Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de fotos de Ramón García mirant a càmera amb Jorge Javier Vázquez, tots dos en primer pla amb el símbol 'VS.' entre ells

Jorge Javier Vázquez posa contra les cordes a Ramón García amb el seu darrer moviment

Jorge Javier Vázquez i el seu programa, 'Supervivientes All Stars', han donat una mala notícia a Ramón García

El proper 8 de juliol marca el retorn tan esperat de Ramón García amb una nova temporada de Grand Prix. Programa emblemàtic que s'emetrà dilluns a la nit a La 1. Aquesta nova edició del concurs, que enfronta pobles en desafiaments plens de diversió, aspira a conquerir l'audiència i convertir-se en el líder indiscutible de l'horari estel·lar.

Tot i això, no ho tindrà fàcil. Jorge Javier Vázquez i la seva cadena, Telecinco, han decidit prendre mesures dràstiques per frenar l'èxit potencial del format esmentat. Ho han fet generant un enfrontament directe que promet una vetllada televisiva molt tensa.

Muntatge de Jorge Javier Vázquez parlant amb jaqueta negra i Ramón García mirant cap amunt
Jorge Javier Vázquez, després d'un gir inesperat, tindrà com a rival directe Ramón García els dilluns | catalunyadiari.com, Mediaset, RTVE

L'estratègia de Telecinco i Jorge Javier Vázquez: un cop baix a Ramón García

En un moviment sorprenent, Telecinco ha decidit canviar la data d'emissió de la seva popular gal·la Supervivientes All Stars: Tierra de nadie. Aquesta, originalment emesa els dimarts, passarà als dilluns per competir directament amb Grand Prix. La decisió, revelada fa unes hores, ha deixat molts sorpresos i anticipa una batalla ferotge per l'audiència entre tots dos formats.

La jugada de Telecinco sembla clarament dirigida a eclipsar l'estrena de l'espai TVE. Amb el reality, presentat per Jorge Javier, enfrontant-se directament amb el concurs de Ramón García, la competència per atraure els espectadors serà intensa. El canvi de data és una estratègia per competir per l'audiència i un missatge clar que Mediaset està disposat a tot per millorar el seu share.

Ramón García i la previsió de l'enfrontament

Durant la presentació de la nova temporada de Grand Prix , Ramón García ja va anticipar la possibilitat d'un duel directe amb el format de Jorge Javier, del qual va parlar amb admiració. En to jocós, va comentar: “Si competim amb Supervivientes caminarem a hostis*s”, assenyalant que la veritable víctima d'aquesta competència ferotge seria l'espectador. És clar, perquè es veuria forçat a triar entre dos programes atractius.

D'aquesta manera, el basc va expressar la seva preocupació per un combat d'aquest tipus, però, lamentablement, l'haurà de fer. Això sí, encara que el reality de Mediaset està tenint bons resultats, al concurs de La 1 li avalen unes audiències espectaculars. I, a més, aquest any incorpora novetats, a més de seguir apostant per proves clàssiques, per guanyar-se més seguidors.

Fotografia de Ramon García, Cristinini, Vaquilla i Wilbur a la roda de premsa d'El Grand Prix
Ramón García farà tot el possible per fer líder 'Grand Prix' | RTVE

El retorn de Grand Prix a la temporada anterior va ser un èxit rotund, assolint un 26,1% de quota de pantalla i atraient 2.572.000 espectadors en la seva estrena. La temporada completa va fer una mitjana d'un 19,2% d'audiència, cosa que va marcar una fita al prime time. Per la seva banda, Supervivientes All Stars: Tierra de nadie va aconseguir un 17,6% de quota en el primer lliurament, consolidant-se com un dels programes més vistos de Telecinco.

Aquest historial d'èxit a les dues cadenes suggereix que la competència del 8 de juliol serà renyida. La fidelitat de l'audiència als dos programes assegura una batalla titànica pel lideratge a la franja horària de dilluns a la nit.