos presentadors com Christian Gálvez. Finalment van donar amb la tecla adequada després decantar-se per Jorge Javier. A partir d'aquí, la cadena l'ha utilitzat com el presentador de tots els 'realities' de Telecinco, com 'GH' per exemple.

Jorge Javier Vázquez a riallades al plató de Supervivents
'Supervivientes' va ser la confirmació que Jorge Javier Vázquez és un presentador totalment polivalent | GTRES

'Gran Hermano'

Després de la marxa de Mercedes Milá de 'Gran Hermano',Jorge Javier Vázquez va assumir un dels seus grans reptes en la cadena de Paolo Vasile, ja que el presentador català va ser l'escollit per a les edicions d'anònims i de famosos. La marxa de Mercedes Milá va suposar un abans i un després en la història de 'GH'. Molt pocs apostaven pel futur amb Jorge Javier, ja que Milà va fer el format molt seu i en aquell temps, no s'entenia 'Gran Hermano' sense Mercedes Milà i viceversa.

La realitat és que la primera edició que va presentar va ser fluixa, ja que no va obtenir les dades d'audiència esperades. Així doncs, Telecinco en lloc de buscar un altre presentador va decidir seguir apostant per ell. Finalment van donar de nou amb la tecla de l'èxit: 'GH VIP'. En l'edició dels famosos, el programa va recuperar gran part de la seva audiència i Jorge Javier va poder demostrar que l'elecció de Telecinco era la correcta. Ara que sembla que 'Gran Hermano' tornarà el pròxim any, Jorge Javier Vázquez segueix sent un dels candidats més ben posicionats per presentar de nou el concurs.

'La Casa Fuerte', Jorge Javier i Sonsoles Ónega, mà a mà

A causa dels problemes que 'Gran Hermano' ha tingut pel cas de Carlota Prado,Telecinco ha decidit deixar-ho de banda aquest 2020 i posposar-lo pel pròxim any. Aquesta decisió ha forçat a la cadena a la creació d'un nou 'reality', 'La Casa Fuerte', presentat en la seva primera edició per Jorge Javier i Sonsoles Ónega. Així mateix, en la segona edició del 'reality', com no podia ser d'una altra manera, la cadena ha tornat a apostar pel presentador català per conduir aquest espai.

Belén Esteban i Jorge Javier, una relació d'amor-odi

Al llarg d'aquest repàs televisiu, Belén Esteban i Jorge Javier han sigut ungla i carn, ja que tots dos han protagonitzat molts moments junts a la televisió. La seva relació es va iniciar quan els dos col·laboraven a 'El programa de Ana Rosa' i des de llavors han mantingut una bona relació.

Després de l'inici de 'Sálvame',Jorge Javier es va posicionar clarament a favor del fitxatge estrella de Belén Esteban per al programa i la va designar com la copresentadora de l'espai, 'càrrec' del qual ella sempre ha presumit per donar-se un plus d'importància enfront d'altres col·laboradors de 'Sálvame'.

La relació de Jorge Javier i Belén s'ha consolidat durant els últims anys, arribant a parlar-se de molt bona amistat però al mateix temps ha patit diversos alts i baixos produïts per discussions i pel fort caràcter de tots dos.

La baralla de Jorge Javier i Belén Esteban a 'Sálvame'

L'episodi més sonat es va produir durant l'estiu de 2020. A causa del confinament pel coronavirusBelén Esteban va estar molt de temps sense acudir al plató de 'Sálvame'. Al juny, després de diversos mesos confinada, la de Paracuellos va tornar al programa sent entrevistada per Jorge Javier.

L'últim tram de la xerrada va deixar el que probablement ha estat el moment més tens en tota la carrera televisiva de Jorge Javier. Tot va començar quan Belén Esteban va fer un al·legat sobre totes les persones que han patit les conseqüències del coronavirus, parlant especialment de diversos membres del seu entorn que ho han passat molt malament. Aquest discurs va acabar amb diversos pals al Govern, especialment a Pedro Sánchez i als polítics que han dirigit la gestió del coronavirus.

Després d'una breu pausa publicitària, Jorge Javier li va dir a la seva companya que no estava gens d'acord amb el seu comentari, fet que va provocar una veritable guerra dialèctica entre tots dos, on Jorge Javier no va parar de cridar a Belén Esteban. «Tu no ho vius, Jorge», va ser la frase que va pronunciar la de Paracuellos i que encara ressona amb força pels passadissos de Telecinco.

Això va ser el detonant que va enfurismar el presentador. «No em posis al teu mateix lloc. Me'n vaig a emprenyar i molt. Estic del 'discurset' de 'les meves amigues viatgen en metro', de què cony et creus que viuen les meves germanes? No vagis per aquí perquè acabarem molt enfadats. No m'has de donar lliçons de res», li va respondre Jorge Javier. Posteriorment, el presentador va abandonar entre crits el plató, ja que estava tan enfadat que no podia seguir amb l'entrevista.

Setmanes després van aconseguir reconciliar-se, encara que amb certs matisos, ja que Belén Esteban va comunicar al programa que, a partir d'aquest mateix instant, no parlaria mai més de temes polítics per evitar així qualsevol mena de disputa amb Jorge.

Mila Ximénez i Kiko Hernández, la seva relació amb Jorge Javier Vázquez

Són molts els col·laboradors que han creat una estreta relació amb Jorge Javier.Mila Ximénez i Kiko Hernández són dos dels grans amics del presentador i amb ells comparteix molt de temps també fora dels platós de Telecinco.

El mateix que ha passat amb Belén, ells també han tingut els seus més i els seus menys amb el català després de tantes hores en directe i amb infinitat de temes polèmics d'actualitat sobre la taula. No obstant això, l'amistat que els uneix està per sobre de tot.

Precisament, Jorge Javier s'ha bolcat molt amb Mila Ximénez, que després d'anunciar el seu càncer, ha estat acompanyada pel presentador. Demostrant així que la relació que els tres tenen actualment és molt bona.

L'operació de Jorge Javier Vázquez que va canviar la seva vida

Jorge Javier ha tingut molt poques aturades al llarg de la seva trajectòria, únicament descansa a l'estiu. No obstant això, l'any 2019 va haver de parar de manera obligada per culpa d'un ictus, el qual ha estat l'ensurt més gran que ha patit el presentador. «Un dissabte em vaig desmaiar i vaig quedar inconscient com tres minuts, però, quan em vaig despertar no notava absolutament res i continuava sense problemes la meva vida a Marràqueix», va explicar Jorge Javier a 'Mi casa es la tuya'. El presentador va patir aquest desmai mentre estava de viatge al Marroc.

Uns dies després, els metges van haver d'operar-li. «Vaig tenir un vessament cerebral que podria haver sigut molt important», va explicar al programa de Bertín Osborne.  Actualment, l'edat de Jorge Javier és de 50 anys, i després de patir l'ictus i la posterior operació, el presentador va decidir canviar el seu estil de vida per complet.

Ara, Jorge Javier fa molt més esport que abans i està cuidant més la seva alimentació, hàbits que han repercutit positivament en el seu estat físic actual. El seu estat actual de salut és bo, ja que el presentador de 'Sálvame' va confessar a la revista 'Lecturas' que els seus problemes derivats de l'ictus ja estan curats. Actualment només ha de fer-se revisions anuals.

Jorge Javier Vázquez, 'influencer' a Instagram?

En els últims anys, Jorge Javier ha tingut molt present als seus seguidors, ja que és força actiu a les seves xarxes socials, especialment a Instagram i Twitter. Alguns fins i tot han arribat a dir que el català és un bon 'influencer'.

Actualment, Jorge Javier té més de 820.000 seguidors a Instagram, gairebé a punt d'entrar en el selecte grup del milió. A Twitter, on també acostuma a ser tendència, té una gran legió perquè li segueixen 722.000 usuaris, també molt a prop del milió.

Les opinions polítiques de Jorge Javier: forta polèmica amb Santiago Abascal

D'uns anys cap aquí, Jorge Javier ha utilitzat molt sovint el potent focus mediàtic que li proporciona 'Sálvame' per expressar sense pèls a la llengua les seves opinions polítiques, les seves preferències ideològiques o els líders i partits que més admira.

Declarat simpatitzant del PSOE, si alguna cosa s'ha demostrat, en els últims temps, és que el líder de VOX, Santiago Abascal i Jorge Javier no són compatibles, ja que es queda curt dir que no tenen cap mena d'estima l'un per l'altre. El presentador de 'Sálvame' no ha tingut mai cap problema en atacar el partit d'Abascal en directe i qüestionar el seu ideari polític.

Ell es considera una persona d'esquerres, i actualment té certa simpatia per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Durant el confinament produït per la pandèmia, Jorge Javier va encendre la flama dels seus detractors, en concret, diversos dirigents de VOX, per unes paraules que va dir. «Aquest programa només el veuen maricons i vermells», va afirmar en ple directe mentre discutia amb Antonio Montero sobre la ideologia de VOX.

A partir d'aquí, el partit liderat per Santiago Abascal va respondre amb una campanya a les xarxes socials en contra de Jorge Javier Vázquez, fet que el presentador va denunciar públicament durant una emissió de 'Sálvame'. Com hem explicat anteriorment, les seves confessions ideològiques l'han portat a tenir grans conflictes.

El seu enfrontament amb Belén Esteban per la gestió de la pandèmia és la prova més visible d'això. Són diverses les indirectes que Jorge Javier li deixa anar habitualment a Santiago Abascal. El presentador ha reconegut públicament que no combrega amb res del que ell diu.

El bloc de Jorge Javier a 'Lecturas', els llibres i obres de teatre

Des de fa diversos anys, el presentador escriu setmanalment al seu bloc de la revista 'Lecturas'. Allà desgrana diversos aspectes quotidians de la seva vida, així com opina sobre temes de l'actualitat del cor. A part del seu treball a la tele i a la revista, Jorge Javier també ha escrit diversos llibres com 'La vida iba en serio', o 'Último verano de juventud'.

Però, ara on més gaudeix és al teatre. En 2014 es va aventurar en aquest nou món produint obres com 'Miguel de Molina al desnudo' o 'Bellas y bestias'. També ha sigut protagonista en altres obres com 'Desmontando a Séneca','Iba en serio' i 'Grandes éxitos'.

Jorge Javier Vázquez ha sabut aprofitar la seva fama i el seu èxit mediàtic per realitzar un altres menes d'activitats més enllà de la televisió i d'aquesta manera convertir-se en una mena de 'home orquestra' de la cultura. A la seva web oficial, es poden veure les diferents facetes professionals de Jorge Javier.

L'espectacular canvi físic i el seu estat actual

Als seus 50 anys, el físic de Jorge Javier Vázquez ha canviat molt si recuperem fotos de fa uns anys, i és que el presentador ha reconegut públicament haver-se fet diverses operacions estètiques, així com diversos retocs en altres parts del cos com en el seu abdomen.

El que més destaca de la seva evolució física és la seva pèrdua de pes. Jorge Javier ha arribat a perdre més de 15 quilos, i molts es pregunten quant medeix Jorge Javier, ja que ell sempre diu que se sent molt baixet a la resta. El català fa 1.66 i actualment ha trobat el seu pes ideal gràcies al seu nou estil de vida, caracteritzat per les dietes i l'esport. Va començar amb una millora dels seus hàbits arran de l'ictus i posterior operació que va patir, i ha mantingut aquesta tendència saludable fins a l'actualitat.

Cinc polèmiques de Jorge Javier Vázquez

A part de la seva gran baralla amb Belén Esteban, el presentador de 'Sálvame' també ha tingut problemes amb altres grans figures de la televisió, així com s'ha ficat en embolics per diverses polèmiques.

Jorge Javier Vázquez i Isabel Pantoja

Tot i haver aconseguit grans èxits, Jorge Javier no ha pogut evitar les polèmiques respecte a la seva vida privada, que sovint s'ha barrejat amb la seva activitat professional.

Ja en 'Aquí hay tomate', el presentador es va convertir en l'assot diari d'Isabel Pantoja, a la qual anomenaven IP (I punt, P punt) perquè la 'tonadillera' no suportava que es fiquessin amb ella dia sí, dia també, i així el va traslladar a l'adreça de l'espai.

Després d'anys enfrontats, finalment Jorge Javier Vázquez i Isabel Pantoja es van reconciliar, convertint-se en bons amics. Tant va ser així que el presentador, durant un temps, anomenava a la seva amiga com a 'Maribel', que és com l'anomena el seu cercle de confiança.

El pas dels anys i moltes polèmiques familiars i televisives ha deteriorat bastant aquesta relació. L'any 2009 tots dos van donar les campanades de cap d'any a Telecinco, un dels últims moments televisius junts.

No obstant això, l'any 2019, el destí els va unir de nou a 'Supervivientes', programa on van fer les paus públicament. Ara la seva relació és distant, correcta però sempre marcada per les polèmiques mediàtiques en què viu de forma permanent Isabel Pantoja.

Jorge Javier Vázquez i María Teresa Campos

La relació de Jorge Javier Vázquez i María Teresa Campos ha passat per molts moments. El presentador de 'Sálvame' sempre ha considerat a la mare de Terelu Campos com una de les seves referents, ja que gràcies a ella va aterrar a Telecinco. Tots dos van treballar junts en el passat a 'Día a día'. Aquesta relació s'ha vist bastant deteriorada amb el pas dels anys, ja que tots dos han afrontat camins diferents, encara que el català també ha treballat al costat de les filles de la veterana presentadora a 'Sálvame'.

El respecte que es tenien l'un per l'altre es va truncar per complet després de la polèmica entrevista de Jorge Javier a María Teresa Campos,  on tots  dos van protagonitzar una de les xerrades més tenses que es recorden. El 3 d'octubre de 2020, 'Sábado Deluxe' va ser testimoni del sisme més gran entre les dues figures. Sembla que María Teresa Campos es va prendre molt malament algunes de les preguntes del presentador català sobre la seva vida privada i la de les seves filles.

La veterana presentadora estava molt enfadada i així li va demostrar a Jorge Javier. L'entrevista va ser molt tensa i María Teresa va amenaçar diverses vegades amb abandonar el plató. Les preguntes de Jorge Javier no eren del gust d'ella i per això la matriarca de les Campos va explotar. «Et diré una cosa, diuen que tu ets un gamberro fastigós que te'n vas per allà i que et donarà una altra vegada la cosa. Vés amb compte», li va dir a Jorge Javier.

La cosa no es va quedar allà, ja que la tensió va anar a més. «Camina, ximple, si no tens ningú. Que Paco no t'estima, et va a veure de tant en tant per l'interès. Que no t'estima ningú. Estàs més sol que l'una», continuava dient la veterana presentadora.

Collage Jorge Javier Vázquez i Maria Teresa Campos
Jorge Javier Vázquez i María Teresa Campos han passat del respecte i l'admiració mútua a discutir greument en directe | Espanya Diari

En aquest mateix instant, Jorge Javier va decidir aguantar amb el xàfec i no dir res al respecte. Va ser la setmana següent a 'Sálvame' on va reconèixer haver-se sentit humiliat per María Teresa Campos. El presentador estrella de Telecinco fins i tot va reconèixer que la mare de Terelu Campos i Carmen Borrego ja li havia humiliat en altres ocasions. «No és la primera vegada que María Teresa Campos m'humilia en un plató», va dir el català en el seu programa.

Després d'aquest gran conflicte moltes han sigut les persones que han volgut la pau entre els dos. Actualment sembla que han deixat enrere aquesta picabaralla tot i que està clar que la seva relació no tornarà a ser la mateixa.

Jorge Javier Vázquez, enxampat amb unes copes de més

Una altra gran polèmica que circula per les xarxes és la de Jorge Javier borratxo. Són moltes les fotos en què el presentador apareix de festa amb un aparent estat d'embriaguesa. Ell mai s'ha amagat, ja que ha afirmat que quan era jove li agradava molt sortir de festa i passar-s'ho bé, sempre controlant la situació. Aquestes imatges sempre les utilitzen els seus detractors amb l'objectiu de debilitar-lo.

'Sé lo que hicistéis' va ser durant molts anys el màxim rival de Jorge Javier Vázquez, ja que l'espai de 'La Sexta' s'emetia a la mateixa hora que 'Aquí hay tomate' i posteriorment 'Sálvame'. El programa va intentar embrutar la imatge del presentador de Telecinco traient a la llum un vídeo en què apareix amb alguna copa de més.

 

Jorge Javier i les seves crítiques a la tauromàquia

La tauromàquia no és una de les aficions de Jorge Javier, ja que ha reconegut públicament que està en contra. El que molt pocs saben és que abans de confessar el seu rebuig cap a aquest món, Jorge Javier assistia a les Places. El presentador ha reconegut a 'Hable con ellas' que durant una època va tenir abonament a 'La Monumental' de Barcelona. «Anava als toros fins que un dia em van convidar a una correguda a 'Las Ventas', en barrera, estava 'El Litri' torejant, va tenir una tarda horrorosa. Vaig sentir al bou queixar-se i patir», va comentar Jorge Javier.

Després d'aquestes experiències, el català va decidir deixar d'assistir als toros. El seu actual posicionament és clar: rebutja del tot la tauromàquia, fins i tot, és tal la seva repulsió que va criticar el rei per anar a una cursa de braus. «Un rei que presideix una cursa de braus no em representa», va comentar en les seves xarxes. El problema que s'ha trobat Jorge Javier és l'hemeroteca.

Com en el passat va reconèixer haver assistit en diverses ocasions a curses de braus, molts s'ho han volgut recordar. Toreros com a Morante de la Puebla ho han criticat de manera molt dura, deixant caure que les seves últimes declaracions sobre la tauromàquia són orquestrades pel Govern. El destre va afirmar a 'Vozpópuli' que Jorge Javier cobra del Govern per dir el que diu sobre els toros.

El comentari desafortunat sobre el 'Caso Carlota' de Jorge Javier

La carrera de Jorge Javier  ha estat molt reeixida, encara que és cert que en algunes ocasions s'ha portat les crítiques de tots. El famós 'Caso Carlota' ha tacat la carrera del català.

Recordem que Carlota Prado va ser una concursant de 'Gran Hermano' que presumptament va ser violada dins de la casa de Guadalix. Anys després va sortir la llum tot el que va passar aquella nit a 'GH'. Per aquest motiu, i coincidint amb una nova edició de 'GH VIP',  molts anunciants del programa van decidir retirar-se.

Després d'aquesta enorme polèmica, Jorge Javier es va equivocar completament després d'un comentari que va incendiar les xarxes. «Ja estem a Cuatro. De veritat, és que és com quan estàs i no te n'adones, com quan t'ho fan i no t'adones», va dir Jorge, quan va passar el programa 'Gran Hermano' de Telecinco a Cuatro. 

Les xarxes van enfurir contra el presentador, ja que amb els problemes que estava tenint 'Gran Hermano', molts van creure totalment inoportú aquesta mena de comentaris que va resultar ser molt feridor.

Després d'aquesta polèmica van ser molts els que van denunciar a través de les xarxes a Jorge Javier, arribant a haver-hi campanyes en contra d'ell i de la cadena.

Jorge Javier Vázquez, el presentador més influent de la televisió espanyola del segle XXI

És una obvietat que Jorge Javier és un dels presentadors més influents que hi ha actualment, principalment perquè és la cara visible de Telecinco i probablement és l'estrella de tot 'Mediaset',  ja que no se li resisteix cap mena de programes. El seu extens currículum li posiciona com un dels presentadors més versàtils d'aquest segle, amb qui, la cadena més vista dels últims dos anys, ha apostat sempre per ell i ha sortit victoriós de la majoria de reptes.

Jorge Javier és un dels pocs presentadors capaços de ressuscitar i reinventar programes. Un clar exemple el trobem a 'Supervivientes', que després d'estar a punt de cancel·lar-se per la seva baixada d'audiència, va ressorgir de la mà de Jorge Javier. A més, el català ha fet de 'Sálvame' el programa més vist de les tardes durant l'última dècada. El seu peculiar estil, informal, incisiu i amb una alta capacitat d'adaptació a qualsevol format que se li presenti, ha fet que molts joves presentadors i col·laboradors es fixin en ell.